Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Så enkelt sparer du vann og miljø

Det er mange som ikke tenker over at også pengene går rett i vasken når vannet renner mer enn nødvendig - og at det dessuten går utover miljøet.

Ifølge Enova bruker nordmenn omtrent dobbelt så mye strøm på å varme opp vann hjemme enn vi bruker på lys. Forbruket av varmtvann utgjør rundt 20 prosent av husholdningens totale energikostnader, og er den nest største utgiftsposten etter romoppvarming.

Sparer miljø, økonomi og energi

De fleste av oss kan enkelt redusere vannforbruket. Med Oras Optima på kjøkkenet blir du mer miljøvennlig samtidig som du sparer lommeboken, forteller administrerende direktør i Oras Norge, Thomas Hanche-Olsen.

– Med en berøringsfri kran bruker du automatisk mindre vann. Det er et produkt som gjør vannsparing til en del av hverdagen, uten at det går utover komforten på noen måte.

En vanlig norsk husstand kan spare flere tusen kroner i året og over 40 000 liter vann på å være mer miljøbevisst. For når du skrur på kranen hjemme blir vannet ofte stående og renne, og du må vente på at vannet skal bli kaldt - eller varmt.

Med Optima er det annerledes: Den berøringsfrie funksjonen gir deg automatisk vann når du stikker hendene under, og du kan enkelt programmere om vannet skal renne i to eller seks sekunder etter du har tatt vekk hendene. Displayet på kranen viser temperaturen på vannet, og du kan regulere den berøringsfrie funksjonen slik at du er sikker på at barna ikke skålder seg.

– Oras Optima er et resultat av flere tiårs erfaring. Kranen er et bevis på utviklingen av brukervennlighet, teknologi og design, sier Hanche-Olsen.

Fungerer også som en vanlig kran

At den er berøringsfri bedrer i tillegg hygienen på kjøkkenet siden du ikke trenger å ta på hendlene. Du slipper bakterier etter at du for eksempel har jobbet med rått kjøtt. Det er bare å holde hendene under kranen og skylle av.

Optima kan selvfølgelig brukes som en vanlig kran: Trenger du veldig varmt eller kaldt vann bruker du enkelt og greit hendlene som på en vanlig togrepskran. Det tar bare to sekunder å få vannet drikkekaldt, noe som også skåner miljø og forbruk. Årsaken til at det tar så kort tid er at Optima i motsetning til tradisjonelle kraner består av to rør - ett for varmt vann og ett for kaldt.

Thomas Hanche-Olsen er ikke i tvil:

Oras Optima er den mest miljøvennlige kranen på markedet

29. september 2013
Mer om Annonse - Kjøkkentipset
Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Skitten hund etter luftetur?

Oras flerbrukshånddusj forenkler hverdagens små, men viktige gjøremål.

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Denne gir deg flyt på kjøkkenet

Hvordan ser kjøkkenkranen ut etter at du har laget mat? Er hendlene klissete av deig? Da bør du sørge for at du har vasket godt etter deg. Har du kanskj...