Bilde: istockphoto & Little Things

Hundens sovestilling avslører personligheten

Bli bedre kjent med hunden din ved å lære deg å tyde yndlingssovestillingen dens – Kanskje du blir overrasket? 

Hunden er menneskets beste venn, men hvor godt kjenner du egentlig hunden din? Nå kan du avkode hundens personlighet  bare ved å se på sovestillingen, den avslører nemlig mye om trygghet og selvsikkerhet.

Finn hundens sovestilling under og bli klokere.

 

Den selvsikre hunden

Hvis hunden din sover på siden er det et tegn på at den føler seg utrolig selvsikker. Sovestillingen utstråler nemlig fred og avslappethet –  og det betyr at hunden din føler seg veltilpass i omgivelsene sine.

Den milde hunden

Rev-sovestillingen er en hyppig brukt soveposisjon hos mange hunder. Når en hund sover i denne stillingen har den ofte et mildt sinn og er ofte en stille og rolig hund.  Når hunden krøller seg sammen, så beskytter den ansiktet, vitale lemmer og holder kroppsvarmen.

 

Den energiske hunden

Når en hund sover i utstrakt stilling så er det fordi den har et energisk sinn – og er ofte klar til lek og aktiviteter. Sovestillingen er bare ett bevis på at den  klar til gøy og lek så fort den våkner. 

Den trygge hunden

Når hunden din blotter magen og ruller over på ryggen, så kan du tolke det som den ultimative trygghetserklæringen. I denne posisjonen er hunden mest sårbar, men hvis den sover i denne stillingen så er det fordi den føler seg veldig trygg i omgivelsene. 

Den tilbaketrukne hunden

Hvis hunden din ligger flatt på magen med forbeina langs sidene, så kan det bety at den har et tilbaketrukket og litt sjenert sinn. Det kan også være et tegn på at den har et mildt sinn. 

Den dominante hunden

Hunder som over på ryggen med beina ut til alle sier er ofte dominante, selvsikre og den føler at den har en sterk posisjon. De tilpasser seg ofte nye omgivelser raskt og blir ofte lett venn med de fleste.

Kilde: Little Things 

8. februar 2019
Mer om Kjæledyr

Slik får hunden og katten et godt nyttår

Fyrverkeri og høye lyder er en uunngåelig del av nyttårsaften. For hunder og katter kan det være en tøff natt der de kan bli redde på grunn av de bråkete festlighetene. Men du kan gjøre mye slik at de ikke får en dårlig opplevelse. 

19 katteraser som koster en formue

Verdens dyreste katt koster over 150.000 kr. Se hvordan den - og 18 andre sinnsykt dyre katter ser ut.

Cocker spaniel – 10 ting du skal vite om den energiske hunden med...

Alt om cocker spanielens historie, hunderasens sinn og temperament, og de helt spesielle utfordringene som en cocker spaniel har; pleie av lange ører...

ANNONSØRINNHOLD

Guide til riktig mat for hund og katt

Ung, gammel eller overvektig? Slik gir du kjæledyret ditt riktig næring.

15 fantastiske bilder av dyr i snø

Dyr i snø kan by på mange morsomme øyeblikk. Her 15 bliunkskudd av dyr som koser seg i snøen.

Katter sjeldnere til veterinær enn hunder

Til tross for at det finnes langt flere katter enn hunder i Norge. Har katter lavere status enn hunder?

Alt du skal vite om løpetid hos hunder

Når du skaffer deg hund, tenker du selvfølgelig over om det skal være en tispe eller en hannhund. Det er forskjellige grunner til at man velger den ene eller den andre, men en viktig ting å tenke på er at tisper har løpetid. Her er 10 tips til deg som har hund med løpetid.

Ny IKEA-serie for dyr

Den svenske møbelkjeden lanserer nå en egen serie for hunder og katter!

Nå kan du endelig støvsuge hunden din

VIKTIG MELDING til alle hundeeiere med dyr som er glade i å rulle seg søla. Nå kommer hundestøvsugeren!

10 av verdens mest aktive hunder

Er du på utkikk etter aktiv hund? Da er kanskje en av disse noe for deg.

Labrador - 11 fakta om hunden som (nesten) kan alt

Vurderer du å skaffe deg en labrador retriever, da kan du lese alt om rasens temperament, historie og alle de nyttige og overraskende evnene den norske...

9 tips som forbereder hunden og katten din til nyttårsaften

Mange hunder og katter er livredde på nyttårsaften når rakettene smeller. Men her er 9 gode tips til hvordan du kan hjelpe dem.

Hvilken hund passer til personligheten din

Hvilken hund skal jeg velge? Kanskje du tror at en Golden Retriever er hunden for deg og familien, men kanskje det faktisk er en bomullshund som er den perfekte match. Vi gjør deg klokere på hvilken hund som passer best til din personlighet.

Slik lærer du hunden å være hjemme

Har du opplevd å komme hjem til tiss over hele gulvet, halvspiste sko og en nabo som er gal av å høre bjeffing? Da skal du lese dette.

Tirsdag blir dette dyret lovlig i Norge

40 år gammelt forbudet er opphevet. Nå får nordmenn lov til å eie slanger, øgler og skilpadder.