Kunsten å lage god traktekaffe

Du behøver ikke være barrista for å lage god traktekaffe. Men det er likevel et par ting du bør passe på.


<!– –>

* Velg en god trakter. Den skal trekke de beste smaks- og aromastoffene fra kaffen du bruker, men uten å trekke ut for mye eller for lite. Det finnes traktere med godkjenning fra Norsk Kaffeinformasjon. Disse tilfredstiller kravene til tid og temperatur som skal til for å lage en god kopp kaffe.

* Husk at utstyret må være rent. Kaffen legger seg som et belegg på alt utstyret, noe som gir dårlig smak når du lager ny kaffe. Vask derfor kolbe, kanne og trakter.

* Bruk 60 gram filtermalt kaffe per liter vann. Hvilken kaffetype du bør velge, avhanger av hva du selv foretrekker. Prøv deg frem!

* Sørg for at du bruker friskt, kaldt vann. La det gjerne renne en stund fra krana først.

* Kaffe skal ikke koke. Da trekker du ut de bitrere smaksstoffene. Den beste kaffen får du om temperaturen på vannet holder 92-96 grader celsius. 

* Filtermalt kaffe skal traktes 4-5 minutter. Blir traktetiden for kort, får du ikke ut den fyldige aromaen, mens for lang traktetid gjør kaffen bitter.

Kilde: www.kaffe.no