Prøv å lage deg en supergod og sunn spaghetti carbonara! Perfekt hverdagsmat som ikke er for tyngende.
Denne oppskriften er ment som hovedrett for 4 personer.
Dette trenger du til en sunn spaghetti carbonara:
- 250 g lufttørket bacon – kuttet i terninger
- 2¼ liter vann
- 2 ts grovt salt
- 300 g tørket fullkornsspaghetti
- 250 g ekstra fine erter
- 250 g grønn asparges i mindre biter
- 3 egg
- 100 g revet Mozzarella, gjerne med 15% fett.
- ½ ts grovt salt
- 100 g vasket babyspinat
- grovmalt pepper
Slik gjør du:
- Stek baconet i 2 minutter på høy varme og deretter over jevn varme til baconet er gyllent. La baconfettet dryppe av fett på litt papir.
- Kok opp lettsaltet vann i en stor gryte med tykk bunn. Kok spagettien i ca. 8 min. Tilsett erter og asparges og kok i ytterligere ca. 2 min. til spagettien er al dente – altså ikke helt myk. Hell vannet fra spagettien og grønnsakene i en sil slik at vannet og legg det så tilbake i pannen.
- Pisk egg, ost og salt sammen og rør spinaten, de stekte baconbitene og eggeblandingen godt rundt i den varme spagettien.
- Ha spaghettien over i stor varm bolle, dryss over pepper og server umiddelbart.
Tips:
I stedet for erter kan du bruke edamame bønner (soyabønner).
Kilde: Arla.dk