Sluttfasen for fast interiør

Nå begynner det å nærme seg bestemmelsestid for alt av fast interiør inne.


Grappa hvit fra Marbodal.
Sluttfase for interiør og faste møbler.

Som regel så bestemmer man seg tidlig i prosessen for kjøkken, innerdører, trapp etc, da en standardpakke er med fra husleverandøren. Det er mange detaljer og beslutninger å ta, men dette hjelper jo selgeren til med.

Siden vi har bygget før har vi denne gangen valgt å trekke ut det vi ønsker å skaffe på egenhånd. Derfor har vi hatt litt lenger tid på å bestemme oss for detaljene. Innerdører, ytterdør, trapp, garasjeport, kjøkken osv. Vi er heldige å ha litt kontakter her og der og kan forhandle fram gode priser.

Møte med elektriker er også gjennomført. Det er godt å kunne diskutere sammen med ekspertene de tankene og ideene man har. Ikke like lett å tenke igjennom alle praktiske detaljer på egenhånd.
Vi har laget oss en liten bildebank med alle våre ønsker. Nå er det dags å sjekke ut priser, (uff.. det er jo et budsjett som skal holdes.) og bestemme oss for det som skal kjøpes. Leveringstider sjekkes også ut, for det er viktig å ha oversikt over nå framover.

Marbodal kjøkken
Kjøkkenet ble grovtegnet samtidig som huset ble tegnet. Dette fordi vi ikke ville bli bundet opp av vegger etc. som kunne hindret oss i å få det kjøkkenet vi ønsket.
Det samme gjelder badet. Hvor vask, oppvaskmaskin, dusj og toaletter skal stå må være bestemt allerede før sokkelen støpes. Dette påvirker jo også hvordan kjøkkenet skal planløses.

Vi ønsker en åpen kjøkkenløsning mot spisestuen, slik at man kan være en del av ”selskapet” samtidig som man er på kjøkkenet. Kjøkkenøy med barløsning er også noe vi har drømt om. Selve planløsningen av kjøkkenet kom vi fort på plass med, og var veldig fornøyde. Men valg av kjøkkenfront var ikke lett.
Vi valgte kjøkkenmerket Marbodal, for de har også svanemerkede kjøkken. 
Vi har tegnet flere typer i fra mørk valnøtt (noe vi falt veldig for i starten) til lysere treverk og til slutt hvitt. Jeg tror vi ender opp med Marbodal Grappa. Det er et lekkert hvitt svanemerket kjøkken. Hvitt er tidløst og man risikerer ikke å gå lei. Det er jo litt viktig når man investerer så mange kroner i et kjøkken. Vi har lagt god margin i budsjettet for at vi skal bli fornøyde med kjøkkenet. Dette er en arena der vi tilbringer mye tid.
Etter å ha kokkelert på kjøkken i en 13 års tid har jeg vært mest fornøyd med skuffer under benken. Så det har det blitt – skuffer hele veien, også kjøleskapet da Norcool har en utrolig stilig kjøleskuff som vi bare måtte ha.

En annen ting jeg har savnet er en kokesone til på platetoppen. Det mangler alltid en når jeg lager middag. Det er ikke lett å ha all mat varm på en gang.- derfor må alt hos Hellandene lages samtidlig. :-) Siemens reddet oss der og vi fant en 90 cm topp med 5 soner. Jippi!
23. oktober 2008
Mer om Kjøkkeninnredning

Nordmenn velger tradisjonelt og klassisk

Nordmenn liker den moderne og minimalistiske kjøkkenstilen, men velger likevel klassisk og tradisjonelt hjemme.

Nytt kjøkken med små midler

Klart det går an å få et flott og velfungerende kjøkken med små midler. Følg med på besøk i et kjøkken som ble nytt med helt egne løsninger.

Hva er beste utforming av kjøkkenet?

En effektiv arbeidsplass på kjøkkenet gjør hverdagen lettere. Men hva er den beste utforming?

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Høstens kjøkkentrender

Høstens kjøkkentrender er preget av smarte løsninger og elegant design.

Kjøkkeninnredning - nye impulser og idéer

For å få et grep om mulighetene, kan det være lurt å besøke byggevarehusene og kikke litt på utstillingsmodellene.

Tidløs eleganse på kjøkkenet

Etter omfattende ombygging har et ekteparet på Ullern byttet ut sitt gamle 1970-talls kjøkken med et nytt tidløst landkjøkken, preget av høy kvalitet og smarte løsninger.

Merethes Hus - kjøkkenet

Slik ble kjøkkenet i Merethes hus.

Klassisk og funksjonelt kjøkken

Et klassisk og funksjonelt kjøkken var drømmen! Kjøkkenet skulle passe inn i en gård fra 1800-tallet, men ha moderne løsninger slik at det også ble...

Italiensk kjøkkenglede

Italiensk kjøkkenglede i 70-tallshus. Hvit høyglans og oljet mahogni, brede skuffer og lange arbeidsbenker. Mariann Wessel Fevang visste hva hun ville ha da hun skulle fornye kjøkkenet i det nyervervede huset i Drammen.

Friskt og kult kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble som nytt med frisk tapet, stilig vinyl og smårutete fliser.

8 smarte kjøkkentips fra Inmente

Her får du åtte grunnleggende råd når du skal planlegge kjøkkenet ditt.

Rommelig på Risløkka

På dette kjøkkenet er trivselsfaktoren høy. Her foregår alt fra matlaging til lekselesing.

Slitesterkt kjøkken for aktiv familie

Med tre barn i huset valgte familien på Jar i Bærum å bygge nytt kjøkken i materialer som tåler røff bruk. Corian-benkeplater, industriparkett, flislagt...

Luftig kjøkkenløsning

Eneboligen fra 1973 på Bekkelagshøgda var moden for full renovering da eieren flyttet inn i sitt gamle barndomshjem. Han valgte å rive flere av veggenen...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no