Slik rengjør du skjærefjøler i tre
Skjærefjøler i tre trenger både rengjøring og stell.
Strø bordsalt utover skjærefjøla.
Skjærebrett av tre eller andre materialer er et must på kjøkkenet. De samler opp matrester og beskytter benkeplater og kniver mot slitasje og skader.
Men, om du for eksempel bruker treskjærefjøla til å kutte hvitløk, løk eller annet har du sikkert opplevd at det kan sette seg vond lukt.
Du kan enkelt rengjøre skjærefjøler i tre med det du har på kjøkkenet - du trenger: salt, en halv sitron, papir og hvit eddik.
Del en sitron i to, og klem ut litt av saften slik at den blander seg med saltet.
Gni salt- og sitronblandingen utover over fjøla. Saltet vil hjelpe sitronsaften til å trekke inn i treverket, og fjerne vondt lukt.
Tørk av salt og sitron med papir.
Hell litt hvit eddik utover skjærefjøla for å fjerne bakterier.
Tørk over fjøla med papir. La fjøla bli helt tørr før du legger den tilbake i skuffen.
Kilde: Youtube