Planlegg kjøkkenet i detalj

Kjøkkenet er et av boligens mest brukte rom og bør følgelig være et praktisk og lettstelt rom. Kjøkkeninnredningen skal oppfylle en del funksjonelle krav, samtidig som man forsøker å skape et hyggelig oppholdsrom. Det er lett å skape en spesiell stemning på kjøkkenet.

Kjøkkenet er i ferd med å bli familiens nye oppholdsrom. Noe som i stor grad skyldes smarte og spennende kjøkkenløsninger. Det skal være hyggelig å innrede et kjøkken. men det er mange valg å ta og veien frem til en ferdig løsning synes for mange lang. Ved å endre planløsning, farger og tilbehør kan man forandre stilen på kjøkkenet totalt. Det viktigst er imidlertid at ditt behov blir ivaretatt, deretter om du ønsker deg et kjøkken som er trendy, klassikk, gourmetpreget, typisk norsk, robust osv.

Bruk veiledning
For å hente ideer i denne fasen av planleggingen, kan du la deg inspirere av profesjonelle dekoratører og arkitekter. Det tryggest er nok imidlertid å søke profesjonell hjelp og veiledning hos en av landets mange tilbydere av kjøkkenløsninger. Dette kan være med på å bidra til en tryggere vei frem til et nytt kjøkken. Du får da en samtalepartner som er trenet i å se løsninger der du kanskje ser problemer, og sammen kan dere komme frem til den optimale løsningen for deg.

Detaljene teller
Et godt tips er å ta nøye mål av kjøkkenet. Du kan da ned i minste detalj få planlagt kjøkkenet ditt på papiret eller om du vil på dataskjermen. Det kan også hjelpe å få besøk av kjøkkenprodusenten hjemme, slik at dere i ro og fred kan gå igjennom løsninger og detaljer, samtidig som du da overlater ansvaret for målearbeid etc. til kjøkkenprodusenten. Ut i fra tegningene får du et godt bilde på hvordan kjøkkenet kommer til å bli, samtidig som du får et reelt kostnadsoverslag.

23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no