Få benkeplate i den fargen du ønsker.
Få benkeplate i den fargen du ønsker. Bilde: Produsentene

Benkeplater i komposittmaterialer

Benkeplater i komposittmaterialer åpner opp for spennende løsninger på kjøkkenet.

Av: Sesselja Bigseth, 8. mars 2011

Sømløse benkeplater. Fargerike benkeplater. Vedlikeholdsfrie benkeplater. åpner for spennende løsninger på kjøkkenet for den som har råd.

På det norske markedet er det særlig Silestone og Corian som har gjort seg gjeldende. Både Silestone og Corian har meget bra motstandsdyktighet mot fukt og flekker.

Du kan også få begge materialene i en lang rekke farger. Du kan velge mellom naturtoner og utseende som minner om ulike steinslag. Er du vågal, kan du slå til med mer fargerike uttrykk på kjøkkenbenken, som burgunder, solgul og lilla.


Tåler sitronsyre: I motsetning til en del benkeplater i stein, tåler komposittmaterialene sitronsyre.

Ulikt utgangspunkt gir ulike egenskaper
Både Silestone og Corian lager benkeplater i komposittmaterialer, men utgangspunktet er forskjellig. Silestone er laget av det som kalles komposittstein. Komposittsteinen består av minst nitti prosent knust kvarts, som så kombineres med bindemiddel og farge. Til sammenligning består Corian av to tredjedeler naturlige mineraler og en tredjedel akryl tilsatt pigmenter.

Forskjellene i sammensetning gir også ulike egenskaper. Mens Silestone er ripesikker og har god motstandsdyktighet mot varme, er ikke Corian like god på disse punktene. Til gjengjeld kan Corian tilby sømfrie skjøter og materialet er enkelt å reparere benkeplaten ved skade, mens Silestone gir synlige skjøter og er vanskelig å reparere.

Vedlikeholdsfritt
Felles for begge er at de ikke trenger vedlikehold. Du slipper å passe på å sette inn benkeplaten med olje eller impregneringsmiddel med jevne mellomrom.

Et annet fellestrekk er prisen. Faller du for benkeplater i komposittmaterialer, må du regne med at det kjennes på lommeboka om du gir etter for fristelsen.

Dette er kompositt:
* Komposittmaterialer er en samlebetegnelse for blandingsmaterialer
* To eller flere materialer kombineres i et nytt materiale for å gi bedre egenskaper
* Benkeplater i kompositt er vedlikeholdsfrie

8. mars 2011 Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no