Lys og luftig stemning preger kjøkkenet som er malt i en kvikk mintgrønn farge på vegger og gamle skap. Gamle skapstammer er supplert med skapdørene "Applåd" fra Ikea. Lysskinne i taket, benkeplater og bomullstekstiler til liftgardinen kommer fra Ikea.
Lys og luftig stemning preger kjøkkenet som er malt i en kvikk mintgrønn farge på vegger og gamle skap. Gamle skapstammer er supplert med skapdørene "Applåd" fra Ikea. Lysskinne i taket, benkeplater og bomullstekstiler til liftgardinen kommer fra Ikea.

Nytt kjøkken for 15 000 kroner

Bygge og pusse opp kjøkken

Noen skap er nye og noen har bare fått nye dører. De eldste skapene er beholdt. Vegger og gammel innredning er frisket opp med mintgrønn maling. Ny lyskilde i taket, nye benkeplater og liftgardiner gjør forandringen komplett. Alt dette fikk oppusseren for kun femten tusenlapper.

Et flunkende nytt kjøkken trenger ikke å koste all verden. Når lommeboken ikke strutter av kroner, kan du gjøre som denne eieren ta vare på det som er bra og supplere med rimelig tilbehør.

 

Kjøkkenet  i boligen så dagens lys på 1930-tallet og var utrustet med solide skap som ble snekret opp på stedet den gang huset var nytt. Det var ingen vits i å kvitte seg med de gamle klenodiene som både var i god stand og som kler funkis-kjøkkenet utmerket.

 

Nye skapstammer ble tilført kjøkkenet på 1970-tallet med frontdører i furu. Furudørene er nå tatt av skapene og erstattet med blanke skapdører i hvitt, fra Ikea. Dermed fikk funkisrommet et mer tidsriktig preg, og huseier sparte noen kroner på å beholde gamle skapstammer.

 

Les også:

6 tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.

bildetekst
Åpen og stor romfølelse er oppnådd ved å innrede det gamle soverommet til et kjøkkenrom, der vertinnen i huset har fått plass til sin store samling av kjøkkenutstyr.

 

Opprinnelig var planen å rive ned en vegg mellom kjøkken og soverom for å skape et større rom. Isteden ble det valgt å beholde romløsningen og innrede kjøkkenet i samme stil på det gamle soverommet.

 

Døren inn til rommet er fjernet, og dermed øker følelsen av lys og luft. Gammel eikeparkett er slipt og lakkert på nytt og fremstår nå med fornyet  glød. Veggene som tidligere var mørkegule er blitt vesentlig lysere med flere strøk maling i en syrlig grønnfarge noe som gir karakter til rommet.

 

Les også:

Slik fornyer du kjøkkenet - uten å blakke deg

Det trenger ikke koste en formue å fornye kjøkkenet. Her får du fem tips til kjøkkenfornying på lavbudsjett.

Foran vinduene var det tidligere litt tunge, blomstrete gardiner som nå er byttet ut med en lys og lett liftgardin i rutet bomullsstoff. Tekstilen er kantet med en grønn kontrastfarge i samme materiale.

 

bildetekst
Nytt og gammelt i skjønn forening skaper god kjøkkenstemning. Til venstre i bildet ser vi gamle skap malt i en frisk grønnfarge, og hvite Ikea-dører er festet på gamle skapstammer, nær komfyren.

 

Solide benkeplater fra Ikea har husfruen satt inn med olivenolje. Dette gjør at benkeplatene får vakker farge og blir myke og behagelige å jobbe på.

 

Les også:

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.

Krydder i interiøret er skapt med sjarmerende norgesglass, som står fremme på kjøkken-benken fylt med korn, ris, sukker og andre tørrvarer som er kjekt å ha for hånden når man, som denne kjøkkenvertinnen, er glad i å lage mat.

 

Friske urter, grønnsaker og  frukt er stort sett alltid en del av kjøkkenhverdagen til eierinnen som stortrives med å lage mat på sitt praktiske og nyoppussede kokerom.

 

Dette er gjort på kjøkkenet:

• Alle veggflater og gamle skap er malt med Jotun maling.

• Døren inn til soverommet er fjernet, og rommet er nå integrert i

   kjøkkenet med ny kjøkkeninnredning.

