Herskapelig og herlig

I et helt vanlig hus fra 1960-tallet på Lillestrøm har en familie realisert drømmen om et flunkende nytt kjøkken i uvanlig utførelse. Alle skap er snekret for hånd av førsteklasses materialer med presise snekkerkunnskaper.
– Vi ønsket et kjøkken som vi kan leve med lenge og som tåler å eldes med sjarme, forteller paret som valgte å satse på ekstra høy kvalitet da de bestemte seg for å fornye kjøkkenet. De tok kontakt med et snekkerfirma for å gjennomføre sine planer. Målet var å skape et engelskinspirert drømmekjøkken med massive treskap og åpne vitriner. Stilen skulle være nostalgisk, tilpasset familiens personlige behov.

– Da resultatet av fornyelsen var sluttført var drømmen innfridd, sier huseierne.


Skreddersydd håndverk-kjøkken er utført av firmaet Grønli & Paixao på Strømmen i Akershus. Duk fra Poesi Interiør. Stolputer og liftgardin fra Åhléns.

Før den tid ble gamle skap fra 1960-tallet revet ut. Ved å fjerne et par vegger fikk de også åpnet opp for større areal. Veggene ble kledd med ny perlestaffpanel og i taket ble det lagt malte gipsplater. I overganger mellom vegg og tak er det montert profilerte lister med innfelt downlights for å gi rommet stemningsfull belysning. Mor i huset har i samarbeid med snekkerfirmaet kommet frem til innredningen av rommet. Selve snekkerjobben er utført av håndverksfirmaet som har solid fagkompetanse.
Skap og vegger er malt i samme behagelige vaniljefarge for å gi rommet lys atmosfære. Komfyren har sentral plassering med grueløsning omgitt av benkeplate i patinert bjerk. Treplaten er lakkert for å holde seg pen og for å unngå hyppig vedlikehold.
Det er mange gjennomførte detaljer å hvile øynene på i dette kjøkkenet. Her er profilriller i listverket og klassisk tallerkenhylle over oppvaskkummen. Servantarmatur og knotter i gammel stil utført i børstet messing er nok et bevisst designgrep i det stilsikre kjøkkenet, som er laget med tanke på et langt kjøkkenliv.

– Nå har spisestuen fått skikkelig konkurranse, det er nemlig her, i boligens hjerte, gjestene trives best, sier det fornøyde paret. 
 
Far i huset rører i suppegryta, omgitt av skuffer og skap der kjøkkenutstyret er plassert i nærheten. Komfyren har grueløsning med plass til innebygget avtrekksvifte.

Oppvaskkummen er stor og dyp utført i hvit porselen fra produsenten Lino. Blandebatteri kommer også fra Damixia. Over vasken er det montert en klassisk tallerkenhylle med plass til fargerikt porselen fra Wedgewood. Tinnfat er fra Bolia.

 

Tips:

  • Sjekk referanser når du velger håndverkskjøkken, og sørg for at bedrirten har godkjent mesterbrev.
  • Betal ikke på forhånd, men først når jobben er sluttført og du går god for resultatet.
  • Be om skriftlig tilbud, der alle kostnader er beregnet.
  • Få klargjort hvor lang tid arbeidet vil ta fra begynnelse til slutt.
 

Maling:

Kjøkkenskap og vegger er malt i hvit narciss fra Jotun. Halvblank.

Fordeler med norsk håndverkskjøkken i heltre:

  • Du får et personlig kjøkken skreddersydd til ditt behov med flere skisseforslag på ulike løsninger.
  • Lang levetid og ofte 30 års garanti.
  • Enkelt vedlikehold. Kan males om hvert 10 år.
  • Mindre firmaer som leverer håndverkskjøkken er ofte avhengige av ”positiv jungel-telegraf” og vil sette sin ære i å levere plettfrie vare og reparere småsaker uten tilleggskostnader.
  • Et middelstort kjøkken kan monteres opp på to dager.
23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no