Bilde: Electrolux

Vakker kjøkkenserie fokuserer på bæredyktighet

Den nye intuitive kjøkkenserien fra Electrolux skal hjelper deg med matlagingen og skal redusere både matsvinn og energiforbruk. Aldri før har det vært så enkelt å lage mat til perfeksjon mens vi fokuserer på bærekraftighet på kjøkkenet.

Hvordan kan vi lagre kjøtt, grønnsaker og urter slik at deres delikate og friske smaker blir bevart? Kan vi lage maten perfekt hver gang, slik at vi slipper å kaste den ut og begynne på nytt?

Mange ønsker svar på akkurat disse spørsmålene - og nå har Electrolux funnet løsningen på mange av utfordringene vi vanligvis møter i kjøkkenet. 

Nytt og innovativ kjøkkenserie 

I forbindelse med selskapets 100-årsjubileum har Electrolux lansert en ny og innovativ kjøkkenserie, som er utviklet basert på hvordan vi beveger oss og agerer på kjøkkenet. 

Kjøkkenserien, kalt “Intuitive Kitchen Range”, består av en intelligent ovn, komfyr, vifte, oppvaskmaskin og et kjøleskap som bruker teknologi for å gjøre matlagingen vår enklere og mer bærekraftig.

Kokeplaten sørger for at maten aldri koker over. Ovnen styrer seg selv, slik at kjøttet og annet blir stekt til perfeksjon. Damp sørger for at grønnsakene alltid har litt tyggemotstand og kjøleskapet er designet slik at matvarene beholder saft, kraft og smak. Kort fortalt skal kjøkkenproduktene gjøre det enklere for oss å tilberede og håndtere mat på en bærekraftig måte ved å reagere intuitivt på matlagingen vår mens vi koker, steker eller baker. 

Kjøkkenserien er baseret på den tradisjonsrike svenske designarv og har et enkelt og estetisk flott uttrykk som passer perfekt inn i et moderne hjem.

Reagerer mens du lager mat 

For eksempel har kokeplaten en nyttig SenseBoil-funksjon som er en avanserte sensor under glassplaten, som oppdager vibrasjonene på kokeplaten -  sammen med verdens første trådløse koketermometer oppdager de når innholdet i gryten din holder på å koke over og skrur automatisk ned for varmen. 

Ovnen er en høyteknologisk 4-i-1 multifunksjonell ovn med en innovativ funksjon som justerer riktig mengde damp og tradisjonell varme. Dette gjør at ovnen selv finner ut når kjøttet, brødet eller fisken er ferdig tilberedt og perfekt stekt. 

Kjøleskapet er også designet til å kunne holde matvarene friskere i lengre tid, slik at du kan oppbevare det lengre og redusere å kaste for mye. 

Redusere matsvinn på kjøkkenet 

Kjøkkenserien er designet slik at vi skal reduserer matsvinn og matavfall så mye som mulig - både når det gjelder oppbevaring, klargjøring og oppvask. 

Når kokeplaten sørger for at vannet i gryten din ikke koker over, sørger den samtidig for at pastaen oppnår “al dente”, litt tyggemotstand, og når ovnen i seg selv sørger for at maten blir tilberedt på riktig temperatur, ender du ikke med å steke den for tørr, og grønnsakene dine blir aldri for myke eller brødet brent. 

Dermed mener Electrolux at du med den nye kjøkkenserien aldri vil kaste enten for kokt eller stekt mat, og starte på nytt. Maten blir alltid laget til perfeksjon, noe som er med på å redusere matsvinn i hjemmet. 

26. september 2019
Mer om Kjøkken

Løk - hva er forskjellen på rødløk, salatløk, sjalottløk og gul...

Hvilken løk bruker vi når vi lager mat og hva vokser i hagen? Bli kjent med rødløk, salatløk, gul løk og vårløk.

Oppskrift: Slik lager du klimavennlig dansk smørrebrød

Du kan enkelt lage “lækre” klimavennlige smørrebrød som er en favoritt for mange og som imponerer gjestene. Her får du to oppskrifter fra Knorr på...

Derfor skal du ALLTID ta et bilde av komfyren din før du reiser

Med dette smarte trikser kan du lett slippe å uroe deg når du er på ferie.

Slik lager du en klimavennlig burger

Du kan fint fortsette å spise dine favorittretter, samtidig som du passer på klimaet. Det handler bare om å bruke de riktige ingrediensene. Her får du oppskriften på en knallgod burger, som både er god på smaken og samvittigheten. 

Fargerik forrett med reker, mango og avokado

Noen ingredienser passer perfekt sammen. Slik er det med reker, mango og avokado. Prøv den eksotiske varianten av en rekesalat i en versjon som appeller...

Hvordan fjerner man lettest etiketter fra glass?

Synes du også det er vanskelig å få av etiketter og det klistrete limet fra gamle syltetøyglass? Vi viser deg den letteste løsningen her.

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.    

Slik lager du en klimavennlig lasagne

Uansett om vi har ambisjoner om å kutte ned på kjøtt bruken, kan det være en utfordring å tenke kreativt når man skal handle inn til middag. derfor har...

Klimadebatten har påvirket nordmenns matvaner

1 av 6 i Norge mener at deres personlige valg av matvarer påvirker miljøet, og at mindre kjøtt og matsvinn er de mest effektive tiltakene for å redusere...

Slik holder du støpejern rent

Visste du at du kan ha støpejernspannen hele livet hvis du renser dem riktig? Les disse rådene, så kan du fremover passe godt på pannene.

Få ut flis med dette smarte trikset

Auda, flis i fingeren! Det kan være vanskelig å fjerne, men her er et smart triks du kan prøve neste gang - nemlig olje!

Stefan reddet kjøkkenbenken med en gulvflis

Kjøkkenbenken ble stygt forbrent av en varm kjele. Men se så kul den ble med en innfelt gulvflis istedet!