Vet du hvordan verdens dyreste katterase ser ut?
Vet du hvordan verdens dyreste katterase ser ut? Bilde: iStockphoto, Pets4Homes, Safari-cats.com, Vetmeduni Vienna, No Coat Kitty

19 katteraser som koster en formue

Verdens dyreste katt koster over 150.000 kr. Se hvordan den - og 18 andre sinnsykt dyre katter ser ut.

Det finnes hundrevis av forskjellige katteraser i verden. Alle er forskjellige. Noen har mye pels mens andre ikke har noe. Noen er selvstendige mens andre elsker selskap. Noen gis bort gratis mens andre er veldig dyre. Felles for dem alle er at de er utrolige vakre - og vi elsker dem. Se flere artikler om katter her

Vi gir deg her en liste over noen av verdens dyreste katteraser. Og vi tør å love at noen av dem er overraskende dyre! 

 

1. Norsk skogkatt 

 

Den Norske skogkatten ble fremavlet av vikingene for over 2000 år siden. Det er verdens nest største katt, bare overgått av Maine Coon. Prisen på en kattunge kan varierer fra ca.  8.500 til 10.000 kr. 

2. Himalaya katt 

Himalaya-katten ligner veldig på den persiske katten, men skiller seg ut med sine karakteristiske, vakre blå øyne og de mørke områdene i persen rundt ansiktet, potene, ørene og halen. 

Himalaya-katten har sin opprinnelse i USA, der den ble avlet opp i 1950. En kattunge koster mellom 5.000 - 10.500 kr.

3. Scottish Fold 

En scottish fold er kjent for sine nedbrettede ører, men kommer med både nedbrettede ører og stående ører. Scorrish Fold er også kjent for å være en utrolig kjærlig rase, med lysten til å følge eieren sin.

Katterasen er utrolig smart og kan koste fra 8.500 og helt opp til 13.000 kr for en showkatt 

4. Peterbald 

Peterbald er en russisk katterase som kan være hårløs, nesten hårløs eller grovhåret. Kattene er veldig sosiale og letter å trene. En Perbald koster fra ca. 5.000 til 12.000 kr avhengig av hvor skallet den er. 

5. Egyptisk Mau 

Den egytiske Mau stamer 3000 år tilbake til det gamle Egypt. Katten har både flekkete hud og pels og koster fra 12.500 kr og opp.  

6. Maine Coon 

Maine Coon er verdens største katterase og kan veie fra 4 kg til 15 kg. Til tross for sin enorme størrelse er Maine Coon en vennlig rase som er perfekt som familiekatt. Maine Coon-kattunger er priset til mellom 9.000 og 12.500 kr. Avhengig av hvor de er kjøpt. 

7. LaPerm 

LaPerm er en av de mest uvanlige katterasene i verden. Den ble først sett i USA i 1980 Kattene skiller seg ut ved sin lett gjenkjennelige krøllete pels. LaPerm-katter er også hyperallergiske. En kattunge koster rundt 13.000 kr. 

8. Russian Blue 

Den russiske katten stammer fra 1800-tallet og ble foretrukket som konge-katt i den russiske tsarfamilien Rasen har blitt mer og mer populær de siste årene og det sies at de bringer lykke til hjemmet. 

9. Serengeti 

Serengeti-katten ble avlet i California i 1994. En fullvoksen Serengeti-katt veier omtrent 8-12 kg. Katten kan kjøpes i ca. 6.000 kr og oppover. 

10. Elf katt

Elf-katten er en relativt ny katterase. Den ble fremavlet i USA 2006 og er både vennlig og klok. Hvis du vil ha fingrene i den unike katten, må du slippe hele 14.000 kr. 

11. Toyger 

Toyger-katten ligner en tiger med den stripete pelsen, noe som også forklarer navnet. Katterasen ble angivelig utviklet og fremavlet for å få folk til å tenke på å bevare ville tigere. En kattunge her hjemme oster fra 9.500 til 12.500 kr. 

12. American Curl 

Katterasen ble fremavlet i 1981 i California og den gjenkjenes for sine karektaristiske ører, som spreter bakover som små horn. Katten kan kjøpes for mellom 7.000 - 15.000 kr. 

13. Chausie 

Chausier-rasen har sin opprinnelse i Egypt og er et annet eksempel på en av verdens mest sjeldne katteraser. Den ble avlet frem ved å krysse huskatten med en jungelkatt. Resultatet ble en veldig sosial katt, som kan kjøpes for mellom 7.000 - 15.000 kr. 

14. Benagalkatt 

Bengal-katten er en relativt ny rase som dukket opp i USA på 1980-tallet. Det er en krysning mellom en asiatisk leopardkatt og en huskatt. Mini-leoparden kostre mellom 8.000 til 20.000 kr. 

