Nye benkeplater

Benkeplater må tåle en støyt. Trenger du ny benkeplate finnes det en rekke nye alternativer i salg.

Spesielt de hvite benkeplatene i Silestone har nådd et stor publikum.
Spesielt de hvite benkeplatene i Silestone har nådd et stor publikum.
Benkeplaten er ofte selve smykket i kjøkkeninnredningen. Den synes godt, og er det første som møter gjester som besøker kjøkkenet. Dette stiller krav til at den bør ha et tiltalende utseende. Benken blir også utsatt for stor slitasje og mange belastninger, og må derfor holde en viss standard i forhold til holdbarhet. Oljet tre har vært mye brukt, men det har også kommet en rekke nye alternativer, mens andre har hatt en renessanse. Utvalget rommer benkeplater både i kunststoff, nye materialer og naturbaserte alternativer. Spesielt gir de nye materialene et vell av muligheter. Dette, sammen med det faktum at de krever lite stell og vedlikehold, har gjort dem populære både blant forbruker og kjøkkenleverandører.
Corian finnes i et utall farger og platene kan skreddersys.
Corian finnes i et utall farger og platene kan skreddersys.

Corian
Corian består av naturlige mineraler og akryl tilsatt pigment. Overflaten er uten porer og nærmest vedlikeholdsfri. Det er bare å tørke av platen med en fuktig klut for å holde den ren. Fettflekker fjernes med vann tilsatt oppvaskmiddel. Brennmerker, kulepenn og tusj, fjernes med skurepulver og en fin svamp. Har platen fått hakk og dype merker kan den repareres. Det finnes et stort utvalg av farger, og platene kan skreddersys.

Silestone
Silestone er laget av 93 prosent kvarts, som er naturens hardeste mineraler. Kvartsen er tilsatt en blanding av harpiksog fargestoffer. I noen tilfeller er det også tilsatt glass for å gi spennende lyseffekter. Materialet er varmebestandig, ripefast, flekkbestandig og hygienisk. Det daglige vedlikeholdet utføres med vann og vanlige rengjøringsmidler til husholdningsbruk. Platene finnes i flere forskjellige fargekombinasjoner og kan leveres i alle størrelser.

Silestone er laget av 93% kvarts, som er naturens hardeste mineraler.
Silestone er laget av 93 prosent kvarts, som er naturens hardeste mineraler.

Laminat
Laminat tåler de fleste påkjenninger, og er lett å holde rent. Det finnes en rekke forskjellige tre- og steinimitasjoner, farger og mønstre. Laminat er det rimeligste alternativet når det skal investeres i en ny benkeplate. Flere leverandører kan levere etter mål.

Stål
Stål gir et klassisk og stilrent inntrykk, men krever mye vedlikehold. Fingermerker synes lett. Rengjøringen utføres med såpevann, eller et av de syntetiske rengjøringsmidlene på sprayflaske som finnes i dagligvarebutikkene. De små svampene med en fin og en grov side er også et velegnet hjelpemiddel. Stålplatene kan tilpasses alle kjøkken.

Aluminium
Aluminium gir et varmere inntrykk enn stål, og fingermerker synes på langt nær så godt. Aluminiumsplater kan leveres etter mål. Aluminium rengjøres på samme måte som stål.

Keramiske fliser
Keramiske fliser er spennende og kan varieres i det uendelige. De tåler det meste og er lette å holde rene. Ankepunktet er fugene, som lett kan bli misfarget.

Skifer
Skifer er vann- og varmebestandig og er stort sett lett å holde ren. Det finnes en spesiell type porefyller i handelen som platen bør behandles med en gang i året. Platene kan leveres skreddersydd.

Granitt
Granitt er vann- og varmebestandig, og tåler ellers det meste. Rengjøring utføres enkelt med såpevann. Men glass kan lett knuse dersom de velter eller settes hardt ned.

Betongplater
Betongplater settes inn med en spesiell såpe som skal poleres inn. Behandlingen må gjentas ofte. Helst en gang i uken. Matflekker har lett for å sette seg, så en klut bør være for hånden. Platene leveres etter mål.

Marmor
Marmor er det klassiske materialet. Det bør impregneres, da det lett tar til seg flekker. Søler du rødvin må det tørkes bort umiddelbart. Marmor leveres i alle størrelser.

23. oktober 2008
Mer om Benkeplater

Derfor blir kjøkkenbenken ødelagt av vannsøl

En god benkeplate som tåler litt er alfa omega for et optimalt kjøkken. Lite skal til for å ødelegge den, men det skal ikke så mye til for å fikse den igjen heller.Derfor ødelegger vannsøl kjøkkenbenken din

Slik velger du benkeplate

Ikke bare bør en benkeplate være praktisk og av høy kvalitet, den skal se bra ut også. Her guider vi deg til å velge den rette for deg.

Gi kjøkkenet et løft med ny benkeplate

Livet på kjøkkenet kan bli både mer praktisk og penere med rett benkeplate. Her får du gode råd om smarte benkeplatevalg.

Seks vedlikeholdsråd for heltrebenkeplater

Slik vedlikeholder du heltrebenkeplater.

Steinharde benkeplater

Hvis du helst vil slippe å stadig vedlikeholde benkeplaten på kjøkkenet er steinharde benkeplater et utmerket valg.

Forny kjøkkenet - med en splitter ny benkeplate

Kjøkkenet kan bli både mer praktisk og penere med rett benkeplate. Her får du gode råd om smarte benkeplatevalg.

Benkeplater i komposittmaterialer

Benkeplater i komposittmaterialer åpner opp for spennende løsninger på kjøkkenet.

Velg riktig benkeplate

En pen kjøkkenbenk er vel og bra, men skal du bruke den til annet enn utstilling, er det andre egenskaper som også er viktige. For enten du leker gourme...

Valg og rengjøring av benkeplater

Har du benkeplate i laminat, heltre, flis, komposittmateriale og naturstein? Her får du fordeler og ulemper, samt tips til vedlikehold.

Benkeplater må tåle juling

Det er ved kjøkkenbenken at all aktiviteten foregår og overflaten må derfor tåle en del juling. Likevel betyr ikke det at du må ofre alle ønsker om stil.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no