Smarte kjøkkengulv

Et kjøkkengulv skal tåle søl, slitasje og samtidig ta seg godt ut. Da gjelder det å finne et gulv som dekker alle behov.

Melkeglass som velter, barn i fri livsutfoldelse, kjæledyr i kamp rundt matskålen, arena for fest og hyggelige sammenkomster. Det er ikke få krav som stilles til et kjøkkengulv. Helst skal det både være lettstelt, vakkert og passe til rommet for øvrig. Her gir vi deg en liten oversikt over noen ulike varianter.

Vinyl
Populært gulvbelegg gjennom et halvt århundre. Stadig produktutvikling har hevet kvaliteten flere hakk. Finnes i et enormt utvalg både når det gjelder farger og mønstre. Et vinylgulv er rimelig i innkjøp og lett å vedlikeholde.

Linoleum
Populært, slitesterkt og miljøvennlig, Svanemerket og anbefalt av Norges Astma- og allergiforbundet. Finnes i en rekke farger og fargekombinasjoner. Enkelt å vedlikeholde.

Marmoleum
Linoleumvariant med de samme egenskapene som linoleum for øvrig. Finnes i fliser og paneler med klikksystem og kan legges med eller uten lim. Farger og mønstre oppdateres fortløpende. Marmoleum leveres i en rekke spennende og trendy utgaver. Enkelt vedlikehold.

Gummi
Behagelig å gå på. Slitesterkt og lett å renholde. Finnes i fliser og som baner med og uten knaster. Settes inn med polish etter legging. Mye brukt i offentlige rom. Baner og knaster.

Laminat
Slitesterkt gulvbelegg som leveres som plank enten med klikksystem eller for liming. Hard og kompakt overflate med stor kvalitetsforskjell fra leverandør til leverandør. Pris og kvalitet henger ofte sammen. Finnes i mange treimitasjoner i farger.

Parkett
Varmt og vakkert gulvbelegg i mange forskjellige tresorter. Lettvint renhold. Det oppstår lett hakk og merker dersom noe mistes på gulvet. Må lakkeres med jevne mellomrom og slipes ved behov.

Tregulv
Leveres i plank i en rekke dimensjoner og tresorter. Også som skipsgulv med nater. Lakkeres eller settes inn med grønnsåpe. Krever jevnlig vedlikehold. Det blir lett hakk dersom gulvet lakkeres. Er det ubehandlet, trutner treverket når det vaskes og mindre hakk forsvinner.

Skifer
Rustikt naturmateriale med vakker lød i flere forskjellige fargenyanser. Lett å vedlikeholde, men bør behandles jevnlig med spesialmiddel som fyller porene i steinen. En fordel å holde godt fast på flasker og glass.

Skifer på nett
Helt nytt produkt der skiferhellene er festet på plastnett. Gjør at leggejobben kan utføres av hvem som helst. Limes fast med fliselim og fuges. Ellers samme egenskaper som annen skifer.

Keramiske fliser
Lettstelt og holdbart materiale i mange farger og størrelser. Enkelt å lage individuelle løsninger. Størrelse og farger kan varieres og kombineres i det uendelige. Populært i dag er fliser på 60 x 60 centimeter. Også metallic-farger er in.

23. oktober 2008
Mer om Annet om kjøkken

Ny sopp-app ute nå

Nå kan du sjekke om soppfangsten er spiselig eller ikke, rett fra lomma!

Derfor bør du ikke kaste kaffegrut

Kaffegrut kan løse hverdagsproblemene dine. Så neste gang du har brygget kaffe, ikke kast det i søpla – men bruk det heller til dette:

Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Her er hvordan du koker det perfekte egget

Det finnes et titalls meninger om hvor lenge et egg skal koke. Vi spurte heller hva manageren for kokkelandslaget pleier å gjøre.

7 ting du rengjør feil

Trodde du at alt blir rent med såpe og vann? Langt ifra!

Slik skjærer du grønnsaker som en ekte kokk

Noen skjæremåter fungerer bedre enn andre. Vi lærer deg hvordan du lett kan skjære grønnsakene slik kokkene gjør det.

Oppskrift: Verdens beste fastelavnsboller

Med fastelavn om hjørnet er det et must med fastelavnsboller på bordet. Få oppskriften på de beste bollene!

Her bør maten stå i kjøleskapet

Visste du at det faktisk har noe å si om melken står i kjøleskapsdøren eller ikke? Vi har sjekket med to matrådgivere hvor maten bør stå i kjøleskapet...

7 ting vi ikke visste vi kunne gjøre med eggeskall

I knust tilstand vil eggeskall hjelpe deg med små hverdagsproblemer. Vi ble veldig overrasket da vi leste om hvilke!

11 geniale ting du kan fryse ned

Er du lei av å kaste krydderurter, gammelt mel, råtne bananer og brød som er i ferd med å mugne? Legg det heller i fryseren!

Spar plass: brett posene som trekanter

Med dette smarte trikset er det slutt på plastpose-kaoset under kjøkkenbenken!

Slik holder du kranen blank og ren

Med dette enkle trikset holder kjøkkenkranen seg lenger skinnende blank og ren!

Når bør stekepannen byttes ut?

En stekepanne med teflonbelegg kan vare i mange år - helt avhengig av hvordan du bruker den.

16 supersmarte oppbevaringsideer til kjøkkenet

Er det kaos i kjøkkenutstyret ditt? Her er 16 smarte oppbevaringstips og ideer du enkelt kan fikse selv. Nå blir det orden på kjøkkenet!

Slik presser du lime

Vi viser deg hvordan du får ut mest mulig av saften når du skal presse lime.