Høstens heteste kaffetrender

Nordmenn ligger på verdenstoppen i kaffedrikking. Vi drikker i snitt 4,5 kopper kaffe hver dag og vi nyter mer og mer kaffe mot slutten av året.

Mange foretrekker kapsel-kaffemaskiner, som du nå kan få i små størrelser og til lave priser. En av de nye kaffemaskinene som lanseres høsten 2012 er kaffemaskinen U. Den passer for alle som har liten plass. Maskinen representerer en ny generasjon kaffemaskiner som er designet for å passe inn i et liv på liten plass.

Kaffetips 1: Gå på Baristakurs!

Kaffehuset Stockfleths AS tilbyr både baristakurs og kaffeteori med smaking for alle som vil vite mer om kaffe. For mer info: www.stockfleths.no

Kaffemaskinen U er liten og nett og tar ikke mye plass på kjøkkenbenken.

U - fra Nespresso

Den moderne maskinen husker kaffemengden i favorittkoppen din. Den har flyttbar vanntank for å kunne passe inn på kjøkkenbenken. U har justerbare magnetiske brett til kapsler og annet tilbehør. Den har dessuten automatisk kapselmater, kaffen brygges med en gang kapselen er på plass. Du slipper å velge størrelse på kaffen din hver gang, forhåndsprogrammeringen på U lager følgende kopper kaffe, ristretto-, espresso- og lungo.

I tillegg til rask oppvarmingstid på 25 sekunder har U motorisert brygging. Maskinen er laget av 30 prosent resirkulerbart materiale (ikke i kontakt med mat) og den skrur seg automatisk av etter ni minutters inaktivitet.

Pris 999 kroner.

Ny kaffemaskinmodell fra Phillips.

Senseo Twist fra Phillips

Twist er en rykende fersk modell som lanseres denne høsten. Du kan regulere valg av styrke via nytt berøringspanel og få en eller to kopper kaffe på under ett minutt. Maskinen slår seg automatisk av etter 15 minutter for å spare energi samt har justerbar tut som passer til favorittkoppen. Lysindikasjon gir deg en påminnelse om når du må avkalke. Twist har et unikt berøringspanel for intuitiv bruk og to styrkeinnstillinger, liten og sterk eller stor og mild kopp kaffe samt personlig kaffeminne som husker hva slags kaffe du liker.

Kaffeputene fra Friele Senseo er ikke klorbleket. I stedet har man benyttet oksygen for å bleke dem.

Pris 1 002 kroner.

Kaffemaskin i spennede design som er en pryd på kjøkkenbenken.

Nescafé Dolce Gusto Circolo automatic

Nescafé Dolce Gusto Circolo automatic har samme prisbelønnet design som Piccolo og Circolo. Ved hjelp av en belyst bryter, bestemmer forbrukeren selv hvor mye vann hver kopp skal inneholde. Nescafé Dolce Gusto overtar deretter all jobben med å lage en perfekt kopp av hver enkelts favorittdrikk. Maskinen kan lage 30 ulike sorter kalde og varme drikker, blant annet flere varianter av svart kaffe som for eksempel Zoégas. Kaffen får du kjøpt i dagligvareforretningene og der de selger maskinene.

For fullstendig sortement av smaker og maskiner, se www.dolce-gusto.no.

Pris 1 999 kroner.

5. november 2012
Mer om Kjøkkenmaskiner

Kan man koke det samme vannet to ganger?

Er du redd for å koke det samme vannet to ganger? Du er ikke alene. Men nå avliver forskere myten. 

Derfor bør du putte en sitron i oppvaskmaskinen

Har du lagd noe syrlig og sitter igjen med en halv sitron? Ikke kast restene i søpla! Oppvaskmaskinen din elsker nemlig sitron!

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron! 

Plassmangel i kjøkkenskapet? Disse 9 tingene må ut

Det fyller seg raskt opp i kjøkkenskapene - vi hjelper deg med å rydde!

5 smarte kjøkkenmaskiner med wifi som gjør livet enklere

Vi bruker apper og elektroniske maskiner daglig. Hvorfor ikke la appene gjøre jobben på kjøkkenet også? Her er 5 smarte kjøkkenmaskiner som gjør hverdag...

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Rengjort disse i det siste?

Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent!

10 geniale ting til kjøkkenet

Her er kjøkkendingsene du ike visste at du trengte - før nå!

Test av kaffemaskiner

Er du en kresen kaffedrikker? Da vet vi hva du bør ønske deg til jul. De siste månedene har Vi i villa testet tre frittstående kaffemaskiner i topp­sjiktet. Her er våre erfaringer.

Test av espressomaskiner

Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Kaffe for den kresne

Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du...