Se her hvordan du lettest kan fjerne etiketter fra gamle glass.
Se her hvordan du lettest kan fjerne etiketter fra gamle glass. Bilde: Flickr @ How can I recycle this glas

Hvordan fjerner man lettest etiketter fra glass?

Synes du også det er vanskelig å få av etiketter og det klistrete limet fra gamle syltetøyglass? Vi viser deg den letteste løsningen her.

Gjenbruk gamle syltetøyglass

Vi er flere som har spart på de gamle tomme syltetøyglassene, glass fra sylteagurk og sennepsgass opp igjennom årene, siden de er geniale å gjenbruke til oppbevaring av for eksempel hjemmelaget syltetøy, syltet løk eller annet. Finest er det til gjengjeld hvis de gamle etikettene er tatt av. Dette er lettere sagt enn gjort; ofte blir nemlig glassene etterlatt  med rester fra klisteret, som gjør at glasset ser skittent ut.

Lær her, hvordan du lettest kan fjerne etiketter fra gamle glass. Få også inspirasjon til  hva du kan bruke glassene til.

MERK! I videoen bruker de OxiClean. Dette kan erstattes med soda. Fremgangsmåten er den samme.

Hvis du opplever at lime fortsatt sitter fast på glasset, kan du putte litt bensin eller eddik på en kjøkkenklut og rense det bort med.   

2. juli 2019
Mer om Kjøkken

Løk - hva er forskjellen på rødløk, salatløk, sjalottløk og gul...

Hvilken løk bruker vi når vi lager mat og hva vokser i hagen? Bli kjent med rødløk, salatløk, gul løk og vårløk.

Oppskrift: Slik lager du klimavennlig dansk smørrebrød

Du kan enkelt lage “lækre” klimavennlige smørrebrød som er en favoritt for mange og som imponerer gjestene. Her får du to oppskrifter fra Knorr på...

Derfor skal du ALLTID ta et bilde av komfyren din før du reiser

Med dette smarte trikser kan du lett slippe å uroe deg når du er på ferie.

Slik lager du en klimavennlig burger

Du kan fint fortsette å spise dine favorittretter, samtidig som du passer på klimaet. Det handler bare om å bruke de riktige ingrediensene. Her får du oppskriften på en knallgod burger, som både er god på smaken og samvittigheten. 

Fargerik forrett med reker, mango og avokado

Noen ingredienser passer perfekt sammen. Slik er det med reker, mango og avokado. Prøv den eksotiske varianten av en rekesalat i en versjon som appeller...

Slik får du ryddig og stilfullt kjøkken

Med enkle grep kan du gjøre kjøkkenet ditt lettere å rydde, og langt mer elegant.

Slik lager du en klimavennlig lasagne

Uansett om vi har ambisjoner om å kutte ned på kjøtt bruken, kan det være en utfordring å tenke kreativt når man skal handle inn til middag. derfor har Knorr utviklet en lett og god oppskrift på en klimavennlig lasagne. Få den her.

Vakker kjøkkenserie fokuserer på bæredyktighet

Den nye intuitive kjøkkenserien fra Electrolux skal hjelper deg med matlagingen og skal redusere både matsvinn og energiforbruk. Aldri før har det vært...

Klimadebatten har påvirket nordmenns matvaner

1 av 6 i Norge mener at deres personlige valg av matvarer påvirker miljøet, og at mindre kjøtt og matsvinn er de mest effektive tiltakene for å redusere...

Slik holder du støpejern rent

Visste du at du kan ha støpejernspannen hele livet hvis du renser dem riktig? Les disse rådene, så kan du fremover passe godt på pannene.

Få ut flis med dette smarte trikset

Auda, flis i fingeren! Det kan være vanskelig å fjerne, men her er et smart triks du kan prøve neste gang - nemlig olje!

Stefan reddet kjøkkenbenken med en gulvflis

Kjøkkenbenken ble stygt forbrent av en varm kjele. Men se så kul den ble med en innfelt gulvflis istedet!