Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenene i første etasje for å skape et åpent og luftig allrom.

 

Kjøkken og spisestue henger fint sammen. Den flotte steinplaten i front deler rommet og er et smykke i seg selv. Barstoler fra Bolia.
Kjøkken og spisestue henger fint sammen. Den flotte steinplaten i front deler rommet og er et smykke i seg selv. Barstoler fra Bolia.
 Husets grunnflate er relativt liten, og derfor ble det viktig for den unge familien som nå skulle leve her å øke romfølelsen og få inn mer lys og luft i boligen.

Det eksisterende kjøkkenet ble revet ned. De stod da igjen med et stort rom på 65 kvadratmeter, hvorav 18 kvadratmeter er kjøkken. Familien ville gjerne ha en åpen kjøkkenløsning med minst mulig overskap, slik at rommet skulle henge mest mulig sammen med resten av det åpne allrommet.

For å sikre seg plass til å bevege seg mellom kjøkkenøya, vasken og kjøleskapet risset de opp på gulvet hvor innredningen skulle stå.

De tegnet også opp løsninger på skapoppheng etter standardmål fra HTH. Kjøkkenleverandøren leverte skapene og monterte dem perfekt på plass. HTH-skapene er laget av sponplateskrog og dører av mdf-plater. Alle over flater er malt i lys sandfarge i fargekoden 1002Y.

 

Kjøkkenet fra HTH i mdf-plater er praktisk og luftig. Øya i midten har dobbel dybde, og dermed plass til stekeovn og skap.
Kjøkkenet fra HTH i mdf-plater er praktisk og luftig. Øya i midten har dobbel dybde, og dermed plass til stekeovn og skap.

 Nye overflater

I tillegg til kjøkkeninnredning er både tak, vegger og gulv nye.

Huset er bygget med frittbærende takkonstruksjon, noe som betyr at huset er selvbærende i ytterveggene. Her var kun en langsgående bærevegg, dermed var det enkelt å bygge om, og veggene rundt kjøkkenet kunne lett fjernes.

I taket er det lagt gipsplater som først er sparklet grundig og deretter påført armeringsstrie som er malt eggehvit med fargekoden 0502Y. Taket er fôret ned 23 millimeter for å få plass til elektrisk skjult anlegg og downlights som ble lagt i spotkasser.

I veggene var det ikke nødvendig med utforing. Alt elektrisk opplegg er slisset inn i de gamle veggene.

Malermester Paul Arne Braathen har malt alle overflater. Han har også malt de opprinnelige vinduskarmene, som eierne valgte å beholde. På gulvet er det lagt eikeparkett oppå linoleumen fra 1973.

  

Dette ble gjort:
  • Alle lettvegger ble fjernet
  • Nytt tak
  • Nytt gulv
  • Nye vegger
  • Nytt røropplegg
  • Ny kjøkkeninnredning fra HTH

Fargekoder:

  • Vegger: 0502Y
  • Skapdører: 1002Y


23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

En ny kjøkkenverden

Etter flere tiår med flikking på det gamle kjøkkenet fra 1950-tallet på Fjellhamar valgte huseier å forandre rommet til et flunkende nytt herregårdskjøk...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no