Pasta carbonara er en favoritt blant mange, og med noen enkle triks kan den også bli hverdagsmat!
Pasta carbonara er en favoritt blant mange, og med noen enkle triks kan den også bli hverdagsmat! Bilde: Arla.dk

Grønn spaghetti carbonara

De aller fleste elsker spaghetti carbonara.... Meeen, det er en litt tung rett å spise til hverdags.  Derfor har vi blitt inspirert, og laget en lettere versjon med deilige grønne grønnsaker.

 

Denne oppskriften er ment som et hovedrett for 4 personer.

Dette trenger du: 

  • 250 g lufttørket bacon - kuttet i terninger
  • 2¼ liter vann
  • 2 teskje grovt salt
  • 300 g tørket fullkornsspaghetti
  • 250 g ekstra fine erter
  • 250 g grønn asparges i mindre biter
  • 3 egg
  • 100 g revet Mozzarella, gjerne med 15% fett. 
  • ½ ts grovt salt
  • 100 g vasket babyspinat
  • grovmalt pepper

Slik gjør du:

  • Ha baconet i en kald panne og stek det først i 2 minutter over høy varme og deretter over jevn varme til baconet er gyllent. La baconet dryppe av fett på et papirhåndkle.
  • Kok saltet vann i en stor gryte med tykk bunn. Kok spaghettien i ca. 8 min. Tilsett erter og asparges og kok i ytterligere ca. 2 min. til spagettien er al dente - altså ikke helt myk. La spaghetti og grønnsaker renne fra seg av i et dørslag og legg det så tilbake i pannen.
  • Pisk egg, ost og salt sammen og rør spinaten, den stekte baconternen og eggeblandingen godt rundt i den varme spagettien.
  • Ha spaghettien over i stor varm bolle, dryss over pepper og server umiddelbart.

Tips:

I stedet for erter kan du bruke edamame bønner (soyabønner).

Kilde: Arla.dk

7. oktober 2020