Bilde: Colourbox og Paal Andre Schwital

3 tips når du velger stekeovn

På jakt etter ny stekeovn til juleribba? Valget er enklere enn du tror.

Av: Sesselja Bigseth, 9. september 2010

Mesterkokk Geir Skeie har tidligere i høst gitt leserne råd om valg av både komfyr og panner og kjeler. Her forteller han hva du bør tenke på når du skal se etter stekeovn.

– Du kan i dag få ovner med dampmulighet og en rekke andre funksjoner, men det er minimalt hva du får bruk for dette hjemme. Da skal du være spesielt interessert i utstyr, sier Skeie, som sverger til å holde det enkelt.

Til tross for sin unge alder, har Skeie vunnet en rekke priser, fra han vant Norgesmesterskapet i kokkekunst i 2003 til han i fjor ble kåret til verdens beste kokk som vinner av Bocuse d`Or 2009.

Varmluftsfunksjon
– Hjemme har jeg varmluftsovn. Varmluft fordeler varmen jevnt, sier Skeie.

I tillegg til å fordele varmen jevnt, gir varmluftsfunksjonen kortere oppvarmingstid. I dag har mange stekeovner varmluftsfunksjon, men det finnes fremdeles modeller uten, spesielt av billigvariantene. Spør derfor i butikken om stekeovnen har varmluftsfunksjon før du velger merke og modell.


Geir Skeie: Foto: Paal Andre Schwital, Metro Branding AS

Grillelement
Skeie anbefaler også at du velger en stekeovn med grillelement. Nå i disse juletider er det kanskje ekstra aktuelt, for med grillelement i ovnen kan du gi svoren på ribba en hjelpende hånd om den ikke blir sprø av seg selv.

– Har du varmluft og grillelement, så har du det du trenger, forsikrer Skeie.

Enkelt renhold
I tillegg til varmluft og grill, er det én viktig ting å tenke på når du velger stekeovn: renhold. Det er få ting som er så kjedelig som å skure innsiden på en stekeovn, så gjør det enkelt for deg selv og velg en som gir deg minst arbeid.

– Se etter om ovnen er enkel å vaske og rengjøre. Det synes jeg er et viktig moment, sier Skeie.

– Og sånn ellers så er det smak og behag hvor stor stekeovn man velger. Det er bare å gå ut fra egne behov, sier Skeie.

I år er mesterkokken aktuell med en ny restaurant, Brygga11, hvor han serverer det han kaller folkelig sjømat. Restauranten åpnet i Sandefjord 1. november.

9. september 2010 Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no