Kjøkkenet Magnum i hvitpigmentert eik er en trendy nyhet som lanseres i høst. Front 60x76 cm, 2840 kroner, Drømmekjøkkenet.
Kjøkkenet Magnum i hvitpigmentert eik er en trendy nyhet som lanseres i høst. Front 60x76 cm, 2840 kroner, Drømmekjøkkenet.

Puss opp kjøkkenet - mellom

Vil du satse litt til? Legg inn et nytt kjøkkengulv eller skap mere rom med åpne hyller. I mellomklassen mangler det heller ikke på nye, spreke kjøkken.

Kjøkkenet Alice har vakre speil i skapene. Front 60x70 cm, 1 045 kroner, Sentrumbygg/Vedum.

Kjøkkenet Öland canvas tar deg 100 år tilbake i tiden. Front 60x70 cm, 705 kroner, Marbodal.

 

Støpejernsgryten Cocotte rommer 3,8 liter. 1 899 kroner, Staub/www.royaldesign.no

 

Vinglass Bourgogne, 50 cl, 225 kroner, Eva Solo.

 

Kjøkkenhåndklet Picknick koster 99 kroner hos Almedahls/www.scandinaviandesigncenter.com

 

Kapselmaskinen Pixie Stainless steel, 1 399 kroner, Nespresso.

 

Konveksjonsovnen Dual Cook har dampfunksjon og kan brukes som en stor eller to små ovner. Samsung, 12 500 kroner.

Nytt kjøkken på en–to–tre

1. Hos mange bil- og industrilakkerere kan du levere inn kjøkkenfrontene og få de sprøytelakkert i en annen farge. Det pleier å koste cirka 200 kroner/front.

2. Et fargerikt gulv frisker opp! Du kan enten male det eksisterende gulvet ditt eller innstallere et nytt, mønstrete vinylgulv fra for eksempel Ruugs.

3. Nye beslag på skuffer og skap kan gjøre underverker. De to største leverandørene er Beslagsdesign og Beslagsboden, og har du et Ikea-kjøkken kan du velge mellom mange spennende varianter hos det nye merket Superfront.

Matlagingsekspertens tips

Plasser oppvaskmaskinen ved siden av oppvaskkummen, slik at du kan skylle av servise og bestikk, og sette det i oppvaskmaskinen uten at du må flytte deg mellom hver liten prosess. Ha overskap til glass og hverdagsservise rett over oppvaskmaskinen; da kan du rydde det rene rett inn i skapet. Det samme gjelder skuffer til bestikk og kjøkkenredskap: Ha en skuffeseksjon som “nærmeste nabo” til oppvaskmaskinen.

Åse Kringlebotn, ernæringsfysiolog og kommunikasjonssjef Matprat

9. oktober 2013