Slik pusser du som en profesjonell
Slik pusser du som en profesjonell Bilde: Colourbox

Vindusvask uten striper - Slik gjør du det

De fleste som ser en profesjonell vaske vinduer, tenker: “Det ser så lett ut”. Heldigvis vil det bli like enkelt for deg når du har lest denne artikkelen. Her får du tipsene som gjør at strekene på vinduene er historie.

Slik unngår du striper på rutene 

Striper på nyvaskede vinduer kommer ikke naturlig. Varmt vann, vertikal skraping, mangel på overlapping og langsom vask gir garantert striper. Kaldt og rent vann med riktig vaskemiddel samt hastighet, teknikk og riktig utstyr er derimot oppskriften på vinduer uten stirper. Husk også å skifte vaskevannet når vannet begynner å bli skittent. 

Dette trenger du: 

 • En bøtte 
 • Rent, kaldt vann med vaskemiddel i 
 • Innsåper / svamp 
 • Skrape 
 • Myk og lofri klut

Teknikk og hastighet 

Hemmeligheten bak helt rene vinduer uten striper er å vaske vinduene grundig og raskt. Når ruten er gjennomvåt, tar du en vindusskraper og skraper horisontalt og vrir håndleddet i hjørnene i et jevnt, raskt tempo. "Overlapping" mellom sporene med noen få centimetere er også viktig. 

Tørk av med en klut 

Tørk til slutt rundt kanten av vinduet med en tørr og lofri klut. Når du har riktig teknikk på plass, er det enklest hvis du også har riktig verktøy. Vindusskraperen må være av god kvalitet. Dvs. en skrape med gummi av hard kvalitet uten kroker og riper. En myk, lofri og forhåndsvasket bomullsklut er også uunnværlig. 

Høyevinduer kan være et problem 

Hvis du har store vinduer hjemme som strekker seg fra første til andre etasje, så prøv å vask dem fra innsiden hvis det er mulig - og vurder om du skal bestille en vinduspusser til de utvendige flatene. De færreste liker å stå i 3-5 meters høyde og vaske vinduer. Hvis du velger å få en vinduspusser til å vaske vinduene dine, avhenger prisen ofte av antall vinduer, beliggenhet og om det er snakk om glassvinduer eller store glassflater. 

Myter om vinduspussing 

 • Bruk eddik og alkohol til vinduer som er sotet og flekkete fra nikotin! 
  Myte! Ingen av delene trengs. Kaldt vann med litt vaskemiddel er nok. 
 • Avispapir gjør vinduene blanke! 
  Myte! Rykte stammer fra tidspunktet når avisene ble trykt med bly. I dag klisser avisene mer enn de rengjør. 
 • Ikke puss vinduer i solskinn! 
  Myte! Du kan fint pusse vinduer i all slags vær - så lenge vannet er kaldt, rent og at du er rask nok. 
25. september 2019
Mer om Interiør

Perfekt halloween-godteri for deg som vil erte barna

Halloween står for døren og da er det tid for tull og fanteri. Her er noen utspekulerte og overraskende sjokolader du kan gi barna når de ringer på døren og krever søtsaker - hvis du har samvittighet til det da. 

Slik fjerner du vanskelige flekker på stoff

Vi har samlet de 11 mest vanskelige flekkene de fleste opplever i hverdagen. Se også de overraskende eksemplene på hverdagsprodukter som har et hemmelig...

Derfor velger vi fliser i gangen

Er det ett rom i huset som må tåle en «trøkk», så er det entreen. Derfor gjelder det å velge et gulv som holder seg like fint, uansett forhold.

Fjern gammel maling

Riktig vedlikehold av treverk på kommoden, vinduet, døren, karmen, gjerdet eller lignende vil forlenge levetiden, og hvis du gjør ordentlig, vil resultatet bli mye bedre. 

Dette er årets farge 2020

Sett farge på boligen i det nye tiåret. Her er bransjes spådommer rundt årets farge 2020.

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Genialt! Bruk damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser rengjør i dybden - uten bruk av kjemikalier. Bruk damprenseren til å rengjøre blant annet: fliser, vegger, ovn, tekstiler og vinduer.  

Disse plantene gjør hybelen til "hjemme"

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende...

Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Det er duket for 17. mai!

På nasjonaldagen opplever mange at bunaden skal på samtidig som bordet skal dekkes. Etter å ha sett på barnetoget, reiser også mange hjem sammen med gjestene, - da kan det være fint å ha dekket bordet kvelden før!

Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

5 grep du bør ta for å dempe støy i stua

Romklang og støy gjør deg sliten og energiløs. Med enkle grep kan du dempe støyen.

Derfor vil vi ha det stort på gulvet

Trenden har de siste årene gått fra klassisk 3-stav til store, brede plank på gulvet. Formatet gir nemlig følelsen av større plass, samtidig som det gir en helhet i rommet. 

Derfor bør du ALDRI velge et lærcover til mobilen

Har du et lærcover til smarttelefonen din? Da skal du kanskje ha et nytt. En ny undersøkelse viser nemlig at vi overser renheten av vår egen mobiltelefo...

Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk. Se hvordan her og får 6 gode råd til...