Se her hvordan du lettest kan fjerne etiketter fra gamle glass.
Se her hvordan du lettest kan fjerne etiketter fra gamle glass. Bilde: Flickr @ How can I recycle this glas

Hvordan fjerner man lettest etiketter fra glass?

Synes du også det er vanskelig å få av etiketter og det klistrete limet fra gamle syltetøyglass? Vi viser deg den letteste løsningen her.

Gjenbruk gamle syltetøyglass

Vi er flere som har spart på de gamle tomme syltetøyglassene, glass fra sylteagurk og sennepsgass opp igjennom årene, siden de er geniale å gjenbruke til oppbevaring av for eksempel hjemmelaget syltetøy, syltet løk eller annet. Finest er det til gjengjeld hvis de gamle etikettene er tatt av. Dette er lettere sagt enn gjort; ofte blir nemlig glassene etterlatt  med rester fra klisteret, som gjør at glasset ser skittent ut.

Lær her, hvordan du lettest kan fjerne etiketter fra gamle glass. Få også inspirasjon til  hva du kan bruke glassene til.

MERK! I videoen bruker de OxiClean. Dette kan erstattes med soda. Fremgangsmåten er den samme.

Hvis du opplever at lime fortsatt sitter fast på glasset, kan du putte litt bensin eller eddik på en kjøkkenklut og rense det bort med.   

2. juli 2019
Mer om Kjøkken

Fargerik forrett med reker, mango og avokado

Noen ingredienser passer perfekt sammen. Slik er det med reker, mango og avokado. Prøv den eksotiske varianten av en rekesalat i en versjon som appellerer til alle smakssansen. 

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.

Klimadebatten har påvirket nordmenns matvaner

1 av 6 i Norge mener at deres personlige valg av matvarer påvirker miljøet, og at mindre kjøtt og matsvinn er de mest effektive tiltakene for å redusere...

Slik holder du støpejern rent

Visste du at du kan ha støpejernspannen hele livet hvis du renser dem riktig? Les disse rådene, så kan du fremover passe godt på pannene.

Få ut flis med dette smarte trikset

Auda, flis i fingeren! Det kan være vanskelig å fjerne, men her er et smart triks du kan prøve neste gang - nemlig olje!

Stefan reddet kjøkkenbenken med en gulvflis

Kjøkkenbenken ble stygt forbrent av en varm kjele. Men se så kul den ble med en innfelt gulvflis istedet!