Bilde: iStockphoto

Plassmangel i kjøkkenskapet? Disse 9 tingene må ut

Det fyller seg raskt opp i kjøkkenskapene - vi hjelper deg med å rydde!

 

1. Panteflasker

Gjør det til en vane å pante flasker og bokser jevnlig - de hører ihvertfall ikke hjemme i kjøkkenskapene. De tar bare opp plass og i tillegg tilstrekker de seg fluer. 

via GIPHY

2. Papptallerkener uten innpakning

Hvis papptallerkene fra forrige års piknik har ligget uten innpakking i kjøkkenskapet, så er det bare å kaste de. De har tiltrukket seg lukter og støv fra andre ting i skapet. 

3. Ekstra kopper og krus

Helt ærlig, trenger du egentlig de 45 koppene og krusene som står i skapet? Vi skjønner at det er vanskelig å ta farvel med krus og kopper, som du har samlet opp gjennom årene eller serviset som du arvet fra mormor. 

Men det er faktisk helt i orden å pakke vekk tingene du ikke bruker. Sett dem for eksempel i kjelleren eller finn et mer passende sted til tingene du er ekstra glad i.

4. Gamle kafferester

Malte kaffebønner begynner å miste smaken etter tre måneder, og når de er eldre enn 5-6 måneder så bør de kastes ut. Gi heller plassen til noe annet. 

5. Boksmat

Det er mulig at du kjøpte de boksene med ansjos til en spesiell anledning - og du vet at de aldri vil bli spist. Selv om boksmat nærmest kan holde seg i det uendelige, er det kanskje på tide å kvitte seg med dem eller fjerne de fra kjøkkenskapet. 

6. Åpne vinflasker

Så sant du ikke planlegger å lage eddik, så kan du trygt kvitte deg med åpne rødvinsflasker. Rødvin holder seg ikke mer enn cirka 5 dager i kjøkkenskapet. 

7. Jule- og påskegodteri

Ut med det! Godteri holder seg ikke evig - og det er ikke meningen at de uspiste påskeeggene skal spises til jul. 

8. Åpne mel- og sukkerposer 

Særlig etter en varm sommer er det viktig å sjekke mel- og sukkerposer en ekstra gang. Hvis de ikke har vært lukket ordentlig, kan innholdet ha klumpet seg - eller enda verre: Være angrepet av møll. Det beste er å alltid oppbevare sine melposer godt lukket. Hvis de har stått helt åpne, er det best å kaste dem.

9. Gamle olivenoljeflasker

Olivenolje holder seg lenge hvis den er uåpnet og oppbevares på at kjølig og tørt sted. Men hvis den har stått i mer enn ett år og oljen har fått en blek kulør så er den bare å kaste. 

13. oktober 2016
Mer om Kjøkkenmaskiner

Kan man koke det samme vannet to ganger?

Er du redd for å koke det samme vannet to ganger? Du er ikke alene. Men nå avliver forskere myten. 

Derfor bør du putte en sitron i oppvaskmaskinen

Har du lagd noe syrlig og sitter igjen med en halv sitron? Ikke kast restene i søpla! Oppvaskmaskinen din elsker nemlig sitron!

Derfor må du ikke sette glassene opp-ned

Setter du glassene opp ned for å forhindre at de støver ned? Da risikerer du å ødelegge glassene permanent.

Så lett rengjør du mikroen med sitron

Vi tester knepet som tryller bort den inngrodde skitten i mikrobølgeovnen på bare noen minutter. Alt du trenger er en sitron! 

5 smarte kjøkkenmaskiner med wifi som gjør livet enklere

Vi bruker apper og elektroniske maskiner daglig. Hvorfor ikke la appene gjøre jobben på kjøkkenet også? Her er 5 smarte kjøkkenmaskiner som gjør hverdag...

Vasker du opp i en skitten oppvaskmaskin?

Har du husket å rense oppvaskmaskinen? Den kan nemlig gjemme på ubehagelige overraskelser.

Derfor bør du skaffe deg en "slow cooker"

Har du vurdert å skaffe deg en langtidskoker? Her er hvorfor - eller hvorfor ikke - du bør ha en stående.

Rengjør blenderen på 30 sekunder

Det kan være tungvint å vaske blenderen. Heldigvis finnes det et enkelt triks som løser problemene på bare noen sekunder.

Matbloggernes favorittredskaper

Se hva Anne Brith og tre andre matbloggere ikke kan klare seg uten på kjøkkenet!

Rengjort disse i det siste?

Når rengjorde du egentlig kaffetrakteren, vannkokeren, vaffeljernet eller mikrobølgeovnen sist? Slik gjør du det rent! 

10 geniale ting til kjøkkenet

Her er kjøkkendingsene du ike visste at du trengte - før nå!

Test av kaffemaskiner

Er du en kresen kaffedrikker? Da vet vi hva du bør ønske deg til jul. De siste månedene har Vi i villa testet tre frittstående kaffemaskiner i topp­sjik...

Høstens heteste kaffetrender

Nordmenn ligger på verdenstoppen i kaffedrikking. Vi drikker i snitt 4,5 kopper kaffe hver dag og vi nyter mer og mer kaffe mot slutten av året.

Test av espressomaskiner

Vi tester fire forskjellige espressomaskiner. Her er det noe for enhver smak enten du liker lekkert design, smarte funksjoner eller vil ha flere kaffe­m...

Kaffe for den kresne

Utvalget av kaffemaskiner blir stadig større, med priser fra rundt 2000 kroner og oppover. Men før du kjøper en espressomaskin, er det flere ting du...