Anne Brith og Anita deler sine favorittredskaper med deg.
Anne Brith og Anita deler sine favorittredskaper med deg.

Se hvilke redskaper matbloggerne ikke kan unnvære

De lager mat og skriver om mat – vi har spurt fire matbloggere om hva som er deres absolutte favorittredskap på kjøkkenet.

Anne Brith Davidsen – kjøkkenmaskin

- Det må bli kjøkkenmaskinen, jeg klarer meg absolutt ikke uten den! Maskinen er en lyseblå fra KitchenAid og jeg bruker den daglig - til og med når jeg skal lage pannekaker, sier Anne Brith Davidsen.

Hun er kjent fra tv-programmet "Hele Norge baker" og drev tidligere bloggen Villa Perlesukker, men blogger nå under sitt eget navn på annebrith.no.

- Det mange ikke vet med en kjøkkenmaskin, er at man aldri skal piske ting på høyeste hastighet. Det som da skjer både med kakerører og for eksempel marengs, er at massen blir ustabil og at kaken da kan falle sammen. Skjer dette, er det ofte piskingen på full hastighet som er årsaken! tipser Anne Brith Davidsen.

Anita Stokke Blomvik – stavmikser

- Min favorittreiskap er Bamix stavmiksar med ekstra tilhøyr (kvern og foodprosessor). Den tek liten plass og er i bruk dagleg på kjøkkenet, anten til å jamne supper, kverne nøtter og frø eller lage fiskekaker, sier Anita Stokke Blomvik, som skriver bloggen kvardagsmat.no.

- Den er så kjekk at den fekk vere med som einaste kjøkkendings i flyttelasset då vi pakka for eit år i Malaysia, og blei mykje brukt der borte også.

Bamix Delux stavmikser, kr 1399 hos kitchenone.no

Olav Birkeland –  støpejernsgryte

- En av mine favoritter er støpejernsgryta. Den har veldig stor varmekapasitet og er veldig anvendelig. Jeg bruker den til alt fra fritering, gryteretter som kan stå lenge i ovnen mens jeg går søndagstur eller til å lage deilige, eltefrie brød, forteller Olav Birkeland, som står bak bloggen Hobbykokken.no.

Olav er såpass opptatt av å ha utstyret i orden at han til og med har skrevet en bok om det - "Den velutstyrte mannen" - sammen med Jørgen O. Grann.

Støpejernsgryte fra Le Creuset, kr 1399 hos tilbords.no.

TIPS! Slik rengjør du kjøkkenutstyret ditt på den smarteste måten.

Helle Øder Valebrokk – rivjern

- Mitt favorittverktøy er et Microplane-rivjern. Jeg elsker revet sitrusskall i nesten alt jeg lager, og da kan jeg ikke klare meg uten et slikt jern, sier Helle Øder Valebrokk, bloggeren bak helleskitchen.org.

- Det er også ypperlig til å rive ingefær, hvitløk og krydder som f.eks muskattnøtt. Microplane har flere modeller og jeg har et par stykker. Ett av jernene er perfekt til å rive parmesan eller sjokolade, og det er jo et must i kjøkkenskuffen.

Microplane Elite Zester, kr 259 hos bakerenogkokken.no

GLAD I SITRUS? Her er 5 grunner til å ikke kaste appelsinskallet! 

8. desember 2015
Mer om Kjøkkenmaskiner

Kan man koke det samme vannet to ganger?

Er du redd for å koke det samme vannet to ganger? Du er ikke alene. Men nå avliver forskere myten. 

Derfor bør du putte en sitron i oppvaskmaskinen

Har du lagd noe syrlig og sitter igjen med en halv sitron? Ikke kast restene i søpla! Oppvaskmaskinen din elsker nemlig sitron!

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron! 

Plassmangel i kjøkkenskapet? Disse 9 tingene må ut

Det fyller seg raskt opp i kjøkkenskapene - vi hjelper deg med å rydde!

5 smarte kjøkkenmaskiner med wifi som gjør livet enklere

Vi bruker apper og elektroniske maskiner daglig. Hvorfor ikke la appene gjøre jobben på kjøkkenet også? Her er 5 smarte kjøkkenmaskiner som gjør hverdag...

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Rengjort disse i det siste?

Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent! 

10 geniale ting til kjøkkenet

Her er kjøkkendingsene du ike visste at du trengte - før nå!

Test av kaffemaskiner

Er du en kresen kaffedrikker? Da vet vi hva du bør ønske deg til jul. De siste månedene har Vi i villa testet tre frittstående kaffemaskiner i topp­sjik...

Høstens heteste kaffetrender

Nordmenn ligger på verdenstoppen i kaffedrikking. Vi drikker i snitt 4,5 kopper kaffe hver dag og vi nyter mer og mer kaffe mot slutten av året.

Test av espressomaskiner

Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Kaffe for den kresne

Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du...