Bilde: produsentene

Slik skal kjøkkenet se ut i 2011

Et nytt år betyr produktnyheter i de aller fleste bransjer, også på kjøkkenet. Hva er viktig for oss nordmenn på kjøkkenfronten, og hva slags design setter trenden for året 2011?

Kjøkkentrendene i Norge skapes etter behovet og etterspørselen fra folket. Derfor baseres ofte de nyeste trendene på hva kundene vil ha, gjerne med en moderne vri og med nytt og spennende design.
 
Sosialt samlingspunkt
Kjøkkenet har utviklet seg til å bli et rom som vi oppholder oss mye i, og det estetiske har derfor blitt like viktig som det praktiske. Store flater skaper god arbeidsplass, og gir rom for det sosiale. Har kjøkkentrendene endelig gitt etter for den matglade festløven?

 - Vi ser bare mer og mer av de åpne løsningene hos oss, forteller Anita Gjerde hos Sigdal Kjøkken til oss i Vi i Villa.

- En klar trend er å minimere stua til fordel for et større kjøkken. Rommet skal tilrettelegges for hygge, måltider, matlaging, lek og lekselesing. Enda trendforskerne forteller at kjøkkenet med tiden kommer til å trekke seg tilbake til det lukkede rom, er ikke dette tendensen hos oss i det hele tatt. Våre kunder velger gjerne løsninger som er så åpne og romslige som mulig. Vi selger mange øyer og  pynt, og kundene ønsker gjerne store og bastante lamper over kjøkkenet til å pynte opp de ellers slette flatene med, sier Gjerde.


Capi fra Sigdal. Denne kjøkkenmodellen fra Sigdal er inspirert av de siste designtrendene på interiørfronten.

Den nye kjøkkenfilosofien
Arbeidskjøkken er et begrep som gjelder i 2011, skal vi tro designteamet fra HTH. Dette skiller seg fra prangende kjøkken vi har sett mye av tidligere. Det er fritt frem å blande materialer, men kjøkkenet skal vare lenge, være praktisk og lett å holde rent. Dampovn er kanskje den viktigste hvitevaren i 2011, og kjøkkenets utrykk kan være en blanding av storkjøkken og landkjøkken. Vi er ikke lenger redde for asymmetri, og vi kan godt ha det frodig og hyggelig. Kjøkken og bad utgjør store investeringer; det er viktig å tenke egne behov og preferanser. Man skal like det lenge og det skal fungere hver dag.


Horizon Hvit fra HTH

Kjøkkendesign som en rød tråd
Gjerde påpeker at mange av deres kunder ønsker å dra kjøkkenet videre ut i andre rom i huset også. Som å bruke kjøkkenmoduler på soverommet, i gangen, på badet osv.

- Jeg føler at på denne måten følger de en rød tråd gjennom hele huset, fortsetter Gjerde. Derfor velger nok kunder de frontene som er enkle, og som passer helhetlig inn.


Mano Forte, kjøkken fra Kvik.

Kundene tør mer
- Vi merker at interessen for håndtaksløse fronter øker, og det samme gjør etterspørselen etter fronter som ikke er hvite, forteller Cathrine Rise, som er butikksjef ved Kvik kjøkken Trondheim til Vi i Villa. Vi selger også mange benkeplater i komposittstein, og har derfor utvidet sortimentet på kompositt, både fargemessig og i flere tykkelser, fortsetter Rise.

- Flere og flere kunder tør å leke seg med kombinasjoner av ulike benkeplater på samme kjøkken, for eksempel i heltre og kompositt. Det er fint å se at kundene begynner å eksperimentere litt på egenhånd, dette gir jo svært spennende resultater, avslutter Rise.

26. januar 2011
Mer om Kjøkken inspirasjon

Slik velger du nytt gulv til kjøkkenet

Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer.

Slik fornyer du kjøkkenet - uten å blakke deg

Det trenger ikke koste en formue å fornye kjøkkenet. Her får du fem tips til kjøkkenfornying på lavbudsjett.

Slik gjorde de det gamle kjøkkenet topp moderne

Ved å tenke utenfor boksen ble det gamle kjøkkenet hypermoderne. – Vi kunne ikke bodd her med den løsningen som var.

Dette er de største kjøkkentrendene i 2017

Mindre hvitt, mer sosialt og fortsatt funksjonelt er noen av nøkkeltrendene for det moderne kjøkkenet. 

Få maks ut av spiseplassen

Middager, lekser, hobbysysler og spillkvelder – slik får du en fleksibel spiseplass som fyller flere funksjoner.

Ett kjøkken - tre stiler

Er du lei av ditt gamle kjøkken? Med en hvit, flislagt base, er det lett å skifte stil. Her får du tre varianter av det samme kjøkket.

Tinas beste tips til et godt kjøkken

For kjendiskokk Tina Nordström handler alt om funksjon. Få hennes beste til å skape et godt kjøkken.

Slik får du den rette balansen på kjøkkenet

BOLIGPLUSS: Det er en het trend å balansere mellom en strak og klassisk stil. Grønt er en innertier - la det bli nytt og nostalgisk!

Slik fikser du stilen

Gi kjøkkenet en ansiktsløfting! En stil som alltid holder stand er den rustikke romantikken.

Vårens friskeste serviser

Heldigvis går vi mot lysere tider. Hva med å møte våren med et flunkende nytt koppesett? Her er noen av årets beste nyheter akkurat nå!

10 nye kjøkkenfavoritter

Litt hjelp i kjøkkenet takker vel ingen nei til? Med riktig verktøy blir det lettere og går raskere å lage mat, bake og gjøre rent.

Ingrid Espelid Hovigs beste kjøkkentips

Ingrid Espelid Hovig er hele Norges matmor, og har inspirert og formidlet kokekunst til flere generasjoner TV seere. Her gir hun tips til et godt og...

Fornye kjøkkenet!

Lyst til å fornye kjøkkenet uten å skifte ut alt? Vi har funnet de nyeste innovasjonene og fiffigste løsningene. Noe for både små og store lommebøker.

Vårlige kjøkkentekstiler

Nye tekstiler i vårens glade farger er en billig og enkel måte å gi kjøkkenet et lite løft.

Skreddersydd i klassisk stil

I et staselig 1920-talls hus på Nordstrand med spisst tak og smårutede vinduer har eierne valgt å rendyrke den nostalgiske stilen også i interiøret, i...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no