Kjøkken – luftig & lavendelblått

Bygge og pusse opp kjøkken

Forandringen er formidabel på dette kjøkkenet som tidligere var trangt og umoderne. Da veggen inn til spisestuen ble revet ned, ble rommet dobbelt så stort. Dermed kunne drømmen om et lyst og luftig landkjøkken endelig realiseres.

 
bildetekst

50-talls kjøkkenet har sett sine beste dager og var moden for utskifting.

  

  

bildetekst

Solid benkeplate i massiv bøk fra Tone Hammel A/S gir utmerket boltreplass for matlaging. Dagslys fra to store vinduer sprer rikelig med lys inn i det stemningsfylte rommet. Keramiske fliser kommer fra Flisekompaniet.

Les også:

6 tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

Mannen i begynnelsen av femtiårene som eier en stor villa i Oslo-området, var ikke skvetten da han gikk i gang med den store forandringsprosessen. Mange ristet på hodet da han gikk løs på oppussingen av et hus som var erklært rivningsklart. Utstyrt med en god porsjon kreativitet visste han imidlertid at huset kunne settes i stand med mye egeninnsats og god hjelp fra fagfolk. Arbeidet har tatt tid, og det lønner seg aldri å velge lettvinte løsninger når man skal pusse opp gamle hus. Jo grundigere man går til verks, desto bedre blir resultatet mener huseieren, som også fikk utmerket hjelp av snekker Ernst Rasmussen fra Oslo.

 

Da murveggen var revet ned, ble alt inventar kastet ut og rommet ble bygget opp på nytt. Gipsplater ble slått opp på veggene, og ny parkett ble lagt på gulvet. Taket ble også bygget om og tilført sjarmerende detaljer som rosett og stukkatur. Målet for eieren var å skape et sjarmerende landkjøkken. Han var bevisst på hva han ville ha og fikk god hjelp av Tone Hammel. Gamle hus kler nostalgisk stil, mener huseieren. Kjøkkenet passet perfekt inn i hans drøm. I tillegg fikk han utmerket veiledning til valg av løsninger på skap-plassering, valg av farge på kjøkkendører, håndtak og benkeplater.

 

Nå synes den fornøyde eieren det er en fryd å invitere gjester til sitt nye landlige kokerom, både for å ta del i middagsforberedelser og for å benke seg rundt det gamle langbordet der matlivets gleder nytes. Kjøkkenet er utvilsomt blitt husets mest populære  arena.

 

Les også:

Heksesot forekommer oftest om vinteren

Vil du unngå heksesot, bør du la oppussingsprosjektet vente til våren.

Dette er gjort på kjøkkenet

• Vegg mellom kjøkken og spisestue er revet for å skape et stort og luftig kjøkken.

• Alle eksisterende innredning er revet ut.

• Det er lagt nytt tak og nytt gulv i rommet.

• Veggene er påført gipsplater, sparklet og malt.

• Ny kjøkkeninnredning og benkeplate kommer fra Tone Hammel.

Les også:

Isoler toppetasjen

Er du først i gang med å reparere tak og legge nytt tekke, er kanskje tiden inne til å gjøre noe med isolasjonen på loftet. Det kan bety tusenvis av...

 

5 gode kjøkkenråd

1: Bruk god tid på oppussing av gamle rom

2: Hent inn gode råd fra en dyktig snekker og få han eventuelt til å hjelpe deg

3: Unngå lettvinte løsninger

4: Lytt til kompetanse fra kjøkkenleverandøren til valg og plassering av skap og skuffer

5: Velg farger og materialer du kan leve med lenge

 

23. oktober 2008
Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

6 tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Bygge og pusse opp kjøkken Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.  

Nå vil vi ha superkjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber,...

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

Bygge og pusse opp kjøkken I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

Bygge og pusse opp kjøkken De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradisjonelt – som en av disse? 

Slik får du drømmekjøkkenet

Bygge og pusse opp kjøkken Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke...

Få nytt kjøkken for noen tusenlapper

Bygge og pusse opp kjøkken Kjøkkenet er et rom som blir mye brukt - og mye slitt. Å friske opp kjøkkenet trenger ikke koste så mye.

Fra loslitt til lekkert kjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Martine og Jan Martin rev rubbel og bit av det gamle 60-tallskjøkkenet. Nå har rommet blitt en fargeglad oase som innbyr til matlaging og sosiale stunder – nettopp det paret ønsket seg.

Puss opp kjøkkenet - luksus

Bygge og pusse opp kjøkken Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklass...

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Bygge og pusse opp kjøkken Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes...

Nytt kjøkken med maling

Bygge og pusse opp kjøkken Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til å pusse opp hjemme. Den som vil være mer miljøbevisst, eller har et begrenset budsjett kan komme like langt med å male skrog og fronter, samt å bytte benkeplate. Det er slett ikke nødvendig å levere inn frontene til et lakkeringsverksted – med moderne oljemalinger og gode verktøy kan vi lage et tilnærmet sprøytelakkert resultat selv! Kjøkkenet under var modent for oppussing - innredningen var mørk og gulnet. Eierne bestemte seg for å male kjøkkeninnredningen istedet for å bytte den ut. Det gamle furukjøkkenet var mørkt og utdatert. Istedet for å bytte det ut ble skapene malt. Foto: Kristian Owren/ifi.no Dette ble gjort Kjøkkeninnredningen ble malt med halvblank Lady Supreme Finish i fargen Kalk. Veggene fikk to strøk silkematt Lady Wonderwall i fargen Lys Antikk. Gulvets opprinnelige 3-stavs eikeparkett er beholdt, mens tak og lister ble malt Egghvitt med Lady Supreme Finish. Kjøkkeninnredninger utsettes for hard medfart. Det finnes i dag malinger i alle glansgrader som tåler høy slitasje og hyppig rengjøring. Rengjøringskluten kan dog gli litt lettere over en blank eller halvblank flate, og det er ofte det foretrukne valget. Før man setter i gang å male kjøkkenet er det viktig å: Vaske grundig rent med egnede vaskemidler.  Før flaten grunnes og hakk og merker sparkles over er det viktig å få fjernet alt gammelt fett og smuss.  Er du nøye med grunnarbeidet får malingen et godt underlag å hefte til. Grunning og toppstrøksmaling bør komme fra samme produsent. Dette for å sikre at produktene fungerer godt sammen.   Kilde: ifi.no

Kjøkkenfornying med maling

Bygge og pusse opp kjøkken En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Bygge og pusse opp kjøkken Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

13 tips til kjøkkenplanlegging

Bygge og pusse opp kjøkken Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Bygge og pusse opp kjøkken Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Bygge og pusse opp kjøkken Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no