Lys og luftig stemning preger kjøkkenet som er malt i en kvikk mintgrønn farge på vegger og gamle skap. Gamle skapstammer er supplert med skapdørene "Applåd" fra Ikea. Lysskinne i taket, benkeplater og bomullstekstiler til liftgardinen kommer fra Ikea.
Lys og luftig stemning preger kjøkkenet som er malt i en kvikk mintgrønn farge på vegger og gamle skap. Gamle skapstammer er supplert med skapdørene "Applåd" fra Ikea. Lysskinne i taket, benkeplater og bomullstekstiler til liftgardinen kommer fra Ikea.

Nytt kjøkken for 15 000 kroner

Noen skap er nye og noen har bare fått nye dører. De eldste skapene er beholdt. Vegger og gammel innredning er frisket opp med mintgrønn maling. Ny lyskilde i taket, nye benkeplater og liftgardiner gjør forandringen komplett. Alt dette fikk oppusseren for kun femten tusenlapper.

Et flunkende nytt kjøkken trenger ikke å koste all verden. Når lommeboken ikke strutter av kroner, kan du gjøre som denne eieren ta vare på det som er bra og supplere med rimelig tilbehør.

 

Kjøkkenet  i boligen så dagens lys på 1930-tallet og var utrustet med solide skap som ble snekret opp på stedet den gang huset var nytt. Det var ingen vits i å kvitte seg med de gamle klenodiene som både var i god stand og som kler funkis-kjøkkenet utmerket.

 

Nye skapstammer ble tilført kjøkkenet på 1970-tallet med frontdører i furu. Furudørene er nå tatt av skapene og erstattet med blanke skapdører i hvitt, fra Ikea. Dermed fikk funkisrommet et mer tidsriktig preg, og huseier sparte noen kroner på å beholde gamle skapstammer.

 

bildetekst
Åpen og stor romfølelse er oppnådd ved å innrede det gamle soverommet til et kjøkkenrom, der vertinnen i huset har fått plass til sin store samling av kjøkkenutstyr.

 

Opprinnelig var planen å rive ned en vegg mellom kjøkken og soverom for å skape et større rom. Isteden ble det valgt å beholde romløsningen og innrede kjøkkenet i samme stil på det gamle soverommet.

 

Døren inn til rommet er fjernet, og dermed øker følelsen av lys og luft. Gammel eikeparkett er slipt og lakkert på nytt og fremstår nå med fornyet  glød. Veggene som tidligere var mørkegule er blitt vesentlig lysere med flere strøk maling i en syrlig grønnfarge noe som gir karakter til rommet.

 

Foran vinduene var det tidligere litt tunge, blomstrete gardiner som nå er byttet ut med en lys og lett liftgardin i rutet bomullsstoff. Tekstilen er kantet med en grønn kontrastfarge i samme materiale.

 

bildetekst
Nytt og gammelt i skjønn forening skaper god kjøkkenstemning. Til venstre i bildet ser vi gamle skap malt i en frisk grønnfarge, og hvite Ikea-dører er festet på gamle skapstammer, nær komfyren.

 

Solide benkeplater fra Ikea har husfruen satt inn med olivenolje. Dette gjør at benkeplatene får vakker farge og blir myke og behagelige å jobbe på.

 

Krydder i interiøret er skapt med sjarmerende norgesglass, som står fremme på kjøkken-benken fylt med korn, ris, sukker og andre tørrvarer som er kjekt å ha for hånden når man, som denne kjøkkenvertinnen, er glad i å lage mat.

 

Friske urter, grønnsaker og  frukt er stort sett alltid en del av kjøkkenhverdagen til eierinnen som stortrives med å lage mat på sitt praktiske og nyoppussede kokerom.

 

Dette er gjort på kjøkkenet:

• Alle veggflater og gamle skap er malt med Jotun maling.

• Døren inn til soverommet er fjernet, og rommet er nå integrert i

   kjøkkenet med ny kjøkkeninnredning.

