Kjøkkenet - den nye kosesonen

Høstens kjøkkentrender bærer preg av at vi vil kose oss. Både kald minimalisme og sterke farger er ut, nå skal det være kos og varme.

Kjøkkenet er ikke lenger bare et produksjonsrom for mat, men et sted vi gjør lekser, ser på tv, samles med venner.

- Kjøkkenet er blitt større og har fått løsninger som går inn i rommet, som for eksempel øyer, sier salgs- og markedssjef i Norema, Carl Christian Christensen.
Det minimalistiske og nærmest kliniske kjøkkenet, med stålfronter og rene linjer, viker nå plass for kosen.

- Vi ser mer og mer etterspørsel etter romantiske stiler, som herregårdskjøkken. Vi er over det minimalistiske, og over på kos og hygge, det skal være litt søtt. Hvite fronter er som alltid in, men også kremfarget, som gjør rommet litt koselig, selger bra, forteller Christensen.

Høstens trendfarger
Og kos og lunhet er også stikkord for trendfargene til kjøkkenet denne sesongen.
- Trendfarene for høsten er jordfarger, som sand og krem. De har tatt over for sterkere farger som rødt og gult, som er mer ut. Det er også inn med mørkere tresorter, som valnøtt.

Nordmenn er likevel veldig konservative når det gjelder kjøkkenfronter.
- I Norge kommer nok hvite fronter alltid til å være bestselgere. Vi anslår at rundt 70% av alle fronter som selges er hvite.

Konservative nordmenn
- Trender vi så i Milano for tre eller fem år siden, kommer etter hvert til Norge, men de kommer aldri veldig sterkt, sier Christensen.

- Men vi merker en økende interesse for å kombinere ulike fronter, som for eksempel valnøtt og hvit høyglans, eller mørke fronter på underskap og lyse på overskap.

Fronter i imitasjon er en annen trend som har slått an sørover i Europa, men som ennå ikke har fått fotfeste i Norge.
- Imitasjon av heltre gir billigere fronter, men holder samtidig en veldig god kvalitet. Dette ser vi mer av sørover i Europa. I Norge er vi ennå konservative på at det skal være heltre, men vi tror dette vil komme mer av også her.

Når det gjelder benkeplater er det fortsatt en sterk økning av heltre, og tykke benkeplater er fremdeles hot. Det passer også inn i den romantiske stilen mange etterspør i dag, ettersom benkeplater i tre liver opp og gir varme i et kjøkken.

23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...