chihuahua, moteklær, hundeklær, hundedesign, designklær, veskehund.
Nina Naustdal og fem av hennes chihuahuaer. Bilde: Nina-Naustdal.com

Nina lager moteklær for hunder

Kom, Fido, så skal vi gå på haute cou-tur.

Nina Naustdal er en Oslo-jente med bakgrunn fra Esmod Motefagskole, som nå er bosatt i London. Her har hun etablert seg som klesdesigner og laget kreasjoner som har blitt brukt på mang en rød løper, særlig i den engelske hovedstaden.

Men Nina, som har tre barn og syv chihuahuaer (!), nøyer seg ikke bare med å designe klær til mennesker. De siste årene har hun også laget klær til hunder, og disse plaggene er mildt sagt spektakulære.

– Jeg lanserte en kleskolleksjonen for hunder i 2016, men jeg har jo kjøpt hundeklær i sikkert ti år før det, ettersom jeg har syv hunder selv. Chihuahuaer er små og blir fort kalde, så på vinteren trenger de faktisk klær for å holde seg varme. Dessuten er det å lage klær til hundene sine og kle dem opp en fin måte å være sammen med dyra, forteller Naustdal.

En av Ninas chihuahuaer i en heseblesende, flamenco-inspirert kreasjon. 

 

Greit å kle opp hunder? 

Designerens Chihuahua-klær er tydelig inspirert fasjonable menneskeklær, og varierer fra røffe skinnplagg til sinnrike flamenco-kjoler med slør og det hele. Men er det egentlig ålreit å kle opp hundene på denne måten?

– Selv om det er moteklær jeg lager, sørger jeg for at stoffene og finishen er spesialtilpasset for hundenes komfort. Men klærne trenger jo ikke være kjedelige, bare fordi de er til hunder?

– Hundene mine liker å bli kledd opp og holde seg varme. Men hvis hunden din ikke liker sånt, skal du ikke gjøre det. Ingen er like, verken dyr eller mennesker. Og det skal man respektere. Men hundeklær er laget for å holde hundene varme og tørre. Det at klærne er moteinspirerte gjør dem ikke dårligere egnet for hundene, forklarer Naustdal.

Fin gyllen drakt, verdig en rolle i "Tre nøtter til Askepott".  

 

Eller hva med å kle opp hunden som en yndig liten fe? 

 

Denne "skinnvesten" blir nok en kjempehit i Trøndelag. 

 

Les mer om Nina Naustdals hundekolleksjon her

15. januar 2018
Mer om Hund

Nå bør kjæledyra bruke refleks

Høstmånedene er høysesong for trafikkskadede dyr. Dyresykehus oppfordrer til bruk av refleks.

Disse hundene har det verst i kulda

Det er nok mange av oss mennesker som skulle ønske at vi hadde hundepels på vinteren. Men for noen hunder kan vinteren bli ekstra kald.

Trend-alarm: Farget hundepels

Gøy å se på. Men hvor gøy er det egentlig for hundene?

Svensk studie: Å eie hund kan forlenge livet

Det å ha hund er bra for helsen din, faktisk er det veldig bra! Et nytt studie viser at hundeeiere er friskere og lever lenger. 

7 norske hunderaser vi kan være stolte av

Vi har 7 norske hunderaser. Dessverre er de fleste av de norske hunderasene utrydningstruede i dag - med ett unntak.

10 nydelige blandingshunder

Har du hørt om labradoodle, schnoodle og dalmador?

Fransk bulldog: 10 ting du bør vite om familiehunden

Fransk bulldog er avlet som en familiehund. Derfor er den en svært populær hunderase. Men den er utsatt for noen helsutfordringer og adferdsmessige særpreg som hundeeiere er nødt til å kjenne til, hvis de vil sikre hunden et langt liv.

10 fakta om familiehunden shih tzu

Shih Tzu er den perfekte familiehund med sitt vennlige sinn og beskjedne størrelse. Her er 10 nyttige ting å vite om hunderasen Shih Tzu for nåværende...

Norges 10 mest populære hunderaser

Her får du oversikten over de mest populære hunderasene i 2017. Finner du din hund på listen?

Derfor kan hunden din få grå hår i pelsen - selv om den er ung

Lurer du på hvorfor hunden din har fått grå hår i pelsen, selv om den bare er et par år gammel? Svaret får du her.

10 ting veterinærer har  funnet i hundemager

Hvert år dør mange hunder etter å ha spist noe de ikke tåler. Klokker, sakser, lim, knappenåler og truser er eksempler på hva veterinærene har funnet.

12 problemer bare vi med hund har

Har du hund, vil du garantert nikke gjenkjennende til disse 12 problemstillingene.

Slik beskytter du hunden mot flått

Med vår og varmere temperaturer våkner flåtten til liv igjen. Hvis hunden din blir bitt av flått kan den bli alvorlig syk. Derfor bør du gi den et avvisende flåttmiddel.

10 sykdommer alle hundeeiere burde være oppmerksomme på

Kan du se på hunden din når den er syk? Det er ikke alltid like lett å se. Derfor har vi samlet 10 av de mest vanlige og typiske årsaker til at hunder...

Dette betyr hundens kroppsspråk

Hunder "snakker" med kroppen. Så hvis du vil forstå hunden din, bør du observere kroppsspråket dens. Her får du en oversikt over noen av de viktigste...