Annonsørinnhold
Bilde: Flexit

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.

 

Dårlig luft kan være roten til både mugg i veggene og helseplager hos voksne og barn. Når det er kaldt ute åpner vi naturligvis vinduene sjeldnere for å unngå trekk, selv om man har størst behov for ventilasjon i denne perioden. Vi fyrer og varmer opp hjemmet ekstra mye om høsten og vinteren, og luften innendørs blir dårligere. Heldigvis kan vi forebygge og bedre inneklima med noen enkle tiltak.

1. Riktig rengjøring

Sjekk rengjøringsmidlene du har stående, hvordan er de merket? Et tips er å unngå rengjøringsmidler med parfyme og luktstoffer, i tillegg er det lurt å begrense bruken av sprayer og diverse. Man trenger ikke tjue forskjellige produkter for at huset skal blir rent, litt real skrubbing gjør også susen. Apropos rengjøring vil en stor vårrengjøring gjøre godt for inneklima i boligen din. Ta ut alt av tepper, dra ut sofaen og vask i alle krinkler og kroker. Støv som ligger lenge har nemlig rukket å samle flere skadelige stoffer.

2. Riktig temperatur og ventilasjon

Ikke skru varmen helt av i rom du ikke bruker, da blir overflatene kalde og det skaper kondens i kombinasjon med fukt. Dette kan føre til helsefarlig mugg. Riktig temperatur er spesielt viktig for små barn, siden de gjerne oppholder seg på gulvet der temperaturen er lavest.

Noe av det viktigste for et godt inneklima er å sikre nødvendig luftfornyelse i boligen. Ventilasjon reduserer nemlig fuktighet og forurensning ved matlaging, dusjing og vasking. En god måte å få riktig inneklima på er å bruke en romventilator.

Flexit har romventilatorer som tilfører ren og frisk luft og fjerner forurenset luft fra enkeltrom på en energieffektiv måte. I tillegg slipper man kald trekk. Romventilatoren er nemlig utstyrt med en varmegjenvinner som overfører varmen fra den brukte lufta til den friske lufta som strømmer rundt i boligen. Hele 70-80 % av varmen blir gjenvunnet! Dessuten er en romventilator fra Flexit liten og nett, enkel å installere og i tillegg kan man styre luften direkte fra en app på mobiltelefonen.

Mer informasjon om romventilatorer fra Flexit finner du her.

 3. Grønne planter

Grønne planter ser ikke bare pent ut, de kan også øke luftfuktigheten i rommet og gir bedre inneklima. Planter kan blant annet tiltrekke seg svevestøv, rense inneluften for gasser og tilføre luften oksygen.

I tillegg til renere luft vil økt oksygen i luften redusere stress og gi bedre konsentrasjon og kreativitet. Planter med mange grønne blader vil gi størst effekt på luften. Jo flere blader jo større fordampning.

Les også: 10 planter som gir bedre inneklima

  

23. januar 2018
Mer om Interiør

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla. Les her hvordan du får bedre samvittighet og unngå å kaste så mye i år.

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig liv som flekkfjerner. 

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med...

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det...

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...