Bilde: Patric Johansson/House of pictures

Slik får du den rette balansen på kjøkkenet

BOLIGPLUSS: Det er en het trend å balansere mellom en strak og klassisk stil. Grønt er en innertier - la det bli nytt og nostalgisk! 

Grønt er en populær farge som i økende grad blir brukt i interiøret. Ekstra fin er den på et stramt kjøkken i en skandinavisk stil. Og det er kanskje ikke så rart at nettopp denne fargen har blitt så populær, når vi ser hvor fin den er mot lyst treverk og hvordan den gir det lyse rommet dybde og karakter.

Gir du den populære fargen trendy følge med en stor moderne ovn og en benkeplate i carraramarmor, får kjøkkenet et tidløst preg og et uttrykk av å være laget i dag.

Velg mellom flere forhandlere

Flere kjøkkenprodusenter har fått den populære fargen inn i fargevalget sitt, som blant annet Drømmekjøkkenet og Sigdal. Den lyse grønntonen har mange ulike navn beroende på hvilken produsent som lager kjøkkenet.

En het kjøkkentrend er å mikse det tradisjonelle med det tidsriktige. Foto: Patric Johansson/House of pictures 

Les flere spennende interiørartikler på www.boligpluss.no

Irene Mjaaseth er interiørarkitekt i Nobia og jobber med trender og farger. Hun ser en trend i å finne balansen mellom det stramme og det tradisjonelle på kjøkkenet.

– Miks av det stramme og det klassiske er en slager. Trenden skal bære preg av det nostalgiske og klassiske, men skal ikke være overdekorert. Vi kan kalle det «stramklassisk», forteller hun.

– Pastell har vært populært de siste årene og fortsetter også inn i 2015. For dem som ønsker en sart farge på kjøkkenet, er den grønne pastellfargen nydelig. Den er leken og kreativ, mener Mjaaseth.

Hun trekker også frem blått som en ny og spennende farge på kjøkkenet.

– Blått er en klassisk men også moderne farge som egner seg utmerket alene eller i kombinasjon med andre farger. Fargen er trendriktig og gir et harmonisk preg, forteller hun.

Stilen understrekes med en kjøkkenbenk i carraramarmor som er slipt uten u poleres. Naturfarger og tidløse detaljer er alltid fint i et kjøkkenmiljø. Foto: Patric Johansson/House of pictures 

Les flere inspirerende kjøkkenartikler på www.boligpluss.no

Monica Born er en av tre gründere bak merket Superfront som har spesialisert seg på å gjøre vanlige Ikea-skap til et møbel tilpasset den enkeltes stil. Hun tror flere nå enn før tør å velge kjøkkeninnredning som ikke er hvit.

– Flere ser at det finnes andre farger enn hvitt som er tidløse. Dette er kulører som ikke er bundet til en spesifikk epoke, men som like gjerne kunne vært brukt i en kirke på 1700-tallet som i et konditori fra tidlig 1900-tallet, forteller Born.

– Superfronts aerugo-grønn har blitt en trend fordi den er så tidløs, tror jeg. For de fleste er det viktig at et kjøkken holder i lengden, og da spiller selvfølgelig farger og materialer som eldes pent en rolle, avslutter Born.

En idé er å legge flid i detaljene. Her med nytt bestikk i treverk og gammelt bestikk i antikk sølv. Foto: Patric Johansson/House of pictures

Saken ble opprinnelig publisert på boligpluss.no

28. september 2015
Mer om Kjøkken inspirasjon

Slik velger du nytt gulv til kjøkkenet

Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer.

Slik fornyer du kjøkkenet - uten å blakke deg

Det trenger ikke koste en formue å fornye kjøkkenet. Her får du fem tips til kjøkkenfornying på lavbudsjett.

Slik gjorde de det gamle kjøkkenet topp moderne

Ved å tenke utenfor boksen ble det gamle kjøkkenet hypermoderne. – Vi kunne ikke bodd her med den løsningen som var.

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet. 

Få maks ut av spiseplassen

Middager, lekser, hobbysysler og spillkvelder – slik får du en fleksibel spiseplass som fyller flere funksjoner.

Ett kjøkken - tre stiler

Er du lei av ditt gamle kjøkken? Med en hvit, flislagt base, er det lett å skifte stil. Her får du tre varianter av det samme kjøkket.

Tinas beste tips til et godt kjøkken

For kjendiskokk Tina Nordström handler alt om funksjon. Få hennes beste til å skape et godt kjøkken.

Slik fikser du stilen

Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Vårens friskeste serviser

Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

10 nye kjøkkenfavoritter

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og...

Fornye kjøkkenet!

Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Fire flotte funksjoner til kjøkkenet

Disse fire løsningene vil hjelpe deg å holde orden på kjøkkenet.

Vårlige kjøkkentekstiler

Nye tekstiler i vårens glade farger er en billig og enkel måte å gi kjøkkenet et lite løft.

Skreddersydd i klassisk stil

I et staselig 1920-talls hus på Nordstrand med spisst tak og smårutede vinduer har eierne valgt å rendyrke den nostalgiske stilen også i interiøret, i...