Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Det arealet som i dag rommer selve spisesonen var det opprinnelige kjøkkenet. Arbeidsøya ligger der kjølerommet var. På baksiden av øya, med vindu og dør til hagen, var det opprinnelig et kjølerom.

 

Det arealet som i dag rommer selve spisesonen var det opprinnelige kjøkkenet. Arbeidsøya ligger der kjølerommet var. På baksiden av øya, med vindu og dør til hagen, var det opprinnelig et kjølerom.
Den interiørbevisste damen er sikker i sin smak, og både hun og mannen er utpregede kjøkkenmennesker.

– Vi trives på kjøkkenet, vi er glad i å lage god mat og vi har ofte sosiale mat-sammenkomster med gode venner. Derfor ville vi utvide og fornye det opprinnelige kjøkkenet i huset, forteller Mariann.

Huset, som er fra 1975, er på 350 kvm. Det opprinnelige kjøkkenet var ikke på mer enn drøye 10 kvm. Det hadde imidlertid tilstøtende kjølerom, vaskerom og tørkerom. Til sammen utgjorde disse rommene ca 30 kvm. Det var her Mariann så mulighetene, dette kunne bli et flott kjøkken!

– Jeg så med én gang at dette ville bli en kjøkkenløsning som passet for oss, sier den interiørbevisste og løsningsorienterte huseieren. Vi måtte "bare" rive noen vegger først.

Hun tegnet selv et forslag til ny planløsning, hvor hun tok hensyn til de opprinnelige plasseringene for vann og avløp.

 

Familien Wessel Fevang, som ofte har sosiale sammenkomster med god mat, har valgt å installere to komfyrer.
Familien Wessel Fevang, som ofte har sosiale sammenkomster med god mat, har valgt å installere to komfyrer.

– Det var veldig tilfredsstillende å få til en god løsning uten å måtte flytte på vannrørene, sier hun og legger til at det gjorde fornyelsesprosessen både enklere og rimeligere. Det forenklet også prosessen ved at det var vanntilgang to steder, både der kjøkkenet hadde vært og der det opprinnelig hadde vært vaskerom.

 

Total fornyelse
Det første de gjorde var å selge den gamle kjøkkeninnredningen. Så fort den var fjernet ble veggene mellom det opprinnelige kjøkkenet og de tilstøtende arbeidsrommene revet. Deretter ble det lagt nytt elektrisk opplegg tilpasset den nye planløsningen. Litt justering av vannrørene måtte til, men ikke mer enn at det kunne gjøres mellom bjelkelaget. Alle veggene fikk nye gipsplater, og i taket ble det lagt panel. På gulvet i hele etasjen, som også består av stue, spisestue og tv-stue, ble gulvene fornyet med en gjennomgående merbauparkett.


Mariann har valgt å ha en ekstra vask på arbeidsøya, ved siden av stekesonen.
Mariann har valgt å ha en ekstra vask på arbeidsøya, ved siden av stekesonen.

Valg av innredning var i utgangspunktet bestemt. Den interiørbevisste huseieren hadde lenge hatt et ønske om hvit høyglanset kjøkkeninnredning kombinert med varmt treverk.

– Det er mange leverandører av tilnærmet like modeller, men vi valgte en italiensk modell hos Inmente Kjøkken og Hvitevarer as.

De hjalp oss med fintegning og småjusteringer, og tok kontrollmål når vi bestilte, forteller Mariann fornøyd. De formidlet også en fantastisk flink snekker/ montør. God service, punktlig levering og et flott sluttresultat gjør at vi er svært fornøyd med oppussingsprosessen.

Dette ble brukt:

 • Kjøkkeninnredning: GeD mare lacca
 • Benkeplate: 60 mm mahogni
 • Vaskekum: Blanco, underlimt
 • Blandebatteri: KWC
 • Oppvaskmaskin: Asko
 • Stekovn & koketopp: AEG
 • Ventilator: AEG
 • Kjøleskap: General Electric
 • Kjølehjørne: Nordcool
 • Alt levert av Inmente Kjøkken og Hvitevarer

bildetekst
Familien har installeret et kjølehjørne i kroken innerst på kjøkkenet. I tillegg har de et side-by-side kjøl/frys strategisk plassert inntil kjøkkenbenken.

 

 

 

 

 

Dette ble gjort:

 1. Veggene mellom det opprinnelige kjøkkenet og tilstøtende kjølerom, vaskerom og tørkerom ble revet. Det ble lagt ny merbauparkett i hele etasjen.
 2. På alle veggene i det nye kjøkkenet ble det lagt nye gipsplater, på den måten ble også det elektriske anlegget skjult.
 3. Det ble lagt nytt tak med downlights.
 4. Ny avtrekkskanal for ventilator ble ført opp på loftet med flexrør ut gjennom vegg.
 5. Tak, vegger samt vinduskarmer ble malt. Ny innredning ble montert. Totalpris ca kr 350 000.

 

Forbrukerinfo:

 • Kjøkkeninnredning: Inmente Kjøkken og Hvitevarer as, tlf. 32 84 24 10
 • Gulv: Colibri tlf. 32 23 49 00
 • Liftgardiner: Interiør Compagniet as tlf. 32 83 77 83
23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagte vegger og store skuffer av mdf-plater gjør rommet nesten vedlikeholdsfritt.

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

En ny kjøkkenverden

Etter flere tiår med flikking på det gamle kjøkkenet fra 1950-tallet på Fjellhamar valgte huseier å forandre rommet til et flunkende nytt herregårdskjøk...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no