Kjøkken – luftig & lavendelblått

Forandringen er formidabel på dette kjøkkenet som tidligere var trangt og umoderne. Da veggen inn til spisestuen ble revet ned, ble rommet dobbelt så stort. Dermed kunne drømmen om et lyst og luftig landkjøkken endelig realiseres.

 
bildetekst

50-talls kjøkkenet har sett sine beste dager og var moden for utskifting.

  

  

bildetekst

Solid benkeplate i massiv bøk fra Tone Hammel A/S gir utmerket boltreplass for matlaging. Dagslys fra to store vinduer sprer rikelig med lys inn i det stemningsfylte rommet. Keramiske fliser kommer fra Flisekompaniet.

Mannen i begynnelsen av femtiårene som eier en stor villa i Oslo-området, var ikke skvetten da han gikk i gang med den store forandringsprosessen. Mange ristet på hodet da han gikk løs på oppussingen av et hus som var erklært rivningsklart. Utstyrt med en god porsjon kreativitet visste han imidlertid at huset kunne settes i stand med mye egeninnsats og god hjelp fra fagfolk. Arbeidet har tatt tid, og det lønner seg aldri å velge lettvinte løsninger når man skal pusse opp gamle hus. Jo grundigere man går til verks, desto bedre blir resultatet mener huseieren, som også fikk utmerket hjelp av snekker Ernst Rasmussen fra Oslo.

 

Da murveggen var revet ned, ble alt inventar kastet ut og rommet ble bygget opp på nytt. Gipsplater ble slått opp på veggene, og ny parkett ble lagt på gulvet. Taket ble også bygget om og tilført sjarmerende detaljer som rosett og stukkatur. Målet for eieren var å skape et sjarmerende landkjøkken. Han var bevisst på hva han ville ha og fikk god hjelp av Tone Hammel. Gamle hus kler nostalgisk stil, mener huseieren. Kjøkkenet passet perfekt inn i hans drøm. I tillegg fikk han utmerket veiledning til valg av løsninger på skap-plassering, valg av farge på kjøkkendører, håndtak og benkeplater.

 

Nå synes den fornøyde eieren det er en fryd å invitere gjester til sitt nye landlige kokerom, både for å ta del i middagsforberedelser og for å benke seg rundt det gamle langbordet der matlivets gleder nytes. Kjøkkenet er utvilsomt blitt husets mest populære  arena.

 

Dette er gjort på kjøkkenet

• Vegg mellom kjøkken og spisestue er revet for å skape et stort og luftig kjøkken.

• Alle eksisterende innredning er revet ut.

• Det er lagt nytt tak og nytt gulv i rommet.

• Veggene er påført gipsplater, sparklet og malt.

• Ny kjøkkeninnredning og benkeplate kommer fra Tone Hammel.

 

5 gode kjøkkenråd

1: Bruk god tid på oppussing av gamle rom

2: Hent inn gode råd fra en dyktig snekker og få han eventuelt til å hjelpe deg

3: Unngå lettvinte løsninger

4: Lytt til kompetanse fra kjøkkenleverandøren til valg og plassering av skap og skuffer

5: Velg farger og materialer du kan leve med lenge

 

23. oktober 2008
Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

Nå vil vi ha superkjøkken

Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber, og så spiser hele familien middag.

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradis...

Slik får du drømmekjøkkenet

Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke på. 

Fra loslitt til lekkert kjøkken

Martine og Jan Martin rev rubbel og bit av det gamle 60-tallskjøkkenet. Nå har rommet blitt en fargeglad oase som innbyr til matlaging og sosiale stunde...

Puss opp kjøkkenet - luksus

Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklass...

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes det mange knep for å få husets hjerte til å føles som nytt!

Nytt kjøkken med maling

Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til...

Kjøkkenfornying med maling

En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

Hjelper deg med råd om kjøkkenet

Vi i villas interiørdesigner hjelper deg med spørsmål du måtte ha om kjøkkenet.

Perfekt kjøkken på 24 timer

Det var da fargen på bordplaten smeltet sammen med prøven av den matte veggflisen og skapprofilens høyglans at familen hadde funnet sitt nye kjøkken....

13 tips til kjøkkenplanlegging

Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no