hvordan introdusere hund til katt
Kan hund og katt bli venner? Ja, det kan de. Her får du vite hvordan du introduserer hund og katt til hverandre. Bilde: iStockphoto

Kan hund og katt bli  venner?

Er det mulig å få hund og katt til å bli gode venner? Ja, er mulig å få hund og katt til å trives i samme hus. Her får du tips til hvordan du introduserer hund og katt for hverandre.

Kan hunder og katter leve sammen?

Det er et spørsmål mange katte- og hundeeiere spør seg når de vurderer å anskaffe seg et kjæledyr til.

Og svaret er ja. Hunder og katter kan leve fredelig sammen - og til og med bli gode venner.

Undersøkelse viser at hund og katt kan leve fredelig sammen

I et engelsk undersøkelse, gjengitt i Psychology Today, spurte forskerne ved Lincoln University hvordan hunde- og katteiere opplvede de to artenes forhold til hverandre.

Én ting var eierne enige om, og det var at hund og katt kan leve fredelig sammen. Men ofte krever det at du som eier gjør en innsats og tar noen gode beslutninger på vegne av dine kjæledyr.

Slik blir din hund og katt gode venner

Hvis du vil bygge et god vennskap mellom hund og katt, er det noen  retningslinjer du bør følge. Kjæledyrenes trivselspotensiale avhenger også blant annet av rase og når i livet de møter hverandre.

Her har vi samlet tre gode råd til hvordan du bygger opp et godt forhold mellom din hund og katt.

1. Jo tidligere i livet din hund og katt møtes, jo bedre

Vurderer du å anskaffe en katt noen år før en hund eller omvendt, bør du ikke vente for lenge.

I undersøkelsen fra Licoln University var alle kjæledyrseiere enige om, at jo tidligere i livet katt og hund møtes, jo bedre trives de to sammen. Dette skyldes blant annet at begge dyr er mer nysgjerrige i tidlig alder.

2. Gi din kjæledyr mulighet til å søke vekk

Har du allerede en voksen hund eller katt og vurderer å øke familien med en kattunge eller valp, er det viktig å gjøre dyrenes første møte - og de mange etterfølgende - så gode for dine kjæledyr som mulig.

Introdusere Voksen hund og kattunge

En kattunge vil som regel raskt akseptere en hund som er rolig og imøtekommende. Sørg derfor for å ha hunden din i bånd, hvis du er i tvil om hundens reaksjon vil skremme kattungen.Sørg også for at kattungen lett kan komme seg unna hunden.

Omvendt bør en nysgjerrig kattunge heller ikke få overrumple eller erte hunden over lengre tid. Det kan resultere i at hunden sier i fra ved å glefse etter kattungen.

Hunden skal derfor alltid ha mulighet til å trekke seg tilbake. Kattungens oppmerksomhet kan du eventuelt avlede med noen katteleker.

Voksen katt og valp

I undersøkelsen fra Lincoln University var kjæledyrseierne også enige om at en voksen katt ofte virker mer dominerende og agressiv, enn hunden gjør ovenfor katten. Dette skyldes at katten i høyere grad føler seg truet av hunden enn omvendt.

I dette tilfellet er det nok en gang viktig å gi katten muligheten til å trekke seg vekk fra valpen. Valpen vil raskt lære seg kattens tålegrenser, men sørg allikvel for at valpen ikke overrumpler katten - selv om det er i god mening.

3. La forholdet bygge seg opp over tid

Forener du en voksen katt og en voksen hund under samme tak kan det ta lang tid før dyrene har vendt seg til hverandres tilstedeværelse.

I dette tilfellet er det viktig å være tolmodig. Så lenge begge to har hvert sitt område i huset vil de etter hvert akseptere hverandre - og kanskje også bli gode venner.

20. august 2018
Mer om Katt

Slik bygger du et kattehotell

Har du mange katter hjemme? Da kan du bygge et enkelt og genialt hotell til dem.

10 katteleker du lett kan lage selv

Du trenger ikke kjøpe dyre katteleker for å gjøre katten din glad! Vi gir deg 10 tips til katteleker du kan lage selv.

Så mange menneskeår er katten din

Lurer du på hvor gammel katten din egentlig er, det vil si hvor mange år er katten i menneskerår? Slik regner du ut alderen på katten din.

12 ting du ikke vet om katter

Katter er selvstendige dyr, og selv om vi er sammen med dem til daglig er det mye mystikk rundt dem. 

12 fantastiske bilder av den vakre Maine Coon-katten

Du vil elske disse fantastiske bildene av Maine Coon!

Slik beskytter du katten mot flått, spolorm og lungeorm

Her får du vite hvordan og hvorfor du må beskytte katten din mot flått, lungeorm og spolorm.

10 ting du alltid har lurt på om katter

Hvorfor lander katten alltid på beina? Hvorfor er katten livredd agurker? Og hvorfor velter katten ting? Det og mye annet får du svaret på her!

Hvorfor maler katter?

Når du koser med katten din, begynner den ofte å male. Men hvorfor maler egentlig katten - og hvordan maler den?

Derfor bør du gå tur med katten

Det er ikke så mange som gjør det, men det er faktisk en god ide å gå tur med innekatten. Og katten, den vil garantert sette pris på det!

Video: Katter og  juletrær

Glem "3 nøtter til Askepott". Dette er julens viktigste video. 

Lag et telt til katten din av en gammel T-skjorte

Katter elsker små gjemmesteder hvor de kan legge seg på lur eller slappe av. Vi viser deg hvordan du kan lage en liten hule til katten din.

12 måter å dekorere hjemme med bilder av katten din

Hvem får nok av katter? Eller sin egen katt?? Vi har funnet frem til 12 spenstige måter du kan friske opp hjemme med bilder av katten din. 

Hold katten unna bordet og vinduskarmen

Som katteeier har du helt sikkert irritert deg over potemerker på uønskede steder. Her er 8 tips til hvordan du løser problemet - uten å skade katten...

Har du kjæledyr kan du ikke leve uten eddik

Eddik er et vidundermiddel når det kommer til miljøvennlig rengjøring, men er også svært nyttig om du har husdyr.