• Kjøkkengulvet er slipt og lakkert.

• Gamle skapstammer har fått nye kjøkkendører fra Ikea.

• Gamle benkeplater er skiftet ut med nye fra Ikea.

• Vinduene er utstyrt med nye gardiner fra Ikea.

• Kjøkkenet har fått ny og bedre belysning med halogenlys i

   taket fra Ikea.

 

Pris for fornyelsen:

•Maling til vegger og skapdører                     kr    1200,-

• Sliping av gulv                                         kr    1200,-

• Benkeplater fra Ikea                                 kr    1600,-

• Kjøkkenskap, dører og håndtak fra Ikea        kr    8500,-

• Nye kjøkkengardiner                                  kr     500,-

• Lysskinner i taket                                     kr    2000,-

• Totalt                                                    kr   15000,-

 

 
23. oktober 2008
Mer om Bygge og pusse opp kjøkken

Nå vil vi ha superkjøkken

Det nye multifunksjonelle rommet utfordrer grensene til hvor kjøkkenet slutter og resten av hjemmet starter. Barna gjør lekser mens de voksne jobber, og så spiser hele familien middag.

Vannstopper kan spare deg for store utgifter

I nye hus er det påbudt med vannstopper på kjøkkenet, men i eldre hus er det nesten ingen som har det.

3 smarte til sprutsonen

De fleste går for fliser i sonen mellom benkeplate og overskap på kjøkkenenet. Men valgmulighetene er mange, så hvorfor ikke gå for noe litt mer utradis...

Slik får du drømmekjøkkenet

Vi nordmenn bruker mye tid og penger på kjøkkenet. Her tar vi deg igjennom prosessen fra gammelt til nytt kjøkken og tipser deg om ting du bør tenke på. 

Fra loslitt til lekkert kjøkken

Martine og Jan Martin rev rubbel og bit av det gamle 60-tallskjøkkenet. Nå har rommet blitt en fargeglad oase som innbyr til matlaging og sosiale stunde...

Puss opp kjøkkenet - luksus

Kan du investere litt ekstra, finnes det uendelig mye å velge på blant eksklusive blandebatterier og hvitevarer. Her er høstens favoritter i luksusklass...

Fra budsjett til luksus: Puss opp kjøkkenet!

Ønsker du deg et flunkende nytt kjøkken, eller holder det med en fargerik gryte? Uansett hvor mye du vil eller kan bruke på å oppdatere kjøkkenet finnes det mange knep for å få husets hjerte til å føles som nytt!

Nytt kjøkken med maling

Fullt fungerende kjøkkener havner helt unødvendig på skraphaugen, fordi vi ønsker å sette et personlig preg på den nye boligen eller bare får lyst til...

Kjøkkenfornying med maling

En kjøkkenfornying trenger ikke koste skjorta - du kommer langt med maling. Her er 10 tips til deg som vil male kjøkkeninnredningen.

Male kjøkkeninnredning

Lei av kjøkkeninnredningen i furu? Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen, ofte holder det lenge med et par malingsstrøk.

Hjelper deg med råd om kjøkkenet

Vi i villas interiørdesigner hjelper deg med spørsmål du måtte ha om kjøkkenet.

Perfekt kjøkken på 24 timer

Det var da fargen på bordplaten smeltet sammen med prøven av den matte veggflisen og skapprofilens høyglans at familen hadde funnet sitt nye kjøkken....

13 tips til kjøkkenplanlegging

Når du har en nøyaktig tegning klar, kan du begynne å tegne inn hvor de ulike elementene skal plasseres.

Gjør kjøkkenplanleggingen enklere

Før du pusser opp kjøkkenet, er det en del ting det er nyttig å tenke gjennom. Her er en rekke tips som vil gjøre planleggingen enklere.

Nytt kjøkken på 1-2-3

Med maling kan du få nytt kjøkken på 1-2-3!

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no