Bilde: Butinox

5 tips til lekseplassen før skolestart

Med skolestart hører lekser til. Da er en motiverende og ryddig lekseplass nødvendig. Her er tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Snart skal mange spente små begynne på skolen. Enten det er for første gang eller de rykker opp et trinn, er det behov for en god lekseplass. Ifi.no har i en pressemelding samlet tipsene som gjør barnerommet klart til skolestart.

Der barna skal gjøre lekser, gjelder det å skape arbeidslyst og orden, og legge til rette for at de kan få utfolde seg kreativt. Her er tipsene du trenger for å skape en god lekseplass for de små i huset:

1. Skap arbeidslyst med farger og motiver

For å skape arbeidslyst, er det viktig at barna har en lekseplass der de faktisk ønsker å oppholde seg. Derfor kan det være lurt å la barna selv være med på å plukke ut farger, tapeter og mønstre. Kanskje går lærelysten opp noen hakk hvis de sitter en plass de liker, blant farger og motiver som motiverer.

La barnet selv være på å skape lekseplassen. Det er viktig med en plass der de selv kan trives. (Foto: Ingeborg Simone/Pure & Original)

2. Skap en egen leksesone

Et barnerom skal fungere som mye: soverom, lekerom og arbeidsplass i ett. Da kan det være oversiktlig og ryddig å skille arbeidssonen litt fra resten av rommet, for eksempel ved bruk av farger, tapet og et teppe på gulvet. Husk også at farger påvirker oss, og noen gir oss energi mens andre roer oss ned. Så kanskje kan det være lurt å ha sterkere farger som gir en energiboost i leksesonen, mens resten av rommet kan holdes roligere.

3. Gi rom for kreativitet

Det er viktig at barna får lov til å utfolde seg kreativt også der de skal gjøre lekser. Lag en tavle med tavlemaling eller whiteboardmaling over skrivebordet, eller heng opp selvklebende tavlefolie på skapdøren eller fest det på pulten. Her kan barna tegne og skrive alt de orker, uten at vegger eller møbler tar skade av det.

– Tavlemaling gir en slitesterk overflate som er lett å skrive på, sier Jenny Bull-Gustavsen hos Butinox, og legger til at det nå finnes tavlemaling i alle regnbuens farger – ikke bare den tradisjonelle svarte.

Og du kan bruke den kreative malingen på flere måter.

– Bruk tavlemaling direkte på veggen, på en plate du henger opp eller på skrivebordet, anbefaler Christine Hagen-Pettersen hos Beckers.

Mal skrivebordet eller veggen med tavlemaling, så kan minstemann både tegne, regne og skrive så mye han vil. (Foto: Beckers)

4. Hold orden

Med skolestart kommer også beskjeder, ukeplaner, huskelapper og bilder av nye kompiser. Da er det smart å holde orden i sakene. Maler du med magnetmaling, kan du henge opp det du ønsker.

– Et smart tips er å male underlaget med magnetmaling før påføring av tavlemaling. Da får du en kritt-tavle der du også kan henge magneter, tipser Audun Klauseie hos Alanor.

5. Inspirer til læring

Du kan fint inspirere til læring rett på veggen. Det finnes mange kule tapeter som kan reflektere barnas interesser og samtidig er dekorative og lærerike. Det trenger absolutt ikke å være kjedelig for å være lærerikt! Hva med et kart, alfabetet eller kanskje verdensrommet?

Nøkkelen til en god arbeidssone ligger i motivasjon, kreativitet, lærelyst og orden. Legg til rette for det, så kanskje leksedagene blir litt lettere å takle.

Det kan være mye læring i et tapet. Hva med å lære alfabetet samtidig som barnerommet får en dekorativ vegg? (Foto: Storeys)

7. august 2019
Mer om Interiør

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig...

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Dette er årets farge 2020

Sett farge på boligen i det nye tiåret. Her er bransjes spådommer rundt årets farge 2020.

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...