hund, sunt, helse, farlig, allergi, barn
Barn som vokser opp med hund er mindre utsatt for allergier senere i livet. Bilde: iStock

4 grunner til at hund er bra for helsa

Har du hund? Eller vurderer du å skaffe deg en? Da blir du sikkert glad for å se helsegevinstene du får ved å være hundeeier.

 1. Hundeeiere har lavere risiko for å utvikle allergier

 

En del familier lar være å anskaffe seg hund nettopp på grunn av allergier. Har man allergikere i huset er dette forståelig, men hvis man ikke er allergisk, kan faktisk hundehold virke forebyggende.

En studie fra Journal of Personality and Social Psychology viser nemlig at barn som vokser opp med en eller flere hunder i hjemmet har mindre risiko for å utvikle allergier senere i livet, sammenlignet med barn som vokser opp uten hunder. 

Med dette prinsippet gjelder ikke alle kjæledyr. For undersøkelsen viste også at barn som vokser opp med katter har større risiko for å utvikle allergier senere i livet. 

Det er noe å ta med i betraktningen hvis du vurderer å skaffe deg hund. Eller katt. 

 

2. Hundeeiere har generelt bedre helse 

I den samme undersøkelsen, sammenliknet forskerne også utviklingen i helsetilstanden til mennesker med og uten dyr.

Etter en testperiode på 10 måneder fant forskerne helsegevinster, forbedret fysikk og atferd hos testpersoner etter bare en måned med kjæledyr. Testpersonene som ikke hadde kjæledyr, viste derimot ingen endringer i fysisk eller psykisk helse, selv ikke etter alle 10 månedene.  

 

3. Hundeeiere har bedre mental helse

De positive funnene fra Journal of Personality and Social Psychology stoppet ikke med det. Forskerne konkluderte nemlig også med at kjæledyrseiere i tillegg opplever mange psykologiske gevinster. 

I undersøkelsen svarte 217 personer på en rekke spørsmål blant annet knyttet til deres personlighet og generelle mentale helsetilstand. Tilbakemeldingene viste tydelig at dyreeierne var lykkeligere og mer veltilpassede enn mennesker uten kjæredyr.

Ifølge forskerne henger dette sammen med at kjæledyr har en psykologisk støttende virkning på eierne sine.

 

4. Hundeeiere får mer mosjon

Det sier jo egentlig seg selv. Men for ordens skyld, når man går tur med en hund flere ganger om dagen, får man beveget seg endel. Og i de fleste tilfeller beveger hundeeiere seg mer enn folk som ikke eier hund.   

En studie fra National Institute of Health and Welfare viser faktisk at hundeeiere i gjennomsnitt beveger seg 30 minutter mer 5 dager i uken, enn folk uten hund. 

Så da er det vel bare å skaffe seg en hund da? :)

Kilde: Livescience.com

16. februar 2018
Mer om Hund

Nå bør kjæledyra bruke refleks

Høstmånedene er høysesong for trafikkskadede dyr. Dyresykehus oppfordrer til bruk av refleks.

Disse hundene har det verst i kulda

Det er nok mange av oss mennesker som skulle ønske at vi hadde hundepels på vinteren. Men for noen hunder kan vinteren bli ekstra kald.

Trend-alarm: Farget hundepels

Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?

Svensk studie: Å eie hund kan forlenge livet

Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger. 

7 norske hunderaser vi kan være stolte av

Vi har 7 norske hunderaser. Dessverre er de fleste av de norske hunderasene utrydningstruede i dag - med ett unntak.

10 nydelige blandingshunder

Har du hørt om labradoodle, schnoodle og dalmador?

Fransk bulldog: 10 ting du bør vite om familiehunden

Fransk bulldog er avlet som en familiehund. Derfor er den en svært populær hunderase. Men den er utsatt for noen helsutfordringer og adferdsmessige særpreg som hundeeiere er nødt til å kjenne til, hvis de vil sikre hunden et langt liv.

10 fakta om familiehunden shih tzu

Shih Tzu er den perfekte familiehund med sitt vennlige sinn og beskjedne størrelse. Her er 10 nyttige ting å vite om hunderasen Shih Tzu for nåværende...

Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet. 

12 problemer bare vi med hund har

Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene.

Slik beskytter du hunden mot flått

Med vår og varmere temperaturer våkner flåtten til liv igjen. Hvis hunden din blir bitt av flått kan den bli alvorlig syk. Derfor bør du gi den et...

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder blir syke. Kjenner du til dem?

Dette betyr hundens kroppsspråk

Hunder "snakker" med kroppen. Så hvis du vil forstå hunden din, bør du observere kroppsspråket dens. Her får du en oversikt over noen av de viktigste...

Slik gir du hunden førstehjelp

Mange hundeeiere vet ikke at førstehjelp også kan utføres på hunder. Når situasjonen er kritisk, kan førstehjelp være avgjørende for om hunden overlever...