Bilde: Thomas Floyd

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

På Bygg reis deg-messen på Lillestrøm har produsenter og leverandører vist seg frem for hverandre og forbrukerne. Vi i villa tok en titt på hva kjøkkenleverandørene kan tilby, og fant flere spennende saker.

Funksjonelt og lekkert
Camilla Müller er kjøkkenkonsulent hos Schmidt, og kan fortelle at smarte løsninger og stilrent design er blant høstens kjøkkentrender hos dem.

- En av nyhetene hos oss er ekstra lange skuffer, både til under- og overskap. De lengste skapene våre er 150 og 180 centimeter. Hos oss kan du også velge om du vil ha ekstra dyp benkeplate for å få bedre arbeidsplass. Da blir jo også skapene ekstra dype. Vi har også løst hjørneproblematikken ved å lage en hjørneskuff som gjør at man slipper å bruke karusell i skapet, forteller Müller.

Den slette, stilrene trenden vi har sett de siste årene, har nå nådd sin logiske konklusjon: grepløse fronter eller skapdører hvor håndtaket er så minimalt som mulig. Og vil du gjøre arbeidsområdet til enda mer av et blikkfang, har du nå muligheten til det.

Glass på vei inn
- Vi kan som eneste i Norge levere buet kjøkkeninnredning, sier Müller. De tilbyr i tillegg induksjonskokeplater som kan felles ned i benkeplaten, en og en, for det ultimate designerkjøkkenet.

Slette, skinnende fronter er fremdeles aktuelt, men i tillegg til høyglansede foliedører, vil vi nå få se glass brukt i større grad. Det forteller både Müller hos Schmidt og Terje Winterstad, daglig leder hos Fresh Interiør på Jessheim.

- Runde kanter, både på kjøkken og bad, er aktuelt nå om dagen. Glassfronter kommer også nå, sier sistnevnte.

Jordfarget eller hvitt?
Når det gjelder fargevalget er ikke nordmenn flest helt på linje med fargetrendene.
- Brunt er veldig in. Men folk har også begynt å gå tilbake til hvitt etter en stund hvor det har vært trendy med svart, forteller Müller.

Og Pia Engen, som jobber hos Norema kjøkkenstudio på Skårer, forteller om de samme tendensene.
-Det går mye i hvitt. Folk vil ha det trygge og trauste, sier hun.

Winterstad satser derimot på at det finnes nordmenn som våger å velge litt sprekere.
- Trenden heller mot jordfarger, gjerne olivengrønn eller champagnefarget. Det skal være duse farger nå, forteller han.

Mer enn bare kjøkken
Med stadig større bruk av åpne kjøkkenløsninger har nye behov og ønsker dukket opp hos bolgkjøperne. Hos Norema er trenden at kjøkken ikke bare er kjøkken lenger. Nå satser de på det de kaller full flex. Dette er fleksible løsninger som kan brukes i alle husets rom, ikke bare påå kjøkken eller bad.

- Vi startet med full flex fordi vi så at det er et stort marked for dette. Folk ønsker å skape en helhet i hjemmet og å oppnå den fine flyten mellom rommene, forteller Engen.

Full flex-løsningen gjør det for eksempel mulig å velge samme fronter til alle skap i huset. Garderobetskapet i gangen kan ha samme fronter som skjenken på stua, som har samme fronter som kjøkkenskapene. I dagens moderne boliger hvor dører gjerne blir erstattet med åpne løsninger, gir dette en helhetlig følelse i boligen når man beveger seg fra rom til rom.

24. september 2009
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet...

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville...

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagte vegger og store skuffer av mdf-plater gjør rommet nesten vedlikeholdsfritt.

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

En ny kjøkkenverden

Etter flere tiår med flikking på det gamle kjøkkenet fra 1950-tallet på Fjellhamar valgte huseier å forandre rommet til et flunkende nytt herregårdskjøk...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no