Bilde: Betina Hastoft fra boken Morgenmad - Spis dagen godt igang

Kanelboller med mandelfyll

Disse deilige kanelbollene er perfekte til deg elsker boller. Og når du først har prøvd disse mandelfylte kanelbollene, blir du ganratert hekta.

Dette trenger du: 

Oppskriften er til 12-14 boller. 

  • 50 g gjær 
  • 1 st salt 
  • 1 ts kanel 
  • 125 g sukker 
  • 200 g smør 
  • 6 kopper melk 
  • Ca. 1 kg hvetemel 

Fyll 

  • 100 g marsipan 
  • 100 g mykt smør 
  • 50 g sukker 

Pynt 

  • 1 egg - til pensling 
  • 50 g hakkede mandler 
  • 4 ss sukker blandet med 1 ss kanel 

Slik gjør du: 

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett salt, kanel og sukker. Smelt smøret i en kjele ved svak varme og tilsett melken. Når blandingen er lunken, fingervarm, heller du den over gjæren. Rør gjæren ut i melkeblandingen. Rør melet inn litt av gangen. Elt deigen godt til den er jevn og smidig. La deigen heve et lunt sted i 30 minutter, til dobbel størrelse.  

Riv marsipan i en bolle. Rør marsipanen sammen med sukker og smør til en jevn krem.

Tenn ovnen på 180° C. 

Når deigen har hevet kjevles den ut til en rektangel på ca. 50 x 40 cm. Fordel kremen utover deigen. Brett en tredjedel av deigen inn mot midten og brett den andre tredjedelen over den første. Rull deretter deigen ut igjen til den er ca. 40 x 40 cm og skjær den i 12 strimler, ca 3 cm brede. Skjær hver stripe i to. Vend stripene i en vri. Snør strimlene sammen til en knute og legg den på en langpanne med bakepapir. 

Pensle bollene med egg og dryss over hakkede mandler og kanel-sukker blandingen. Stek bollene i 12-15 minutter til de er gyldne. Avkjøl på en rist. 

frokost

Denne oppskriften finner du i boken Morgenmad - Spis dagen godt i gang, som er skrevet av Marie Melchior og Betina Hastoft. Boken er utgitt av Muusmann Forlag. Boken er Dansk. 

27. mars 2020