Bilde: produsentene

Strikket interiør

En av årets store trender er strikk i interiøret. Det kan være både imitert strikk eller ekte vare.

Nå skal interiøret ditt være personlig og gjerne ha et hjemmelaget uttrykk. I følge de danske trendanalytikerne fra PEJ gruppen kan møbler godt være litt slitte, håndlaget keramikk er supertrendy og håndarbeid er i vinden som aldri før. I høst har strikk i alle varianter preget motebilde, og nå har det også inntatt interiøret. I tråd med den hjemmelagde trenden som er regjerende nå, kan gjerne puter og annet tilbehør være strikket, eller se strikket ut.

Kreativ strikk
Denne trenden er perfekt for de som ønsker å eksperimentere litt og skape sitt helt personlige interiør. Det er tydelig at flere ønsker å personifisere hjemmene sine, og at individualismen står høyt når det kommer til interiør. Om du ikke ønsker å strikke ting selv, finnes det mange morsomme og kreative produkter på markedet. Noe av det man ser er kopper med imitert strikkemønster, strikkede lampeskjermer, strikkede trekk til krakker, og strikkede tepper og klokker. Utvalget er stort og bare kreativiteten setter grenser for hvordan man kan bruke strikk i hjemmet.

Lunt og varmt
Er det noe vi i nord er opptatt av, så er det å ha det lunt og varmt hjemme. Store deler av året er vinter, og behovet for å ha det koselig inne er stort hos mange. Strikk innbyr til kos og varme, og det gjør seg godt med den naturstilen som er så trendy akkurat nå. Dessuten er strikkede elementer noe som passer i alle slags hjem, uansett om det er hus, leilighet eller på hytta.

Her er noen kreative og originale eksempler på strikk i interiøret. Kanskje du kan bli inspirert til å strikke noe selv? Ellers er disse variantene til salgs.


Taklampen Granny fra Pudelkern.

Strikket lampeskjerm
En grovstrikket lampeskjerm er veldig riktig i år. Taklampen Granny kommer fra nederlandske Pudelskern, og er strikket i ekte lammeull fra Tyrol fjellene. Lampen sitt design og uttrykk er inspirert av kalde vinterkvelder på fjellet da bestemor leste historier foran peisen. Den skal spille på nostalgi og barndomsminner. Og ettersom lampene er håndlaget vil hver og en være unik. Den kan kjøpes på kvist-visdal.no


Kjedelige glassvaser kan friskes opp med strikket trekk.

Strikket vase
Har du en kjedelig glassvase kan den enkelt friskes opp med et strikket trekk. Disse variantene fra Ferm Living kommer i to ulike størrelser og tre ulike farger. De kan brukes til blomster, blyanter eller annen oppbevaring.


Deignbyrået HK Living har laget dette tøffe og originale og håndstrikkede gulvteppet i bomull.

Strikketeppe
Nederlenderne er gode på design, det har de bevist mange ganger. Et grovstrippet teppe er nok et eksempel. Deignbyrået HK Living har laget dette tøffe og originale og håndstrikkede gulvteppet i bomull. Det gir både varme og tekstur til rommet. Agentur i Norge er Bessagentur.no.


Italienske Diamantini & Domeniconi har spesialisert seg på unike veggur.

Tikk takk
Italienske Diamantini & Domeniconi har spesialisert seg på unike veggur, og var de som hentet tilbake og lagde en tøff redesign av det klassiske gjøkuret for noen år siden. Det strikkede vegguret Gomitolo derimot, er et resultatet av et samarbeid mellom en industridesigner og en klesdesigner. Det særegne med produktet er kombinasjonen mellom tekstil og teknologi. Den kan kjøpes på kvist-visdal.no.


Krakker med strikkede seter fra Clair-Anne O´Brien

Myke krakker
Med litt fantasi og kreativitet kan strikk brukes på de utroligste måter. Britiske tekstildesigner Clair-Anne O´Brien har latt seg inspirere av sømmene og mønstrene i strikk, og har strikket seter til krakker med forstørrede strikkelementer i form av sirkler og løkker. De lekne statement møblene er en blanding av håndstrikket og maskinstrikket lammeull.


Leken lampe
En leken lampe med strikket skjerm kan gi varme og humor til interiøret. Lampen Ray, med strikket skjerm i ull har en 12m ledning som gjør at den kan henge, ligge eller bare være en dekorasjon i seg selv. Med et lekent utgangspunkt kan den knyttes og henges opp der du vil. Det er tyske llot llov som har designet den.


Imitert strikk
Om du ikke ønsker ekte vare, men bare et strikket uttrykk, finnes det også mange  produkter i imitert strikk nå. Hva er vel ikke tøffere enn et porselensservise i imitert strikk? Det vil garantert pynte opp bordet ditt. Dette lekre servise kommer fra Asa-selection.

30. juni 2011
Mer om Tekstiler

Derfor bør du lufte dyna i kulda

Det er faktisk flere ting det er lurt å gjøre i boligen når gradestokken synker.

Så lett fikser du en ødelagt glidelås

Irriterer du deg over en glidelås som har åpnet seg i begge endene? Den kan du enkelt fikse selv!

Tørk klærne ute på vinteren

Mange tror at man ikke kan tørke klær utendørs på vinteren. Men stemmer det? Finn ut her!

Bruk sitron til å fjerne flekker på hvite skjorter

Vent litt med å kaste den hvite skjorten med flekk på. Med et par sitroner kan den nemlig bli god som ny!

Vekk med teppeflekkene!

Det er ikke til å unngå, en eller annen gang vil noen søle på favoritt-teppet. Ikke få panikk - det finnes som oftest alltid en løsning.

Lystette gardiner beskytter hytta når du ikke er der

Vi beveger oss stadig mot vår og sommer, og alt flere fjellhytter lukkes igjen og pakkes bort. Men har du tenkt på hva solen kan gjøre med interiøret...

Frisk opp interiøret med høstens herlige tekstilmote

Forandring kan raskt fryde på hjemmebane med nye tekstiler i form av gardiner, pynteputer, og  pledd  som gir økt trivsel innendørs.

Disse tingene må du ha i høst

I høst skal interiøret preges av gjenbruk, jeans, industrielle elementer og et nedtonet uttrykk.

Her er høstens interiørtrender

Industrielt, feminint og håndlaget er stikkord for trendene høsten 2010.

Fin med lin og bomull

La boligen bli vårfin med vakker lin og bomull.

Lag veggpryden selv

Lag dine egne bilder til å henge på veggen. Det er lettere enn du tror, og resultatet kan overraske.

Interiørdesignerens tips

Interiørdesigneren gir deg innredningstips.

Forny intereriøret

Forny interiøret - slipp fantasien løs!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no