Pastavann
Ikke tøm ut pastavannet. Bilde: iStockphoto

Derfor skal du aldri helle vannet fra pastaen direkte ut i vasken

Pastaretter ganske enkle å lage. Allikevel kan det lett gå galt, hvis du ikke kjenner til dette enkle pasta-trikset. 

Det er en god ide å lære av italienerne når man skal lage perfekte pastaretter. Mange av oss tilbereder nemlig pastaen feil.

Italienske mødre og pastakokker vil aldri gjøre som mange av oss nordmenn gjør: Å helle pastaen over i et dørslag slik at alt vannet forsvinner ned i vasken, før vi setter pastaen og sausen på bordet. 

For det første fører dette til at pastaen blir fortere kald og for det andre vil ikke aromaen fra den smakfulle pastasausen trekke inn i pastaen. 

Tre råd til perfekt pasta

1. Når pastaen nesten er ferdigkokt, skal du ta kjelen av platen. 

2. Deretter løfter du pastaen med en pastaskje eller et lite dørslag over i gryten med pastasaus. 

3. Bland pastaen og sausen godt sammen. Tilsett deretter litt av vannet fra kjelen med pasta. Pastavannet inneholder stivelse som gjør at retten får riktig konsistens.  

I videoen under kan du se hvordan den italiensk-amerikanske kokken Andrew Carmellini tilbereder og serverer en pastarett. 

6. desember 2016