Slik pusser du som en profesjonell
Slik pusser du som en profesjonell Bilde: Colourbox

Vindusvask uten striper - Slik gjør du det

De fleste som ser en profesjonell vaske vinduer tenker: “Det ser så lett ut”. Heldigvis vil det bli like enkelt for deg når du har lest denne artikkelen. Her får du tipsene som gjør at strekene på vinduene er historie.

Slik unngår du striper på rutene 

Striper på nyvaskede vinduer kommer ikke naturlig. Varmt vann, vertikal skraping, mangel på overlapping og langsom vask gir garantert striper. Rent og kaldt vann med riktig vaskemiddel samt hastighet, teknikk og riktig utstyr er derimot oppskriften på vinduer uten stirper. Husk også å skifte vaskevannet når vannet begynner å bli skittent. 

Dette trenger du: 

 • En bøtte 
 • Rent, kaldt vann med vaskemiddel i 
 • Innsåper / svamp 
 • Skrape 
 • Myk og lofri klut

Teknikk og hastighet 

Hemmeligheten bak helt rene vinduer uten striper er å vaske vinduene grundig og raskt. Når ruten er våt tar du en vindusskraper og skraper horisontalt og vrir håndleddet i hjørnene i et jevnt og raskt tempo. "Overlapp" mellom sporene med noen få centimetere er også viktig. 

Tørk av med en klut 

Tørk til slutt rundt kanten av vinduet med en tørr og lofri klut. Når du har riktig teknikk på plass, er det enklest hvis du også har riktig verktøy. Vindusskraperen skal være av god kvalitet. Dvs. en skrape med gummi av hard kvalitet uten kroker og riper. En myk, lofri og forhåndsvasket bomullsklut er også uunnværlig. 

Høyevinduer kan være et problem 

Hvis du har store vinduer hjemme som strekker seg fra første til andre etasje, kan du prøve å vask dem fra innsiden hvis det er mulig - vurder om du skal bestille en vinduspusser til de utvendige flatene. De færreste liker å stå i 3-5 meters høyde og vaske vinduer. Hvis du velger å få en vinduspusser til å vaske vinduene dine, avhenger prisen ofte av antall vinduer, beliggenhet og om det er snakk om glassvinduer eller store glassflater. 

Myter om vinduspussing 

 • Bruk eddik og alkohol til vinduer som er sotet og flekkete fra nikotin! 
  Myte! Ingen av delene trengs. Kaldt vann med litt vaskemiddel er nok. 
 • Avispapir gjør vinduene blanke! 
  Myte! Rykte stammer fra tidspunktet når avisene ble trykt med bly. I dag klisser avisene mer enn de rengjør. 
 • Ikke puss vinduer i solskinn! 
  Myte! Du kan fint pusse vinduer i all slags vær - så lenge vannet er kaldt, rent og at du er rask nok. 
25. september 2019
Mer om Interiør

3 nydelige heklede juletrær

Pynt til jul med fine heklede juletrær. Få 3 forskjellige heklemønstre her. 

Slik unngår du matsvinn i julen

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen. Det resulterer ofte i at vi også kaster store mengder med gode råvarer som ribbe og poteter rett i søpla....

Julebelysning – den enes glede, den andres vrede

Dekorativ julebelysning utgjør et kjærkomment lyspunkt i årets mørkeste tid – men hva gjør du hvis julestemningen hos naboen tar helt overhånd? Går det...

Guide til de beste julemarkeder i Europa

Vil du kombinerer julehandelen med en storbyferie? Få den komplette guiden til de beste europeiske julemarkedene i 2019.

Derfor blir du lykkeligere av å pynte til jul tidlig

Hvis du synes julepynt kun hører til desember, er det god grunn til å lese dette. I følge ekspertene blir man nemlig lykkeligere hvis du pynter før.

Genialt kjerringråd: Risengrynsgrøt som kokes i senga

Før brukte husmødre kasser med høy til å koke risengrynsgrøten. I dag legger vi den i senga. Her er oppskriften på risengrynsgrøt som aldri blir brent.

5 tips til vinterklar bolig

Gradene på gradestokken kryper nedover, og vi trekker oss innover. Nå er det på tide å gjøre boligen inne klar for å møte den kalde tida.

Derfor skal du gi juletreet smertestillende

Med dette geniale trikset kan du holde juletreet ditt friskt mye lengre.

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på...

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig liv som flekkfjerner. 

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resulta...

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...