Kjøkkenet før kjøkkenfornying.
Kjøkkenet før kjøkkenfornying. Bilde: Trine Midtsem/ifi.no

Sats på kjøkkenfornying

Bygge og pusse opp kjøkken

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld har bidratt med gode innspill for å skape en  ”industrial look” på kjøkkenet etter at eierne hadde bestilt kjøkkenskapene.

– Innredningen er helt OK, forsikrer Ellen, den har fronter i en stilfull gråfarge og dekor med rette, rene linjer. Håndtakene i buet stål skiller seg fordelaktig ut i forhold til de knottene som var på det gamle kjøkkenet.

Sammen med lamper og avtrekkshette i stål, har rommet nå fått et snev av ungdommelig, «industrial look».

Et valg som ligger innenfor begrepet «ungt og fresht» – som er den stilen eierne ønsket seg.

Plasseringen av skapene er den samme selv om innredningen ble byttet ut. Foto: ifi.no

Les også:

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Helhet

– Helhet er viktigs faktor når jeg bygger opp et interiør, understreker Ellen og fortsetter:
– Sammen med riving av veggen mot entréen, er det nettopp den helhetlige tenkningen som gjør at kjøkkenet nå virker dobbelt så stort som tidligere. Veggene i entré og kjøkken har fått samme farge, takene er identiske og gulvet flyter ubrutt gjennom de to rommene. Når skapplassen i tillegg er blitt utvidet ved at en av entréens tidligere nisjer er blitt fylt med skap som har dører som hører sammen med de øvrige kjøkkenfrontene, er helheten fullbyrdet.

Fondvegg

Les også:

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

For å lage en ekstra, visuell spenning i det nye kjøkkenet, lanserte Ellen tanken om å etablere en fondvegg. Eneste fornuftige muligheten var da vindusveggen for enden av rommet, ved siden av spisebordet.

Dette ble godt mottatt av huseier som snart så at tapet i brede, vertikale striper, hadde farger som matchet vegger og interiør for øvrig. Plutselig hadde rommet fått en ny dimensjon, og med supplerende liftgardiner ble det hele perfekt. For å øke trivselsfaktoren ytterligere, ble en nytrukket, klassisk lenestol med nylakkerte armlener, prikken over i-en i spisekroken.

I utgangspunktet hadde gulvet en parkett som hverken kunne oppfattes som ung eller fresh. Ved å fortsette entréens keramiske, gråmelerte fliser inn i kjøkkenet, fikk rommet et totalt endret preg og en helt annen romfølelse.

– Vi kunne gjerne ha valgt en annen type gulv, forsikrer Ellen, men for å skape en helhet av ulike materialer og farger, ville jeg videreføre noe av entrégulvet inn i kjøkkenet. En måte å gjøre dette på, er å la de keramiske flisene opptre som en omramming av et annet gulv, for eksempel i parkett, laminat, vinyl, linoleum eller gummi.

En omtrukket, klassisk lenestol med nylakkerte armlener, er prikken over i-en i spisekroken. Foto: Ifi.no

Les også:

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Over kjøkkenbenken

Veggstykket mellom kjøkkenbenken og overskapene har stor betydning for vår visuelle oppfatning av et kjøkken. I tillegg er dette en flate som må ha en overflate som er praktisk å leve med i hverdagen.

I dette tilfellet ønsket huseierne å satse på keramiske fliser, men slett ikke de kulørte variantene, ispedd dekorfliser med frukt og grønt-motiver. Nei, her gikk interiørkonsulenten for en løsning med retropregede, rektangulære fliser, som understrker den ”unge og freshe” stilen.

Kilde: Ifi.no

9. desember 2013
Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

6 tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Bygge og pusse opp kjøkken Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.  

Nå vil vi ha superkjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber,...

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

Bygge og pusse opp kjøkken I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

Bygge og pusse opp kjøkken De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradisjonelt – som en av disse? 

Slik får du drømmekjøkkenet

Bygge og pusse opp kjøkken Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke...

Få nytt kjøkken for noen tusenlapper

Bygge og pusse opp kjøkken Kjøkkenet er et rom som blir mye brukt - og mye slitt. Å friske opp kjøkkenet trenger ikke koste så mye.

Fra loslitt til lekkert kjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Martine og Jan Martin rev rubbel og bit av det gamle 60-tallskjøkkenet. Nå har rommet blitt en fargeglad oase som innbyr til matlaging og sosiale stunder – nettopp det paret ønsket seg.

Puss opp kjøkkenet - luksus

Bygge og pusse opp kjøkken Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklass...

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Bygge og pusse opp kjøkken Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes...

Nytt kjøkken med maling

Bygge og pusse opp kjøkken Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til å pusse opp hjemme. Den som vil være mer miljøbevisst, eller har et begrenset budsjett kan komme like langt med å male skrog og fronter, samt å bytte benkeplate. Det er slett ikke nødvendig å levere inn frontene til et lakkeringsverksted – med moderne oljemalinger og gode verktøy kan vi lage et tilnærmet sprøytelakkert resultat selv! Kjøkkenet under var modent for oppussing - innredningen var mørk og gulnet. Eierne bestemte seg for å male kjøkkeninnredningen istedet for å bytte den ut. Det gamle furukjøkkenet var mørkt og utdatert. Istedet for å bytte det ut ble skapene malt. Foto: Kristian Owren/ifi.no Dette ble gjort Kjøkkeninnredningen ble malt med halvblank Lady Supreme Finish i fargen Kalk. Veggene fikk to strøk silkematt Lady Wonderwall i fargen Lys Antikk. Gulvets opprinnelige 3-stavs eikeparkett er beholdt, mens tak og lister ble malt Egghvitt med Lady Supreme Finish. Kjøkkeninnredninger utsettes for hard medfart. Det finnes i dag malinger i alle glansgrader som tåler høy slitasje og hyppig rengjøring. Rengjøringskluten kan dog gli litt lettere over en blank eller halvblank flate, og det er ofte det foretrukne valget. Før man setter i gang å male kjøkkenet er det viktig å: Vaske grundig rent med egnede vaskemidler.  Før flaten grunnes og hakk og merker sparkles over er det viktig å få fjernet alt gammelt fett og smuss.  Er du nøye med grunnarbeidet får malingen et godt underlag å hefte til. Grunning og toppstrøksmaling bør komme fra samme produsent. Dette for å sikre at produktene fungerer godt sammen.   Kilde: ifi.no

Kjøkkenfornying med maling

Bygge og pusse opp kjøkken En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Bygge og pusse opp kjøkken Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

13 tips til kjøkkenplanlegging

Bygge og pusse opp kjøkken Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Bygge og pusse opp kjøkken Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Bygge og pusse opp kjøkken Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!