Slik gjør du et kjøkkenkupp

Drømmer du om nytt kjøkken, men har dårlig råd? Det er faktisk mulig å gjøre et kjøkkenkupp. Vi viser deg hvordan.
Er du villig til å lete litt rundt, kan du finne et kjøkken til halv pris. Hvor? I kjøkkenbutikkenes utstillingsvinduer. Utstillingsmodeller gir deg muligheten til å kjøpe kjøkken til sterkt reduserte priser.

- Når butikkene skal bytte ut utstillingene, hender det at kjøkkenmodellene kommer for salg. Dette er noe butikkene selv står for, sier Merethe Helland i Marbodal.

60% avslag
Også andre kjøkkenforhandler opererer med salg av utstillingsmodeller. Norform Kjøkken & Bad, med merkenavnene Strai Kjøkken og Fossline Kjøkken, har sågar valgt å legge ut en rekke av sine utstillingsmodeller for salg på nettet . De opererer med veiledende retningslinjer om at modellene skal selges med 50-60% avslag.

- Vi ser at dette er noe kundene ønsker, og dette er faktisk den delen av nettsidene våre som har størst trafikk. Samtidig er det en fin anledning for forhandleren å bytte ut utstillingsmodeller, så dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier markedssjef i Norform Gruppen, Marianne Løwenstein.

Du får kanskje ikke det aller nyeste kjøkkenet på denne måten, siden utstillingen gjerne byttes ut for å gi plass til nyere modeller. Men så skal da også kjøkkenet vare i mange år, og det å ha siste modell er kanskje ikke særlig relevant.
- Vi har mange klassiske modeller som går igjen år etter år, men hvor utstillingsmodellen kanskje byttes ut for en tilsvarende modell i en ny farge, sier Løwenstein.

Ekstra finesser
I følge henne er det ingen grunn til å være urolig for kvaliteten på produktet du kjøper. Tvert i mot er sjansen stor for at du får et ekstra bra kjøkken.
- Dette er fullgode løsninger. Du får ikke et dårlig kjøkken, bare rimelig, og gjerne med tekniske finesser. Utstillingene er ofte oppgraderte, for vi ønsker jo å vise frem det beste, så utstillingsmodeller er gjerne et godt kjøp, forsikrer Løwenstein.

Men ingen rom er like, og hvordan er det egentlig å tilpasse et utstillingskjøkken til ditt eget kjøkkenrom? Det krever selvsagt at du tenker deg ekstra nøye om før du gjør en handel. Det er ikke bare stilen som skal passe, men også plassen.

- Er det et produkt som byttes ut fordi modellen har gått ut av produksjon, kan du ikke supplere med flere produkter med mindre det tilfeldigvis finnes noe på lager. Men hvis modellen fremdeles er i produksjon, er det ikke noe problem å kjøpe til så mange tilleggsprodukter som du måtte trenge, sier Løwenstein.

Vær raskt ute
Salg av utstillingsmodeller foregår etter første mann til mølla prinsippet.
- Noen modeller går med én gang, andre ligger ute en stund. Kontaktinformasjon til forhandleren som selger modellen ligger under hvert bilde, slik at kundene selv kan ta direkte kontakt. Vi har 45 forhandlere, og hver av dem bytter i snitt ut en til to utstillingsmodeller i året, så vi selger 40-70 utstillingsmodeller i året, sier Løwenstein.

Kjøper du utstillingsmodell, ligger det i prisen at du må hente og montere kjøkkenet selv. Utstillingsmodeller har gjerne ferdigmonterte skrog, så montering er ofte enkelt. Norform Gruppen har også valgt å ta konsekvensen av markedsføringen på nett, og sier at de er behjelpelig med transport dersom du sitter på Østlandet og skulle finne drømmekjøkkenet i Midt-Norge.

- Vi har transportører vi jobber med, og transport på strekningen Oslo-Trondheim er ikke noe problem. Kunden må dekke kostnadene, men vi ordner det på billigste måte med våre transportører, sier Løwenstein.
23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no