Renser drikke-vannet med kullfilter

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed endelig kvitt hyppige mageproblemer.

  Småbarnsmoren Anne Catrine Aasen på Grefsen og hennes tre døtre, Thea på ni, Sara på syv og Anine på tre år er fornøyd med drikkevannet etter at de installerte kullfilteranlegg under kjøkkenbenken.

Høsten 2004, startet familiens helseproblemer, sier Anne Catrine Aasen. Vi var stadig plaget av kvalme, diaré og oppkast. Etter hvert kom min mann, Harald, og jeg  frem til at det måtte være noe galt med drikkevannet. Vi sjekket litt med naboene, og det viste seg at flere huseiere i området ikke var fornøyd med vannkvaliteten. På enkelte dager kan vannet fra springen være både grumsete og brunt.

Vi sjekket selv mulighetene for hvordan vi kunne forbedre drikkevannet, forteller trebarnsmoren.

  

Løsningen ble å montere vannrensesystemet CW42® fra Clear Water 42. De kunne dokumentere at vannkvaliteten ble bedre med CW42® filtersystem installert under kjøkkenbenken.

  

Vannrenseprosessen går først gjennom et grovfilter som fjerner partikler og annet groms, videre gjennom metallsponblanding som om-danner vannmolekylene og som tar opp klor og andre tungmetaller samt fjerner bl.a. jern og kobber. Videre gjennom et aktivkull filter som tar til seg farge, lukt og dårlig smak. Neste trinn er at vannet renses gjennom et sølvbelagt keramisk filter som stopper 100 % bakterier og parasitter før det til slutt siles gjennom en kullblokk

  

Hvitt til brunt filter

Systemet er enkelt å bruke. Når det keramiske filteret tetter seg, er det på tide å ta ut filteret og rense det.  Utover dette er det ikke noe vedlikehold. Systemet koster 5000 kroner. Hos din nærmeste Bademiljø butikk. Filtersettet koster kr 1500 og bør skiftes ut en gang per år eller etter 4 500 liter.

 

- Hver måned blir vannfilteret brunt av skitt. Det er faktisk litt skremmende å se hvor skitne de blir, sier småbarnsmoren. I tillegg til at vannet blir synlig renere gjennom begge rensefiltrene smaker det også bedre, mener Anne Catrine.

 

Til daglig er hun hjemmearbeidende husmor med tre barn i alderen tre, syv og ni år. Alle i familien drikker renset vann fra den lille tappekranen som er montert ved siden av den ordinære kjøkkenkranen. Ingen i familien er lenger plaget av hyppig kvalme og diaré, noe de selv mener skyldes bedre drikkevann.

 

– Vi kan ikke bevise at det skyldes renere drikkevann, men vi tror det er årsaken til forbedret helse for hele familien, sier ekteparet.  Selv husets katt har skjønt at vannet fra den lille tappekranen er godt. Når han ser vannet sildre fra kranen, hopper han raskt opp på kjøkkenbenken og slikker i seg de rene vanndråpene. n

 

 

Fakta

Teknologisk Institutt har på oppdrag fra Clear Water 42, testet filtersystemet på fem ulike steder og kommet frem til at systemet har meget god renseeffekt.

 

For å se hele rapporten, gå inn på nettsiden til www.cw42.no. I dag er Clear Water-systemet tatt i bruk blant annet på BI i Nydalen, og er også i bruk av Røde Kors bl.a. i Pakistan og på Sumatra.  For mer informasjon om vannkvalitet, se www.folkehelseinstituttet.no, og www.norvar.no.

 

 

bildetekst

Rensekolbene plasseres under kjøkkenbenken, de er lite plasskrevende.

 

 

bildetekst

Skitten kolbe etter ca en måneds bruk til høyre og ren til venstre.

 

 

bildetekst

 

 

bildetekst

 

 

23. oktober 2008
Mer om Annet om kjøkken

Ny sopp-app ute nå

Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Her er hvordan du koker det perfekte egget

Det finnes et titalls meninger om hvor lenge et egg skal koke. Vi spurte heller hva manageren for kokkelandslaget pleier å gjøre.

7 ting du rengjør feil

Trodde du at alt blir rent med såpe og vann? Langt ifra!

Slik skjærer du grønnsaker som en ekte kokk

Noen skjæremåter fungerer bedre enn andre. Vi lærer deg hvordan du lett kan skjære grønnsakene slik kokkene gjør det.

Oppskrift: Verdens beste fastelavnsboller

Med fastelavn om hjørnet er det et must med fastelavnsboller på bordet. Få oppskriften på de beste bollene!

Her bør maten stå i kjøleskapet

Visste du at det faktisk har noe å si om melken står i kjøleskapsdøren eller ikke? Vi har sjekket med to matrådgivere hvor maten bør stå i kjøleskapet...

7 ting vi ikke visste vi kunne gjøre med eggeskall

I knust tilstand vil eggeskall hjelpe deg med små hverdagsproblemer. Vi ble veldig overrasket da vi leste om hvilke!

11 geniale ting du kan fryse ned

Er du lei av å kaste krydderurter, gammelt mel, råtne bananer og brød som er i ferd med å mugne? Legg det heller i fryseren!

Spar plass: brett posene som trekanter

Med dette smarte trikset er det slutt på plastpose-kaoset under kjøkkenbenken!

Slik holder du kranen blank og ren

Med dette enkle trikset holder kjøkkenkranen seg lenger skinnende blank og ren!

Når bør stekepannen byttes ut?

En stekepanne med teflonbelegg kan vare i mange år - helt avhengig av hvordan du bruker den.

16 supersmarte oppbevaringsideer til kjøkkenet

Er det kaos i kjøkkenutstyret ditt? Her er 16 smarte oppbevaringstips og ideer du enkelt kan fikse selv. Nå blir det orden på kjøkkenet!

Slik presser du lime

Vi viser deg hvordan du får ut mest mulig av saften når du skal presse lime.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no