Slik vasker du en karaffel

Det kan være en skikkelig utfordring å vaske en karaffel, men med disse smarte triksene blir karaffelen ren og pen. 

Karafler er fine og andvendelige, og du trenger ikke være vin-entusiast for å bruke dem hjemme. Men de kan være vanskelige å få skikkelig rene etter bruk.

For hvordan skal man vaske og tørke noe man ikke får hånden ned i?

Svarene på det får du her:

Rengjøring av karaffel

En rødvinskaraffel er av de vanskeligste kjøkkentingene å rengjøre på grunn av konsistens og  men er er to smarte metoder du kan bruke.

1. Bruk bakepulver. Vi kom over et kjerringråd for å rengjøre termoser, som også er vanskelige å rengjøre. Samme metode vil også fungere fint på en karaffel som for eksempel har vært brukt til rødvin. Fyll karaffelen med litt varmt vann og tilsett to teskjeer bakepulver. Blandingen gjør at fargestoffer og annet grums løses opp. 

2. Ris, vann og oppvaskmiddel. Du kan enkelt rengjøre karaffelen ved å blande vann, oppvaskmiddel og tørr ris som i videoen under. Deretter rister man rundt noen ganger. 

Tørke karaffelen

Det er alltid en god ide å skylle karaffelen rett etter bruk og sette den til tørk. Er du en skikkelig vinelsker har du kanskje et eget karaffel-tørkestativ. Men det finnes også andre muligheter:

1. Bruk hårføner. Du kan føntørke en karaffel hvis du gjør det umiddelbart etter skylling. Ikke sett hårføneren på full guffe, da tørker vannet for raskt og du får kalkflekker. Bruk lav eller middels styrke.

2. Bruk kjøkkenpapir. Lag et kremmerhus av kjøkkenpapir og stikk spissen ned i karaffelen. Papiret vil suge fuktigheten ut av karaffelen uten å etterlate seg noen flekker.