Få ut flis med dette smarte trikset

Auda, flis i fingeren! Det kan være vanskelig å fjerne, men her er et smart triks du kan prøve neste gang - nemlig olje!

Få ut flis med helt vanlige kjøkkeningredienser   

Å få flis fingeren eller en foten kan være en smertefull affære. Det fører ofte til at man blir sittende med en pinsett å pirke og grave i huden for å få ut flisen. Andre sverger til prinsippet om å la flisen sitte i og selv finne veien ut, men også dette kan være vondt og tidkrevende.

Heldigvis finnes det folk som finner smarte løsninger som gjør livet og dets utfordringer litt enklere.

Her er nemlig en mor som bruker olje til å fjerne flis fra foten til datteren, som tydeligvis ikke får vondt i det hele tatt. Og såfremt du har tilgang til olje (eterisk eller vanlig matolje) hjemme, kan du prøve dette trikset neste gang noen i huset får flis.

Video:

Slik fjerner du flis uten smerter

Hvis du først har vært så uheldig å få flis, bør du først vurdere om du selv skal prøve å få ut flisen, eller om du trenger medisinsk hjelp.

Hvis du velger å fjerne flisen selv, kan det være du klarer deg med en pinsett. Men før du prøver dette, kan du hjelpe flisen på gli med litt olje.  

Finn frem litt olje fra kjøkkenet, bruk vanlig olivenolje eller en eterisk olje som på videoen. Du bør selvfølgelig ikke bruke krydret olje eller olje tilsatt sviende stoffer. Drypp et par dråper olje over flisen og la det trekke inn et par minutter, så væsken trenger inn i såret.  

Den glatte oljen vil angivelig gjøre at flisen såvidt begynner å skyves ut av såret, og dermed blir den lettere å få ut med pinsetten.

 

14. juni 2018
Mer om Kjøkken

9 grep til å fornye kjøkkenet

Du trenger ikke å kjøpe en helt nytt kjøkken for å realisere drømmen om fornyelse. Her er 9 tips til kjøkkenoppussing som ikke krever at du tømmer sparekontoen.

Løk - hva er forskjellen på rødløk, salatløk, sjalottløk og gul...

Hvilken løk bruker vi når vi lager mat og hva vokser i hagen? Bli kjent med rødløk, salatløk, gul løk og vårløk.

Oppskrift: Slik lager du klimavennlig dansk smørrebrød

Du kan enkelt lage “lækre” klimavennlige smørrebrød som er en favoritt for mange og som imponerer gjestene. Her får du to oppskrifter fra Knorr på...

Derfor skal du ALLTID ta et bilde av komfyren din før du reiser

Med dette smarte trikser kan du lett slippe å uroe deg når du er på ferie. 

Slik lager du en klimavennlig burger

Du kan fint fortsette å spise dine favorittretter, samtidig som du passer på klimaet. Det handler bare om å bruke de riktige ingrediensene. Her får du...

Fargerik forrett med reker, mango og avokado

Noen ingredienser passer perfekt sammen. Slik er det med reker, mango og avokado. Prøv den eksotiske varianten av en rekesalat i en versjon som appeller...

Hvordan fjerner man lettest etiketter fra glass?

Synes du også det er vanskelig å få av etiketter og det klistrete limet fra gamle syltetøyglass? Vi viser deg den letteste løsningen her.

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.

Slik lager du en klimavennlig lasagne

Uansett om vi har ambisjoner om å kutte ned på kjøtt bruken, kan det være en utfordring å tenke kreativt når man skal handle inn til middag. derfor har...

Vakker kjøkkenserie fokuserer på bæredyktighet

Den nye intuitive kjøkkenserien fra Electrolux skal hjelper deg med matlagingen og skal redusere både matsvinn og energiforbruk. Aldri før har det vært så enkelt å lage mat til perfeksjon mens vi fokuserer på bærekraftighet på kjøkkenet.

Klimadebatten har påvirket nordmenns matvaner

1 av 6 i Norge mener at deres personlige valg av matvarer påvirker miljøet, og at mindre kjøtt og matsvinn er de mest effektive tiltakene for å redusere...

Slik holder du støpejern rent

Visste du at du kan ha støpejernspannen hele livet hvis du renser dem riktig? Les disse rådene, så kan du fremover passe godt på pannene.

Stefan reddet kjøkkenbenken med en gulvflis

Kjøkkenbenken ble stygt forbrent av en varm kjele. Men se så kul den ble med en innfelt gulvflis istedet!