Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Benken med skuffeseksjonen fungerer som romdeler inn mot spisestuesonen. Liftgardiner fra Hansen & Dysvik. Lampe fra A-møbler.

Da Trude Lea kjøpte tomten på Risløkka i utkanten av Oslo sentrum i 1996, var hun bestemt på å realisere drømmen om et stort spisekjøkken hvor barn og voksne kunne være samlet hver med sine egne aktiviteter, og ikke sitte i hvert sitt rom. Og slik ble det.

Det 26 kvadratmeter store rommet har vært i flittig bruk siden huset stod ferdig i 1998, og er ikke minst det perfekte samlingssted for familie og venner som kommer på besøk. I tillegg til at det store spisebordet rommer mange mennesker til middag, er det også her folk slår seg ned for en prat og en kopp kaffe eller te når de stikker innom.

Gjennomført stil
Kjøkkenet er gjennomført i stilen, det er treverk i tak, vegger og gulv i tillegg til kjøkkeninnredningen. Trepanelet på veggene er malt i fargen: Bast, og lønneparketten på gulvet er lakket med matt lakk. I taket er det påført hvit panellakk for at treverket ikke skal gulne.

Kjøkkeninnredningen i bjørk er fra Marbodal. Treverket er lakket for maksimal slitestyrke. Det er mange skuffer og skap i innredningen som rommer alt av glass og serviser i tillegg til alminnelig kjøkkenutstyr. Noen av overskapene har vitrinedører for å lette inntrykket av kjøkkenet som ellers kunne virket litt kompakt. Skuffene og skapdørene har stålhåndtak, og det doble kjøleskapet er også i rustfritt stål. Benkeplatene er i laminat utførelse, og inne i gruen er det lagt beige fliser.

Det store kjøkkenet har ikke mindre enn fire store vinduer som slipper lyset og naturen inn i rommet. Vindusprossene er med på å understreke den landlige og hyggelige stilen i kjøkkenet, og for ikke å dekke til vinduene for mye har Trude valgt å ha offwhite liftgardiner som kun slippes ned for å skjerme for innsyn på kveldstid.

Ettersom kjøkkenet gjennomgående er holdt i lyse farger, er det enkelt å sette til farger etter årstid og ønsker på duker, løpere, blomster og andre dekorelementer. Her er det benyttet oransje og svart som effektfulle kontrastfarger til borddekkingen. Rustikke oljer og oliventre på benken harmonerer godt med den litt rurale stilen på innredningen.


Den funksjonelle kjøkkeninnredningen fra Marbodal har rikelig med arbeidsbenker.

Fornøyd huseier
– Jeg anbefaler alle som har mulighet å gjøre plass til et stort spisekjøkken i huset eller leiligheten, sier Trude Lea.

– Det er så koselig når barna sitter med lekser ved spisebordet mens jeg lager middag, da går vi igjennom dagens hendelser sammen og jeg hjelper dem med leksene.

– Ved å velge en nøytral kjøkkeninnredning, kan innredningen rett og slett males, beises eller laseres senere hvis man ønsker det. Da vil man jo kunne få et helt nytt kjøkken. Trendene innen interiør skifter jo som kjent raskt, og jeg ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å fornye fargene etter hvert, avslutter Trude.

23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagte vegger og store skuffer av mdf-plater gjør rommet nesten vedlikeholdsfritt.

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

En ny kjøkkenverden

Etter flere tiår med flikking på det gamle kjøkkenet fra 1950-tallet på Fjellhamar valgte huseier å forandre rommet til et flunkende nytt herregårdskjøk...