• Kjøkkengulvet er slipt og lakkert.

• Gamle skapstammer har fått nye kjøkkendører fra Ikea.

• Gamle benkeplater er skiftet ut med nye fra Ikea.

• Vinduene er utstyrt med nye gardiner fra Ikea.

• Kjøkkenet har fått ny og bedre belysning med halogenlys i

   taket fra Ikea.

 

Pris for fornyelsen:

•Maling til vegger og skapdører                     kr    1200,-

• Sliping av gulv                                         kr    1200,-

• Benkeplater fra Ikea                                 kr    1600,-

• Kjøkkenskap, dører og håndtak fra Ikea        kr    8500,-

• Nye kjøkkengardiner                                  kr     500,-

• Lysskinner i taket                                     kr    2000,-

• Totalt                                                    kr   15000,-

 

 
23. oktober 2008
Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

6 tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett

Bygge og pusse opp kjøkken Du trenger ikke tømme lommeboka for å gjøre kjøkkenet «nytt». Her er seks tips til enkel og rimelig fornyelse av kjøkkenet.  

Nå vil vi ha superkjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber,...

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

Bygge og pusse opp kjøkken I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

Bygge og pusse opp kjøkken De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradisjonelt – som en av disse? 

Slik får du drømmekjøkkenet

Bygge og pusse opp kjøkken Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke...

Få nytt kjøkken for noen tusenlapper

Bygge og pusse opp kjøkken Kjøkkenet er et rom som blir mye brukt - og mye slitt. Å friske opp kjøkkenet trenger ikke koste så mye.

Fra loslitt til lekkert kjøkken

Bygge og pusse opp kjøkken Martine og Jan Martin rev rubbel og bit av det gamle 60-tallskjøkkenet. Nå har rommet blitt en fargeglad oase som innbyr til matlaging og sosiale stunder – nettopp det paret ønsket seg.

Puss opp kjøkkenet - luksus

Bygge og pusse opp kjøkken Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklass...

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Bygge og pusse opp kjøkken Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes...

Nytt kjøkken med maling

Bygge og pusse opp kjøkken Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til å pusse opp hjemme. Den som vil være mer miljøbevisst, eller har et begrenset budsjett kan komme like langt med å male skrog og fronter, samt å bytte benkeplate. Det er slett ikke nødvendig å levere inn frontene til et lakkeringsverksted – med moderne oljemalinger og gode verktøy kan vi lage et tilnærmet sprøytelakkert resultat selv! Kjøkkenet under var modent for oppussing - innredningen var mørk og gulnet. Eierne bestemte seg for å male kjøkkeninnredningen istedet for å bytte den ut. Det gamle furukjøkkenet var mørkt og utdatert. Istedet for å bytte det ut ble skapene malt. Foto: Kristian Owren/ifi.no Dette ble gjort Kjøkkeninnredningen ble malt med halvblank Lady Supreme Finish i fargen Kalk. Veggene fikk to strøk silkematt Lady Wonderwall i fargen Lys Antikk. Gulvets opprinnelige 3-stavs eikeparkett er beholdt, mens tak og lister ble malt Egghvitt med Lady Supreme Finish. Kjøkkeninnredninger utsettes for hard medfart. Det finnes i dag malinger i alle glansgrader som tåler høy slitasje og hyppig rengjøring. Rengjøringskluten kan dog gli litt lettere over en blank eller halvblank flate, og det er ofte det foretrukne valget. Før man setter i gang å male kjøkkenet er det viktig å: Vaske grundig rent med egnede vaskemidler.  Før flaten grunnes og hakk og merker sparkles over er det viktig å få fjernet alt gammelt fett og smuss.  Er du nøye med grunnarbeidet får malingen et godt underlag å hefte til. Grunning og toppstrøksmaling bør komme fra samme produsent. Dette for å sikre at produktene fungerer godt sammen.   Kilde: ifi.no

Kjøkkenfornying med maling

Bygge og pusse opp kjøkken En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Bygge og pusse opp kjøkken Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

13 tips til kjøkkenplanlegging

Bygge og pusse opp kjøkken Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Bygge og pusse opp kjøkken Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Bygge og pusse opp kjøkken Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no