kosete katteraser
Lær mer om 7 av de mest kosete katterasene Bilde: iStockphoto

7 av de mest kosete katterasene

Hvis du ønsker deg en kosete katt bør du vurdere å anskaffe deg en av disse 7 katterasene. 

Katteraser som vil endre din hverdag

Hvem vil ikke ha en katt som elsker deg like mye som du elsker den? Gjensidig kjærlighet er ikke noe man forbinder så ofte med katter som med hunder. Men det gjelder ikke disse åtte katterasene. Dette er nemlig 7 av de mest kosete katterasene du kan støte på.

Mange av kattene deler de samme egenskapene, noe som gjør alle sju til noen helt spesielle katter. Anskaff deg en av disse rasene, og du vil garantert føle at kjærligheten fyller ditt hjem. Kosekattene er forresten nevnt i tilfeldig rekkefølge.

7 kosete katteraser:

1. Scottish Fold/Scottish Straight

Katterasen med de nedbrettede ørene og et stille og avslappet sinn. En scottish fold kommer med både nedbrettede ører og stående ører, men uansett hvilken type du anskaffer deg vil de ha en ting til felles: Ubetinget kjærlighet til sine eiere og lysten til å følge dem overalt.

Rasen elsker sin familie og vil helst være i nærheten av dem hele tiden. Derfor vil det ikke komme som noen overraskelse at den vil følge deg fra rom til rom og følge med på hva du gjør. En scottish katt er en stille og rolig katt med et ansiktsutrykk som får deg til å smile.

2. Siameser

En stereotypisk beskrivelse av siameseren er at den er slu, listig og til tider egoistisk. Dette er langt fra virkeligheten. Denne katterasen er hengiven og kjærlig ovenfor sine eiere og elsker å leke.

Denne katterasen er svært livlig sammenlignet med mange andre raser. Så hvis du gjerne vil ha en katt som er like glad i å leke som å kose, da er siameseren katten for deg.

3. Hellig Birma

Denne katterasens største ønske, er å gjøre sin eier glad. Den vil gjøre alt for sin eier, i bytte mot kjærlighet og oppmerksomhet. Uansett om du er glad eller trist, så er denne gladkatten klar til å underholde og muntre deg opp med kos, lek og kattekunster.

4.Kurilsk bobtail

Denne katten kan se vill og ligner litt på en løve, men er det motsatte. Rasen har et blidt og kjærlig temperament og elsker å kose med sin eier.

Dette er en svært intelligent og sosial katterase. Denne rasen kommer også godt overens med andre dyr.

5. Burmeser

Dette er en katt som ønsker mye oppmerksomhet fra sine familier. Det er en utrolig sosial rase som aldri sier nei til litt kos. Burmeseren fungerer bra med både små og store barn.

Burmeseren er en lojal katt som elsker både sin nærmeste og ukjente mennesker - så sant det er mulighet for litt lek og kos.

6. Spynx

Mange velger bort denne spesielle katterasen på grunn av den manglende pelsen. Det er synd, da mange burde vurdere denne på grunn av dens kjærlige, utadvendthet og vennlige sinn.

Sphynx er en rase med et unikt utseende og et like unikt sinn. Det er en rase som elsker å være i nærheten av sine eiere og som er utrolig lojal. Den liker barn og elsker å leke. Dette er en god familiekatt, særlig for allergikere.

7. Ragdoll

Denne katten har så mange fine egenskaper. For eksempel vil den, når du løfter den opp, bli helt slapp i alle muskler og “henge og dingle”. Ikke fordi den ikke liker å bli løftet opp - tvert imot, den elsker det.

En rag doll vil la gjerne ligge i armene dine, med beina rett i været og bæres som en baby. Den er en innekatt som egner seg perfekt til familier, mye grunnet dens avslappede holdning og kjærlige temperament. Dette er en rolig rase, som ikke gir fra seg så mye lyd - bortsett fra når den maler.

Kilde: pet360.com

6. desember 2018
Mer om Katt

Slik bygger du et kattehotell

Har du mange katter hjemme? Da kan du bygge et enkelt og genialt hotell til dem.

10 katteleker du lett kan lage selv

Du trenger ikke kjøpe dyre katteleker for å gjøre katten din glad! Vi gir deg 10 tips til katteleker du kan lage selv.

Så mange menneskeår er katten din

Lurer du på hvor gammel katten din egentlig er, det vil si hvor mange år er katten i menneskerår? Slik regner du ut alderen på katten din.

12 ting du ikke vet om katter

Katter er selvstendige dyr, og selv om vi er sammen med dem til daglig er det mye mystikk rundt dem. 

Kan hund og katt bli  venner?

Er det mulig å få hund og katt til å bli gode venner? Ja, er mulig å få hund og katt til å trives i samme hus. Her får du tips til hvordan du introduser...

12 fantastiske bilder av den vakre Maine Coon-katten

Du vil elske disse fantastiske bildene av Maine Coon!

Slik beskytter du katten mot flått, spolorm og lungeorm

Her får du vite hvordan og hvorfor du må beskytte katten din mot flått, lungeorm og spolorm.

10 ting du alltid har lurt på om katter

Hvorfor lander katten alltid på beina? Hvorfor er katten livredd agurker? Og hvorfor velter katten ting? Det og mye annet får du svaret på her!

Hvorfor maler katter?

Når du koser med katten din, begynner den ofte å male. Men hvorfor maler egentlig katten - og hvordan maler den?

Derfor bør du gå tur med katten

Det er ikke så mange som gjør det, men det er faktisk en god ide å gå tur med innekatten. Og katten, den vil garantert sette pris på det!

Video: Katter og  juletrær

Glem "3 nøtter til Askepott". Dette er julens viktigste video.

Lag et telt til katten din av en gammel T-skjorte

Katter elsker små gjemmesteder hvor de kan legge seg på lur eller slappe av. Vi viser deg hvordan du kan lage en liten hule til katten din.

12 måter å dekorere hjemme med bilder av katten din

Hvem får nok av katter? Eller sin egen katt?? Vi har funnet frem til 12 spenstige måter du kan friske opp hjemme med bilder av katten din.

Hold katten unna bordet og vinduskarmen

Som katteeier har du helt sikkert irritert deg over potemerker på uønskede steder. Her er 8 tips til hvordan du løser problemet - uten å skade katten...