Kjøkkenskriverens store glede

Komfyren er kjøkkenets hjerte, og de beste varer livet ut.


Arnt Harald Stange er svært glad i komfyren sin og storkoser seg med matlaging i sitt hyggelige kjøkken.

– Komfyren er blant mine aller kjæreste eiendeler. Derfor steller jeg nok ti ganger bedre med komfyren enn med bilen min, smiler den entusiastiske hobbykokken.

Komfyrvidunderet i stål er en ektefødt italiener fra Ilve. Med koketopp godt over en meter bred, og med stor og liten stekovn, troner komfyren som selve hjertet i det trivelige gårdskjøkkenet.

Koketoppen består av tre gass- og et wok-bluss, samt en keramisk koketopp i midten. Wok-blusset gir en ytelse på hele 5,3 kw og er i tillegg til woking spesielt velegnet til raske oppkok og matlaging i store gryter.

Bestselger: Asko (CC 9631 W). Gulvkomfyr med keramisk topp. Bestselger hos Expert. Pris kr. 6.499.

Hyggelig med gass
Keramikktoppen er ikke så mye i bruk til daglig fordi Stange sverger til å tilberede maten på gass. Ifølge Stange er gass omtrent like effektivt som induksjon.

– Har laget en del mat på induksjon, som selvsagt er en fantastisk god innretning, men synes det er mye hyggeligere med gass, påpeker han, mens herlige dufter fra grillet kylling og øl-marinert lammestek med hvitløk og rosmarin i stekeovnen brer seg i kjøkkenet.

Perfekt til kylling og fileter
Den minste stekovnen er utstyrt med roterende grillspyd, perfekt til grilling av hele fileter og til kylling. I tillegg har den svært kort oppvarmingstid og er derfor mest i bruk til daglig. Begge stekovnene rengjøres enkelt ved hjelp av pyrolyse.

Får hva du betaler for
Komfyren kjøpte Arnt Harald Stange i forbindelse med en messe i 2002.

– Hadde alltid drømt om en slik komfyr og fikk et knakende godt tilbud på messen som var umulig å takke nei, forteller han fornøyd.

Ifølge Stange lå veiledende utsalgspris på hans utgave av Ilve-komfyren den gangen på rundt 35.000 kroner.

– Som regel får du det du betaler for, og denne komfyren håper jeg vil vare livet ut, sier Arnt Harald Stange.