10 katteleker du lett kan lage selv

Katt

Du trenger ikke kjøpe dyre katteleker for å gjøre katten din glad! Vi gir deg 10 tips til katteleker du kan lage selv. 

Bilde: iStockphoto

Lag dine egne katteleker

Selvfølgelig skal katten din ha de morsomste og beste kattelekene, men betyr det at du må investere i den største og dyreste største katteleken? Nei, tvert imot! 

Nedenfor har vi samlet 10 av de beste kattelekene, som du selv kan lage så godt som gratis.

#1 Lag katteleke av do- og kjøkkenruller

Ikke kast de tomme do- og kjøkkenrullene. Som du kan se i videoene under, kan de nemlig bli brukt til å underholde katten din i timesvis.#2 Lag et lekehus av pappesker

Har du noen gamle skoesker liggende? Eller har du kanskje noen større pappesker, som du ikke trenger? Da er det bare å være kreativ! Lim pappeskene sammen i flere nivåer og skjær hull slik at katten kan bevege seg mellom pappeskene. Din katt vil elske det!

Les også:

7 planter som får deg i bedre humør om vinteren

Mange stueplanter har god effekt på innemiljøet, men visste du at noen planter også kan få deg i bedre humør?

Penthouse for cats 🐱

A post shared by 英短 灰灰 萬歲 🇭🇰 (@boinhouse) on

 

#3 Rull kattehår til en ball

Røyter katten din mye? Da kan du samle en håndfull kattehår og rulle den til en ball. Katten din vil elske å leke med den!

#4 Lag en "soctopus" av dine gamle sokker

Forvandl to av dine gamle sokker til en søt og morsom blekksprut ved å fylle en sokk med en annen sokk. Knyt deretter en knute på den ytterste sokken og klipp åpningen om til blekksprutarmer. Voilá, så har du "socktopus". 

Les også:

Her vil katten din aller helst bli klødd

Katter er lunefulle dyr, og det kan ofte være vanskelig å tyde signalene de sender ut. Liker de egentlig å bli kjælt med, og hvor skal du helst klø...#5 Bygg en lekevegg av restmaterialer

Leke- og klatrestativer tar mye gulvplass og er ikke alltid like fine å se på. Har du noen restmaterialer liggende fra tidligere gjør det selv-prosjekter, og mot til et lite byggeprosjekt, så kan en lekevegg være en god løsning på problemet. 

#6 Lag din egen kattehule av gamle t-skjorter

Har du en pappeske og en gammel t-skjorte liggende, så kan du enkelt og raskt lage en liten kattehule til katten din. 

Fjern den ene siden av pappesken og trekk deretter t-skjorten over, slik at hodeåpningen blir inngang. Klips eller lim deretter t-skjorten på baksiden. Her får du oppskriften på hvordan du lager et kattetelt. #7 Lag ditt eget klorestativ av tau eller kraftig snor

For å lage ditt eget klorestativ trenger du en liten stolpe, en treplate og et par meter tau eller kraftig snor. Fest stolpen til treplaten og surr deretter tauet/snoren rundt hele stolpen. Lim eventuelt med en limpistol. 

Les også:

10 ting katter elsker å leke med

Har du katt? Da vil du kjenne deg igjen her - du vil aldri få ha tingene dine i fred!Don't be jealous @shige22 made me another #diycattoy #diycatscratcher

A post shared by Senbei 仙貝 🍘 (@senbei.thecat) on

#8 Lag en pinneleke med fjær

Katter elsker leketøy med fjær. Du kan spare penger på å lage din egen pinneleke med fjær. Det eneste du trenger er en pinne, litt teip, sn tykk snor og noen fjær.

Du kan også bruke andre ting til denne katteleken, men du bør unngå å bruke perler og andre småting som katten din kan sette i halsen. 

#9 Lag en krafsematte av sammerullet papp

Utnytt papprestene du har liggende ved å lage en krafsematte av sammenrullet papp. Klipp pappen i like tykke strimler og begynn å rulle. Bruk eventuelt en limpistol.#10 Lag en lekekasse med hull

Sist, men ikke minst, kan du forvandle dine gamle pappesker til lekekasser som katten din vil elske! Skjær huller på toppen av kassen og legg deretter små leketøy og godbiter ned i hullene. På denne måte vil katten din underholdes i timesvis.

5. april 2018
Mer om Katt

Slik bygger du et kattehotell

Katt Har du mange katter hjemme? Da kan du bygge et enkelt og genialt hotell til dem.

Så mange menneskeår er katten din

Katt Lurer du på hvor gammel katten din egentlig er, det vil si hvor mange år er katten i menneskerår? Slik regner du ut alderen på katten din.

12 ting du ikke vet om katter

Katt Katter er selvstendige dyr, og selv om vi er sammen med dem til daglig er det mye mystikk rundt dem.

Kan hund og katt bli  venner?

Katt Er det mulig å få hund og katt til å bli gode venner? Ja, er mulig å få hund og katt til å trives i samme hus. Her får du tips til hvordan du introduserer hund og katt for hverandre.

12 fantastiske bilder av den vakre Maine Coon-katten

Katt Du vil elske disse fantastiske bildene av Maine Coon!

Slik beskytter du katten mot flått, spolorm og lungeorm

Katt Her får du vite hvordan og hvorfor du må beskytte katten din mot flått, lungeorm og spolorm.

10 ting du alltid har lurt på om katter

Katt Hvorfor lander katten alltid på beina? Hvorfor er katten livredd agurker? Og hvorfor velter katten ting? Det og mye annet får du svaret på her!

Hvorfor maler katter?

Katt Når du koser med katten din, begynner den ofte å male. Men hvorfor maler egentlig katten - og hvordan maler den?

Derfor bør du gå tur med katten

Katt Det er ikke så mange som gjør det, men det er faktisk en god ide å gå tur med innekatten. Og katten, den vil garantert sette pris på det!

Dette bør du gjøre hvis katten blir bitt av huggorm

Katt Hva skjer og hva bør du gjøre hvis katten din blir bitt av huggorm? 

Video: Katter og  juletrær

Katt Glem "3 nøtter til Askepott". Dette er julens viktigste video.

Lag et telt til katten din av en gammel T-skjorte

Katt Katter elsker små gjemmesteder hvor de kan legge seg på lur eller slappe av. Vi viser deg hvordan du kan lage en liten hule til katten din.

12 måter å dekorere hjemme med bilder av katten din

Katt Hvem får nok av katter? Eller sin egen katt?? Vi har funnet frem til 12 spenstige måter du kan friske opp hjemme med bilder av katten din.

Hold katten unna bordet og vinduskarmen

Katt Som katteeier har du helt sikkert irritert deg over potemerker på uønskede steder. Her er 8 tips til hvordan du løser problemet - uten å skade katten...