Maten blir bedre og lages lettere med damp

Dampteknologien som brukes i profesjonelle kjøkken fås nå også til hjemmekokken. Whirlpools nye innbyggingsovn med damp gir saftigere mat og tilberedningstiden kan reduseres med inntil 35 prosent.


Stekeovner med damp får jevnere temperatur fordi væsken som tilføres leder varme. Teknologien sørger for at ingrediensene ikke tørker ut og er lenge blitt benyttet av profesjonelle kokker. Sett maten i ovnen, velg dampfunksjon, angi matkategori og fyll vanntanken. Resultatet blir saftigere, bedre og delikat gyllenbrun mat. Maten kan også varmes opp på nytt eller holdes varm, uten å miste verken konsistens eller smak.

– Teknologien i 6TH SENSE Steam Assisted ovn gjør det både morsommere og lettere å lage god mat, sier Boye Ragner, Commercial manager Whirlpool Norge. På grunn av dampens presisjon kan matlagingstiden dessuten reduseres med inntil 35 prosent og denne tiden kan i stedet benyttes til andre ting.

Ovnen har et flatt og stilrent panel med antifingerprint overflate, noe som gjør den enkel å holde ren for fett, støv etc. Den er utstyrt med en ergonomisk plassert vannbeholder, som er lett å fylle med vann. Ved hjelp av teksten på displayet, ”Jet Menu” med berøringsbetjening, får man informasjon om maten under hele tilberedningsprosessen.

Hovedfunksjoner

* Max-tilberedning: Store steker – gir saftig innside og sprø overflate

*Hurtig oppvarming: Ovnen når raskt optimal temperatur

* Tradisjonell over- og undervarme

* Bakefunksjon: Perfekt til brød- og kakebaking

*Grill/Turbogrill: Gir matretten en grillet overflate

* Varmluftsfunksjon: Fordeler varmen jevnt i hele ovnen. Gjør det mulig å lage flere matretter samtidig på samme eller forskjellige nivåer, uten at de tar smak av hverandre

* Spesialfunksjoner: Holder maten varm, heving, opptining

* Ekstra bruning: Gir ønsket bruning i slutten av et matlagingsprogram

* Rengjøring med damp: Letter rengjøring av ovnen, spesielt innsiden av ovnsdøren

For mer informasjon se www.whirlpool.no