Kjøkkenet før kjøkkenfornying.
Kjøkkenet før kjøkkenfornying. Bilde: Trine Midtsem/ifi.no

Sats på kjøkkenfornying

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld har bidratt med gode innspill for å skape en  ”industrial look” på kjøkkenet etter at eierne hadde bestilt kjøkkenskapene.

– Innredningen er helt OK, forsikrer Ellen, den har fronter i en stilfull gråfarge og dekor med rette, rene linjer. Håndtakene i buet stål skiller seg fordelaktig ut i forhold til de knottene som var på det gamle kjøkkenet.

Sammen med lamper og avtrekkshette i stål, har rommet nå fått et snev av ungdommelig, «industrial look».

Et valg som ligger innenfor begrepet «ungt og fresht» – som er den stilen eierne ønsket seg.

Plasseringen av skapene er den samme selv om innredningen ble byttet ut. Foto: ifi.no

Helhet

– Helhet er viktigs faktor når jeg bygger opp et interiør, understreker Ellen og fortsetter:
– Sammen med riving av veggen mot entréen, er det nettopp den helhetlige tenkningen som gjør at kjøkkenet nå virker dobbelt så stort som tidligere. Veggene i entré og kjøkken har fått samme farge, takene er identiske og gulvet flyter ubrutt gjennom de to rommene. Når skapplassen i tillegg er blitt utvidet ved at en av entréens tidligere nisjer er blitt fylt med skap som har dører som hører sammen med de øvrige kjøkkenfrontene, er helheten fullbyrdet.

Fondvegg

For å lage en ekstra, visuell spenning i det nye kjøkkenet, lanserte Ellen tanken om å etablere en fondvegg. Eneste fornuftige muligheten var da vindusveggen for enden av rommet, ved siden av spisebordet.

Dette ble godt mottatt av huseier som snart så at tapet i brede, vertikale striper, hadde farger som matchet vegger og interiør for øvrig. Plutselig hadde rommet fått en ny dimensjon, og med supplerende liftgardiner ble det hele perfekt. For å øke trivselsfaktoren ytterligere, ble en nytrukket, klassisk lenestol med nylakkerte armlener, prikken over i-en i spisekroken.

I utgangspunktet hadde gulvet en parkett som hverken kunne oppfattes som ung eller fresh. Ved å fortsette entréens keramiske, gråmelerte fliser inn i kjøkkenet, fikk rommet et totalt endret preg og en helt annen romfølelse.

– Vi kunne gjerne ha valgt en annen type gulv, forsikrer Ellen, men for å skape en helhet av ulike materialer og farger, ville jeg videreføre noe av entrégulvet inn i kjøkkenet. En måte å gjøre dette på, er å la de keramiske flisene opptre som en omramming av et annet gulv, for eksempel i parkett, laminat, vinyl, linoleum eller gummi.

En omtrukket, klassisk lenestol med nylakkerte armlener, er prikken over i-en i spisekroken. Foto: Ifi.no

Over kjøkkenbenken

Veggstykket mellom kjøkkenbenken og overskapene har stor betydning for vår visuelle oppfatning av et kjøkken. I tillegg er dette en flate som må ha en overflate som er praktisk å leve med i hverdagen.

I dette tilfellet ønsket huseierne å satse på keramiske fliser, men slett ikke de kulørte variantene, ispedd dekorfliser med frukt og grønt-motiver. Nei, her gikk interiørkonsulenten for en løsning med retropregede, rektangulære fliser, som understrker den ”unge og freshe” stilen.

Kilde: Ifi.no

9. desember 2013
Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

Nå vil vi ha superkjøkken

Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber, og så spiser hele familien middag.

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradis...

Slik får du drømmekjøkkenet

Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke på. 

Fra loslitt til lekkert kjøkken

Martine og Jan Martin rev rubbel og bit av det gamle 60-tallskjøkkenet. Nå har rommet blitt en fargeglad oase som innbyr til matlaging og sosiale stunde...

Puss opp kjøkkenet - luksus

Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklass...

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes det mange knep for å få husets hjerte til å føles som nytt!

Nytt kjøkken med maling

Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til...

Kjøkkenfornying med maling

En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

Hjelper deg med råd om kjøkkenet

Vi i villas interiørdesigner hjelper deg med spørsmål du måtte ha om kjøkkenet.

Perfekt kjøkken på 24 timer

Det var da fargen på bordplaten smeltet sammen med prøven av den matte veggflisen og skapprofilens høyglans at familen hadde funnet sitt nye kjøkken....

13 tips til kjøkkenplanlegging

Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!