Kjæledyr

Som eier av et kjæledyr, er det mange ting du må kjenne til. Dette gjelder både hvis du er den heldige eier av en søt kanin, en hund eller en katt. Du kan blant annet finne en fin sjekkliste over de viktigste ting du må huske på når du nettopp er blitt kjældyreier. Det er for eksempel viktig å velge den riktige ID-løsning for kjæledyret. Kanskje er det beste med halsbånd eller kanskje med en mikrochip med adresse og kontaktinformasjon. 

Det er også viktig å trene kjæledyret på den riktige måten. Din hund skal lære lydighetskommandoer og katten må lære seg hvor kattekassen står for å unngå ulykker i hjemmet. Hvis du har fått en ny valp er det viktig å være oppmerksom på at den lille valpen lett kan bli skremt eller redd i sitt nye nabolag. Derfor er det viktig å starte riktig, slik at den lille valpen får den best mulig starten. 

Hva gjør du hvis hunden din blir syk?

Akkurat som oss mennesker, kan kjæledyr bli syke av ulike årsaker. Det er viktig at man har satt seg inn i hva man skal gjøre hvis kjæledyret blir rammet av sykdom. Vi har derfor samlet 10 av de mest normale og typiske årsaker til at hunder blir syke. 

Sterilisering og kastrering av katter

Steriliserte eller kastrerte katter lever ofte et sunnere, bedere og lengere lev. Man unngår blant annet uønskede kattunger hos hunkatter og får samtidig en gladere, kjæligere og mer lojal katt. Hos hankatter unngår man strinteri. En kastrert hankatt vil heller ikke streife like mye rundt. 

På viivilla.no finner du også masse informasjon om de forskjellige fordeler og ulemper ved å nytralisere en katt, og det gjelder både sterilisering av hunkatter og kastrering av hankatter. 

Når man har hund og baby

Det kan være at dere nylig har utvidet familien og trenger noen gode råd for hvordan dere skal introdusere den nyfødte til hunden. Man kan faktisk ha hund og baby samtidig. Det kan blant annet være en god ide å lære hundene en rekke grunnleggende kommandoer, slik at du lettere kan kontrollere ditt kjæledyr. Det er også en god ide å la hunden venne seg til babyens lukt, slik at de to kan få et sterkt og sikkert samhold som kommer til å vare i mange år. 

Allergivennlige kjæledyr

Det kan også være at en eller flere i familien lider av allergi, men likevel gjerne vil ha et kjæledyr. Det kan faktisk la seg gjøre, for det finnes en såkalt "allergivennlige" kjæledyr og dyreraser. Det finnes blant annet en rekke forskjellige hunderaser som er mindre allergifremkallende enn andre. 

Hvis man derimot leder etter alternative og utradisjonelle kjæledyr, så kan man vudere en minigris. Disse er herlige, utrolig søte og ikke minst allergivennlige. En minigris er derfor et godt alternativ for de som er allergiske. 

Her kan du lese alt om hvordan du passer godt på ditt kjæledyr.

Les mer Skjul
Sorter etter:
Hund
Hund Er du ute etter en hunderase som ikke røyter så mye? Vi har samlet 11 forskjellige hunder som er kjent for å røyte lite.
Katt
Katt Hvorfor vil katten ligge nært hodet ditt, når det er masse plass i senga? Det får du svaret på her!
Hund
Hund Veterinærregningen kan bli høy når en hund skader en annen hund, og ofte krangler eierne om hvem som skal betale regningen.
Hund
Hund Skal du ha hund? Ta rasevelgeren - som hjelper deg å velge riktig hund for dine ønsker og behov.
Katt
Katt Har du katt? Da vil du kjenne deg igjen her - du vil aldri få ha tingene dine i fred!
Hund
Hund Høstmånedene er høysesong for trafikkskadede dyr. Dyresykehus oppfordrer til bruk av refleks.
Katt
Katt Er Maine Coon i familie med vaskebjørnen, og var det vikingene som bragte den til Amerika? Her er 10 fakta om den majestetiske tamkatterasen Maine...
Kjæledyr
Kjæledyr Har du opplevd å komme hjem til tiss over hele gulvet, halvspiste sko og en nabo som er gal av å høre bjeffing? Da skal du lese dette.
Andre kjæledyr
Andre kjæledyr Maser barna om å få en kanin eller drømmer du selv om en? Her er 10 fakta om kaniner, som du bør ha i bakhodet før du anskaffer deg et nytt familiemed...
Katt
Katt Er det mulig å få hund og katt til å bli gode venner? Ja, er mulig å få hund og katt til å trives i samme hus. Her får du tips til hvordan du introdus...
Kjæledyr
Kjæledyr Er du på utkikk etter aktiv hund? Da er kanskje en av disse noe for deg.
Kjæledyr
ANNONSØRINNHOLD
Kjæledyr Ung, gammel eller overvektig? Slik gir du kjæledyret ditt riktig næring.
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no