Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Denne gir deg flyt på kjøkkenet

Hvordan ser kjøkkenkranen ut etter at du har laget mat? Er hendlene klissete av deig? Da bør du sørge for at du har vasket godt etter deg. Har du kanskje tatt i rått kjøtt? Hva da med alle bakteriene du ikke ser?

Det hender sikkert at du bare lar kranen stå og renne. Har du tenkt på hva det har å si for vannforbruket og miljøet? Hadde det ikke vært enklere med en kran som gjør mye av jobben for deg, som du ikke behøver å ta på hver gang du bruker den?

Det er langt mellom de store innovasjonene på kjøkkenet. Men en gang i blant kommer en nyhet som er så banebrytende at den fortjener oppmerksomhet.

Oras Optima er en slik nyhet. Dette er en ny og revolusjonerende kjøkkenkran som er ulik alt annet du har sett tidligere. Ikke bare sørger den for bedre hygiene på kjøkkenet, men den bruker mindre vann og er dermed snill mot miljøet. Dette er fremtidens kran.

Gir bedre hygiene

- Først og fremst er dette en kjøkkenkran som løser mange flere behov hos brukeren enn en tradisjonell kran. Vi kan godt kalle den intelligent, forteller Thomas Hanche-Olsen, administrerende direktør i Oras Norge.

- Den er både en berøringsfri og en ordinær kran. I tillegg har den et display som viser temperaturen på vannet, og elektronikken inni kranen sørger for automatisk avstenging til oppvaskmaskinen. Kranens berøringsfrie funksjon forbedrer hygienen betraktelig i og med at du ikke trenger å ta på kranen. Dette er kort og godt en problemløser på kjøkkenet.

TV-kokken Charlotte Mohn Gaustad er enig i at Optima har mange gode egenskaper, men det er spesielt én ting hun setter pris på.

- Det er flyten den gir meg på kjøkkenet - både når jeg lager mat og vasker opp. Når jeg lager mat kan jeg bli ganske grisete på hendene, og det å slippe å ta på kranen hver gang jeg skal skylle hendene er helt fantastisk. Du skyller av, og kan jobbe videre. Du får flyt og sparer tid.

Barne- og miljøvennlig

Optima er også barnevennlig siden mamma og pappa kan stille inn temperaturen på forhånd. Barna holder hendene under, og vannet som kommer ut er lunkent. Det gir trygghet for deg å vite at de små ikke kan skålde seg.

- I tillegg til at Optima sparer tid er den også med på å spare vann. Skrur du på kranen hjemme blir den gjerne bare stående og renne, og det kan fort bli mange liter vann i løpet av et år. Så Optima er miljøvennlig, fastslår Charlotte.

- Dekker behov jeg ikke visste jeg hadde

Men de smarte funksjonene til Optima slutter ikke selv om du er ferdig med å lage mat: Når du skal sette på oppvaskmaskinen trykker du inn knappen som åpner vanntilførselen som gjelder i valgfrie tre eller tolv timer. Det betyr at det aldri står vann med fullt trykk inn på oppvaskmaskinen når den ikke er i bruk, noe forsikringsselskapet ditt vil bli veldig glade for.

At Oras Optima er noe både en husmor og hobbykokk vil ha stor nytte av er Charlotte overbevist om.

- Absolutt! Jeg tenker hele tiden på hvorfor det ikke er noen som har kommet på dette før. Den er utrolig behagelig å jobbe med. Dette er en kran som dekker behov jeg ikke visste jeg hadde, sier Charlotte før hun avslører en aldri så liten hemmelighet:

- Ja, jeg har Optima hjemme, og jeg skal også ha to i fjøset der jeg skal lage kurskjøkken. Så som du skjønner setter jeg virkelig pris på den.

- Alle som er glade i å lage mat hjemme bør ha en Oras Optima. Den er utrolig praktisk og anvendelig. Når du bruker den forstår du hvorfor, avslutter Thomas.

29. september 2013
Mer om Annonse - Kjøkkentipset
Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Skitten hund etter luftetur?

Oras flerbrukshånddusj forenkler hverdagens små, men viktige gjøremål.

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Så enkelt sparer du vann og miljø

Det er mange som ikke tenker over at også pengene går rett i vasken når vannet renner mer enn nødvendig - og at det dessuten går utover miljøet.