15. Khao Manee

Khao Manee-katten har sin opprinnelse fra Thailand, det den fra gamle tider var kjent som en kongekatt som brakte hell og lykke. Den er også kjent for sine diamantøyne, som kan være både gull-farget og blå eller en av hver. Du kan kjøpe en Khao Manee for ca. 12.000 - 20.000 kr. 

16. Safari  

Safari-katten ble avlet i USA på 1970-tallet for å utforske leukemi. Den sjeldne rasen er en krysning mellom en huskatt og den ville søramerikanske katten Geoffroy. Safari kattunger koster fra 26.500 til 55.000 kr. 

17. Karakal

Karakalen står i fare for å være en utdøende rase. Den har tidligere blitt kategorisert som et vilt rovdyr, men har siden blitt et eksklusivt og dyrt kjæledyr. Den udrydningstruede rasen koster fra 23.000 til 80.000 kr. 

18. Savannah

Savannah-katten er en kryssning mellom en afrikansk serval og en huskatt. Katterasen er kjent for sin høye intelligens og krever god plass å boltre seg på. En Savannah-kattunge koster mellom 10.000 til 80.000 kr, avhengig av generasjoner og størrelse. 

19. Ashera 

Ashera-katten topper skalaer når det gjelder katter som koster en formue. Den sinnsykt dyre katten er verdens mest eksotiske huskatt. Den ble avlet ved å krysse en huskatt med en asiatisk leopardkatt. Hvis du skal bli en stolt eier av den majestetiske katten, må du være klar til å legge ut med over 150.000 kr.

Kilde: Brightside.me, Killingelisten.dk, Kattepote.dk, Kattegale.dk, Catbreedsinformation.com  

4. oktober 2019
Mer om Kjæledyr

Slik får hunden og katten et godt nyttår

Fyrverkeri og høye lyder er en uunngåelig del av nyttårsaften. For hunder og katter kan det være en tøff natt der de kan bli redde på grunn av de bråkete festlighetene. Men du kan gjøre mye slik at de ikke får en dårlig opplevelse. 

Cocker spaniel – 10 ting du skal vite om den energiske hunden med...

Alt om cocker spanielens historie, hunderasens sinn og temperament, og de helt spesielle utfordringene som en cocker spaniel har; pleie av lange ører...

Hundens sovestilling avslører personligheten

Bli bedre kjent med hunden din ved å lære deg å tyde yndlingssovestillingen dens – Kanskje du blir overrasket?

ANNONSØRINNHOLD

Guide til riktig mat for hund og katt

Ung, gammel eller overvektig? Slik gir du kjæledyret ditt riktig næring.

15 fantastiske bilder av dyr i snø

Dyr i snø kan by på mange morsomme øyeblikk. Her 15 bliunkskudd av dyr som koser seg i snøen.

Katter sjeldnere til veterinær enn hunder

Til tross for at det finnes langt flere katter enn hunder i Norge. Har katter lavere status enn hunder?

Alt du skal vite om løpetid hos hunder

Når du skaffer deg hund, tenker du selvfølgelig over om det skal være en tispe eller en hannhund. Det er forskjellige grunner til at man velger den ene eller den andre, men en viktig ting å tenke på er at tisper har løpetid. Her er 10 tips til deg som har hund med løpetid.

Ny IKEA-serie for dyr

Den svenske møbelkjeden lanserer nå en egen serie for hunder og katter!

Nå kan du endelig støvsuge hunden din

VIKTIG MELDING til alle hundeeiere med dyr som er glade i å rulle seg søla. Nå kommer hundestøvsugeren!

10 av verdens mest aktive hunder

Er du på utkikk etter aktiv hund? Da er kanskje en av disse noe for deg.

Labrador - 11 fakta om hunden som (nesten) kan alt

Vurderer du å skaffe deg en labrador retriever, da kan du lese alt om rasens temperament, historie og alle de nyttige og overraskende evnene den norske...

9 tips som forbereder hunden og katten din til nyttårsaften

Mange hunder og katter er livredde på nyttårsaften når rakettene smeller. Men her er 9 gode tips til hvordan du kan hjelpe dem.

Hvilken hund passer til personligheten din

Hvilken hund skal jeg velge? Kanskje du tror at en Golden Retriever er hunden for deg og familien, men kanskje det faktisk er en bomullshund som er den perfekte match. Vi gjør deg klokere på hvilken hund som passer best til din personlighet.

Slik lærer du hunden å være hjemme

Har du opplevd å komme hjem til tiss over hele gulvet, halvspiste sko og en nabo som er gal av å høre bjeffing? Da skal du lese dette.

Tirsdag blir dette dyret lovlig i Norge

40 år gammelt forbudet er opphevet. Nå får nordmenn lov til å eie slanger, øgler og skilpadder.