barnevennlige hunder
Beagle er en familievennlig hund. Bilde: iStockphoto

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

Her er 10 små raser som er perfekte familiehunder:

1. Beagle

Beaglen er en liten til medium stor hund som opprinnelig ble avlet frem som jakthund - noe den også brukes til i dag. Den er blid og leken og glad i barn.  Beaglen krever relativt mye mosjon og er derfor perfekt for aktiv barnefamilie. 

Foto: Pixabay

2. Bichon havanais

Denne lille, silkemyke hunden er en god familiehund med et kjærlig temperament og den er enkel å trene. Sist, men ikke minst, er Bichon havanais allergivennlig, da den røter lite. Så hvis det er allergi i familien, så er denne rasen et godt valg. 

Foto: iStockphoto

3. Mops

Mopsen er en morsom og kjærlig hund med en sosial personlighet, noe som gjør den til en god familiehund. Den lille mopsen er litt lat og krever ikke mye morsjon i forhold til andre hunder. 

Mopsen er morsom og leken, og liker å være midtpunkt. Den er robust i lek, går godt overens med barn og har myk og behagelig pels.

Denne lille sjamøren er av orientalsk opprinnelse og er fremavlet til å være en selskapshund. Men dette er ikke uproblematisk. Mange mener at mopsen er avlet frem for utseendes skyld, og at hundene lider på grunn av rasens fremavlete fysiologiske trekk.         

4. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog passer godt til aktive familier. Den er energisk og den vil gjerne trenes, da den trives best med å bli utfordret fysisk og mentalt. Shetland Sheepdog ligner den mer langhårede Collien. Den stammer, som navnet antyder, fra Shetlandsøyene. 

Foto: Pixabay

5. Boston Terrier

Boston terrieren kjennetegnes ved at den er forsiktig, veloppdragen, vennlig og rolig. Dette er en selskapshund som elsker å være sammen med familien sin. Den er leken og elsker å løpe etter baller. Dersom hunden har fått være mye sammen med folk helt fra valpestadiet, vil den gå godt sammen med barn.

Foto: Pixabay

6. Coton de tulear

Coton de tulear, også kjent som bomullshund, knytter seg tett til sine eiere og til sin familie. Bomullshunden følger sine mennesker overalt. Den elsker å leke med alle familiemedlemmer - gjerne dagen lang. 

Bomullshunden er et fornuftig valg som familiehund, men med små barn i familien bør man vente til barna har nådd en viss alder. Bomullshunder kan lett bli skremt av høye barneskrik og uberegnlige bevegelser. Utsettes de for dette som hvalper, kan de bli sky og stresset.

Foto: Pixabay

7. Cavalier King Charles spaniel

Cavalier King Charles spaniel er en vennlig og livlig rase som passer inn i de fleste hjem. Den er aktiv og leken, og barnevennlig. 

Foto: Pixabay

8. Welsh corgi pembroke

Corgien er en vennlig hund som liker å ha noe å gjøre. Den er opprinnelig en gjeterhund. Den passer godt for familier som bor på gård eller lignende, hvor den kan få mye fysisk aktivitet og mental stimuli. 

Foto: iStockphoto

9. Bolognese

Bolognese er en hyggelig hund med godt lynne. Den tar lett lydighetstrening, egner seg som selskap for barn og kommer godt overens med andre hunder. Den er riktignok noe reservert.

Foto: Wikipedia

10. Cocker spaniel

Cocker spaniel er en av verdens mest populære hunderaser. Den egner seg til jakt, agility, søk og triksing. For at den skal ha det bra, krever den mye aktivitet - derfor passer den godt inn i en familie som liker å være mye utendørs. 

Kilder: Dyrebar.no, wikipedia og idenyt.dk

22. august 2017
Mer om Hund

Nå bør kjæledyra bruke refleks

Høstmånedene er høysesong for trafikkskadede dyr. Dyresykehus oppfordrer til bruk av refleks.

Disse hundene har det verst i kulda

Det er nok mange av oss mennesker som skulle ønske at vi hadde hundepels på vinteren. Men for noen hunder kan vinteren bli ekstra kald.

Trend-alarm: Farget hundepels

Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?

Svensk studie: Å eie hund kan forlenge livet

Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger. 

7 norske hunderaser vi kan være stolte av

Vi har 7 norske hunderaser. Dessverre er de fleste av de norske hunderasene utrydningstruede i dag - med ett unntak.

10 nydelige blandingshunder

Har du hørt om labradoodle, schnoodle og dalmador?

Fransk bulldog: 10 ting du bør vite om familiehunden

Fransk bulldog er avlet som en familiehund. Derfor er den en svært populær hunderase. Men den er utsatt for noen helsutfordringer og adferdsmessige særpreg som hundeeiere er nødt til å kjenne til, hvis de vil sikre hunden et langt liv.

10 fakta om familiehunden shih tzu

Shih Tzu er den perfekte familiehund med sitt vennlige sinn og beskjedne størrelse. Her er 10 nyttige ting å vite om hunderasen Shih Tzu for nåværende...

Norges 10 mest populære hunderaser

Her får du oversikten over de mest populære hunderasene i 2017. Finner du din hund på listen?

Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet.

12 problemer bare vi med hund har

Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene.

Slik beskytter du hunden mot flått

Med vår og varmere temperaturer våkner flåtten til liv igjen. Hvis hunden din blir bitt av flått kan den bli alvorlig syk. Derfor bør du gi den et avvisende flåttmiddel.

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...

Dette betyr hundens kroppsspråk

Hunder "snakker" med kroppen. Så hvis du vil forstå hunden din, bør du observere kroppsspråket dens. Her får du en oversikt over noen av de viktigste...