Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Hund

Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

Hvis hunden din er stresset kan den få grå hår i pelsen i ung alder.
Hvis hunden din er stresset kan den få grå hår i pelsen i ung alder. Bilde: iStockphoto

Har hunden din fått grå hår?

Grå hår er ikke noe som bare følger med alderen - det kan også skyldes at hunden er stresset. Så hvis hunden din er ung, men du likevel ser noen grå hår ved snuten eller andre steder, så kan det være at den er stresset. Undersøkelser viser nemlig at grå hår kan forekomme hvis hunden er nervøs eller engstelig – det er derfor en god ide å følge nøye med på pelsen.

5 tegn på at hunden er stresset

#1 Diarré og forstoppelse

Diarré og forstoppelse eller andre fordøyelsesproblemer kan være indikatorer på at hunden din er stresset. Fordøyelsesproblemer oppstår ikke bare hvis man bruker feil fôr, det kan også skyldes nervøsitet, angst eller stress. Hvis fordøyelsessykdommene varer i mer enn 24 timer bør du kontakte veterinær for videre rådgivning.

#2 Dårlig appetit

Hvis du opplever at hunden din ikke vil spise maten sin og at den mister interessen selv om du gir den favorittmaten, skyldes dette sannsynligvis stress. Derfor er det god ide å følge med på om hunden din spiser det den skal, og om den holder sin normalvekt.

#3 Isolasjon

Akkurat som mennesker så har også hunder behov for alenetid. Men hvis hunden din gjemmer seg eller holder seg unna mennesker og dyr, er det et tegn på at noe er galt. 

#4 Sover mer enn den pleier

Sover hunden din mer enn den pleier og er den slappere enn normalt? Det kan være et tegn på stress. Slapphet er ofte et av de første tegn på at det feiler hunden noe. Du bør oppsøke veterinær hvis du opplever endringer i hundens søvnrytme og aktivitetsnivå, da det kan skyldes ting som stress, hjerteproblemer, diabetes eller noe helt annet. 

#5 Aggressivitet 

Viser hunden din aggressivitet mot mennesker og dyr, er det et tegn på at den kan være stresset. Følg med på hundens ansikts- og kroppsspråk når andre dyr eller mennesker nærmer seg. Det er ofte da du enklest kan se om din hund viser en mer aggressiv adferd. 

Hva kan du selv gjøre?

Hvis hunden din viser tegn på at den er stresset, skal du oppsøke veterinær. Men det er også noen ting du selv kan gjøre for å unngå at den blir stresset.
  • Du kan gå flere turer med den. Hunder elsker å komme seg ut og snuse litt på alt og ingenting.
  • Lek med hunden din. Kast for eksempel pinne eller ball. 
  • Gi hunden din en “sikkerhetssone” som den kan oppsøke hvis den blir nervøs eller redd. Det kan ha godt av å ha et avskjermet område hvis det tordner eller du skal spille høy musikk. I “sikkerhetssonen” bør den ha et godt teppe å ligge på, og gjerne favorittleketøyet. 

Les også:

Hvem skal betale når hunden biter?

Veterinærregningen kan bli høy når en hund skader en annen hund, og ofte krangler eierne om hvem som skal betale regningen.

12. november 2017
Mer om Hund

Nå bør kjæledyra bruke refleks

Hund Høstmånedene er høysesong for trafikkskadede dyr. Dyresykehus oppfordrer til bruk av refleks.

Disse hundene har det verst i kulda

Hund Det er nok mange av oss mennesker som skulle ønske at vi hadde hundepels på vinteren. Men for noen hunder kan vinteren bli ekstra kald.

Trend-alarm: Farget hundepels

Hund Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?

Svensk studie: Å eie hund kan forlenge livet

Hund Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger. 

7 norske hunderaser vi kan være stolte av

Hund Vi har 7 norske hunderaser. Dessverre er de fleste av de norske hunderasene utrydningstruede i dag - med ett unntak.

10 nydelige blandingshunder

Hund Har du hørt om labradoodle, schnoodle og dalmador?

Fransk bulldog: 10 ting du bør vite om familiehunden

Hund Fransk bulldog er avlet som en familiehund. Derfor er den en svært populær hunderase. Men den er utsatt for noen helsutfordringer og adferdsmessige særpreg som hundeeiere er nødt til å kjenne til, hvis de vil sikre hunden et langt liv.

10 fakta om familiehunden shih tzu

Hund Shih Tzu er den perfekte familiehund med sitt vennlige sinn og beskjedne størrelse. Her er 10 nyttige ting å vite om hunderasen Shih Tzu for nåværende...

Dette må du gjøre hvis hunden blir bitt av huggorm

Hund I den varme årstiden er huggormbitt ganske vanlig på hund. Her får du vite hva du må gjøre hvis hunden din bites av huggorm.

Norges 10 mest populære hunderaser

Hund Her får du oversikten over de mest populære hunderasene i 2017. Finner du din hund på listen?

7 rolige hunderaser som ikke bjeffer så mye

Hund Har du lyst på hund, men er bekymret for at det skal bli for mye bjeffing hjemme? Fortvil ikke, det finnes nemlig flere rolige hunderaser som bjeffer...

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hund Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet.

12 problemer bare vi med hund har

Hund Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene. 

Slik beskytter du hunden mot flått

Hund Med vår og varmere temperaturer våkner flåtten til liv igjen. Hvis hunden din blir bitt av flått kan den bli alvorlig syk. Derfor bør du gi den et...

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Hund Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...